Back to top

Ború is, derű is, eső is, tán hó is

Publikálva: 2021, január 4 - 08:11
Átléptünk az új év kapuján, az idén először olvashatják középtávú meteorológiai összefoglalónkat.
Ború is, derű is, eső is, tán hó is

Mintha megismétlődne az elmúlt hét: az átlagos feletti hőmérséklettel induló hétfőtől jutunk el a fagypont közeli (éjszaka alatti) vasárnapig. Hétfő nappalra még 6 fokot ígér az előrejelzés, éjszaka is fagypont feletti 2 fokot, majd fokozatosan jutunk el a +1 / -4-es értékekig.

Hétfő reggelről nézve eléggé változatosnak ígérkezik a hét, a borút időnként napsütés töri meg, ugyanakkor csapadékkal is számolni kell – méghozzá bármelyik napon. A csapadék milyensége is kérdéses, mivel az esőtől kezdve a havas esőn keresztül bármivel meglephet minket január első hete - tán még hóhullásra is kell számítani. Ez utóbbi valószínűségét nagyon nehéz megjósolni, bár a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet a 400 méter tengerszint feletti magasságot jelölte meg a héten lehetséges hóhatárként – de Holle anyó nem mindig ért egyet az aktuális előrejelzéssel.

Szóval olyan hét előtt állunk, amikor a kánikulán kívül szinte mindennel kell számolni: napsütéssel, felhőkkel, esővel, hóval...

Egy azonban biztos! A fagypont közeli hőmérsékletek és a levegő nedvességtartalma miatt érdemes figyelnünk az utakon, főleg reggelente kell számolni azzal, hogy az úttest csúszós, fagyos lehet.

SHMÚ, -rovin-

Ezt már olvasta?

Értesítés

Értesítés

Értesítjük a városunk lakosságát, hogy a dunaszerdahelyi...