Back to top

Branislav Ľupták: Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl

Publikálva: 2016, november 8 - 10:37
A vasárnapi Slovan-DAC (1:0) rangadót Branislav Ľupták értékeli. Huszonöt éves középpályásunkat ezúttal egyedüli támadóként küldte pályára László Csaba vezetőedző, de a mérkőzésen végül teljesen más szerepkörben játszott.
Branislav Ľupták: Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl

„Egy nagyon nehéz mérkőzés van mögöttünk. Rossz volt az időjárás, és fokozatosan a pálya talaja is egyre mélyebbé vált. Főleg a jó védekezésre összpontosítottunk, hogy ne kapjunk gólt - el volt az elsődleges célkitűzésünk, amit sajnos nem sikerült teljesítenünk. Kár, hogy a mérkőzés végén mégis betaláltak a hazaiak. Összességében nehezemre esik értékelni a vasárnapi rangadót, hiszen az első félidőben egyetlen kapura tartó lövésünk sem volt, tehát lényegében mindent alárendeltünk a taktikánknak. Az ellenfél félpályáján történő labdavesztésünk után azonnal a labda alatt akartunk lenni. Igyekeztünk lezárni a területeket, hiszen tisztában voltunk vele, hogy a Slovannak több ügyes és gyors futballistája is van. Szerintem az első játékrészben ez jól is működött, hiszen Kubík révén csak egy helyzetük volt a hazaiaknak. A második félidőre azzal jöttünk ki, hogy szeretnénk többet támadni. Úgy vélem, hogy többször is sikerült előre jutnunk, néhány helyzetféleséget is kialakítottunk. Nekem is volt két lövésem, amik sajnos elkerülték a kaput. Kár, hogy néhány ígéretes gyors ellentámadást nem sikerült végig vinnünk, sajnos túl kevés játékosunk kapcsolódott be a támadásokba. Ez egy olyan összecsapás volt, melyen azzal a céllal léptünk pályára, hogy nem kapjunk gólt, és ez a pályán is így nézett ki.

Csatárként léptem pályára, de a vezetőedző azt mondta, nem az a tipikus támadó leszek - védekezéskor egészen a védekező középső középpályásaink mellé kellett visszajönnöm, hogy ne nyissunk ki túlságosan. Ezért elég nehéz volt támadásba lendülni, és ha el is jutottunk az ellenfél kapujáig, nehéz volt bármit is csinálni, hiszen kevesen voltunk. Szerintem a Slovan védelmének jelentősen megkönnyítettük a dolgát. A szurkolók ismét hazai hangulatot teremtettek, az egész találkozó során jól hallattuk a hangjukat. Köszönjük nekik a támogatást, és bánt minket, hogy nem sikerült jobb eredménnyel megörvendeztetni őket,” mondja a Slovan-DAC (1:0) rangadóról Branislav Ľupták, akinek a vasárnapi volt a 125. élvonalbeli találkozója, a 45. sárga-kékben.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies