Back to top

Brašeň formába akar kerülni

Publikálva: 2016, június 11 - 14:12
Jakub Brašeň lett a szurkolók szavazata alapján legjobb DAC játékos a tavaszi idényben. A DAC 27 éves labdarúgójával a sikeréről, sérüléséről, és az előttünk álló szezon lehetséges céljairól beszélgettünk.

A szurkolók szavazatai alapján te lettél a tavaszi idény legjobb játékosa. Szerinted minek köszönheted ezt az elismerést?

„Nem tudom, talán a rám szavazó szurkolókat kellene megkérdezni. Nagyon örülök, hogy így elismerték a teljesítményem, és továbbra is igyekezni fogok jó teljesítményt nyújtani.”

Meglepett a győzelmed?

„Igen, mert több olyan jó futballista is van a csapatban, akik szerintem szintén nagyon jó szezont zártak. Ezért meglepett a győzelem, de köszönöm a szurkolóknak, és igyekszem, hogy a következő idényben megháláljam a belém fektetett bizalmat.”

Te kire adtad, vagy adtad volna a voksodat?

„Nem szavaztam, a szurkolókra hagytam, hiszen legyen úgy, ahogy lennie kell. Ha szavaztam volna, talán Szarka Ákosra esett volna a választásom, mert a kitűnően sikerült őszi idénye után sokat bajlódott a sérülésekkel.”

A Trencsén elleni mérkőzésen elszenvedett sérülésedig végigjátszottad a tavaszi idényt. Ez volt a legjobb féléved DAC-színekben?

„Nem tudom, ez volt-e a legjobb. Az a félév is szép volt, mikor sikerült bennmaradnunk a legfelső osztályban. Nem mondanám, hogy ez volt a legjobb, hiszen az ősz sokkal jobban sikerült, tavasszal viszont már nem játszottunk jól.”

Harmadik hete tart a nyári szabadság, de te az elejétől keményen dolgozol, főleg a konditeremben. Milyen állapotban van a sérült térded és mikorra leszel teljesen egészséges, mikor kapcsolódhatsz be a teljes értékű edzésprogramba?

„A sérülésem után már elegem volt a pihenésből, hiszen lényegében egy hónapot csak úgyszólván otthon feküdtem, ezért is esett jól végre kicsit mozogni. Még én sem tudom, hogy mikor végezhetek teljes értékű edzésmunkát, mert még át kell mennem az egészségügyi ellenőrzéseken. Ha mindent rendben találnak, akkor elkezdhetek dolgozni Szabó Ottó rehabilitációs edzővel. Már nem igazán fáj, de futáskor még nem az igazi. Emiatt is kell még az orvosi ellenőrzés, és majd az eredménytől függően meglátjuk, mi lesz. Lassacskán készülök rá, és bízom benne, hogy minden rendben lesz. A felkészülés kezdetére valószínűleg még nem épülök fel teljesen, de reményeim szerint az idény kezdetére már százszázalékos állapotban leszek.”

Azzal, hogy megnyerted a szavazást, elég magasra tetted a magaddal szemben felállított mércét. Mit vársz az új szezontól?

„Egyértelműen azt, hogy ne okozzak csalódást a szurkolóknak és saját magamnak. Szeretnék folyamatosan fejlődni. Remélem, hogy sikerrel járok, de láttuk, egy sérülés le tudja fékezni az embert. Viszont úgy vélem, hogy ez egy jó idény lehet - számomra és a klub számára is.”

Mire lehet képes a csapat a következő idényben, milyen célokat tűzhet ki maga elé?

„Szerintem a múlt szezont elrontottuk. Képességeink alapján ott lehettünk volna a negyedik-ötödik helyen. Véleményem szerint az együttesnek megvan rá az ereje, és én örülnék, ha sikerülne a negyedik helyig végeznünk, hiszen ez európai kupaindulást jelentene. Meglátjuk, hogyan alakul át a játékoskeret - most még mindez kérdéses.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Jakub Brašeň
Cookies