Back to top

Bősze Levente profi szerződést írt alá

Publikálva: 2024, július 10 - 15:15
A DAC Akadémia U19-es csapatának tehetséges középpályása 2027 nyaráig szóló szerződést kötött a DAC-cal.
Bősze Levente profi szerződést írt alá

A DAC tizenöt éves saját nevelésű futballistája, Bősze Levente (szül. 2009. február 18-án) aláírta pályafutása első profi szerződését. Klubunk 2027. június 30-ig biztosította be a tehetséges támadó középpályás szolgálatait.

Bősze Levente Győrben született, és az ETO FC színeiben ismerkedett meg a labdarúgás alapvető elemeivel. A magyar játékos négy évvel ezelőtt kezdett el futballozni az akadémiánkon, ahol fantasztikus fejlődési folyamaton ment keresztül. Tizenöt éves kora ellenére az elmúlt idényben már az U19-es utánpótláscsapatunkat erősítette, emellett pedig tagja a 16 éven aluli magyar válogatottnak. A közép-európai szinten is a kiemelkedő tehetségek közé tartozó támadó középpályás legnagyobb erénye a komplexitása. Elhivatott, céltudatos, kitűnő a védekezési és a támadó fázisban is.

„Nagyon örültem a szerződésnek, hiszen évek óta vágytam rá. Boldog vagyok, hogy eljutottam idáig, a kemény munkának most beérett a gyümölcse. Már két felkészülési mérkőzést is játszottam az A-csapattal, nagy magabiztosságot ad, hogy már „papíron is” ide tartozom. A csapattársaim nagyon befogadók voltak. Szeretnék tétmérkőzésen is bizonyítani. Mindent megteszek azért, hogy minél több meccsen lépjek majd pályára, és ezeken kihozzam magamból a maximumot. Izgatottan várom, hogy pályára léphessek a szurkolóink előtt” – mondta Bősze Levente a szerződése aláírását követően.

„Hogy Levente aláírta az első profi szerződését, az az akadémián dolgozó emberek és a családja által végzett kemény munka gyümölcse. A mi feladatunk most az, hogy a lehető legjobban felkészítsük őt a profi futballra, szem előtt tartva, hogy még mindig csak 15 éves. Köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben, és alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk egy olyan tehetséges játékossal, mint Levente” – üdvözölte a felnőttek között Bősze Leventét klubunk ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Ezt már olvasta?

Címkék: Bősze Levente, DAC
Cookies