Back to top

Borkóstoló és író-olvasó találkozó

Publikálva: 2016, május 4 - 09:48
A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában a vendéglátóipar és idegenforgalom, közismertebb nevén hotelakadémia tanulmányi szakot végző diákok részére elkezdődtek a gyakorlati érettségi vizsgák.
Borkóstoló és író-olvasó találkozó

A hotelakadémia tanulmányi program nagyon összetett, mivel az általános tantárgyak mellett gasztronómiai és ökonómiai szaktantárgyakból is vizsgáznak az érettségizők. Az V. K osztály két rendezvényt szervezett, melyet egy szakdolgozat előzött meg. Ebben a dolgozatban megtervezték a rendezvények menetét, annak legoptimálisabb kivitelezését. Mindkét program helyszíne az iskola tágas aulája volt, melyet a diákok az alkalomhoz illően díszítettek fel. Az egyik rendezvény egy borkóstolóval egybekötött előadás volt, ahol Gajdosik József borait kóstolhatták meg a vendégek, valamint sok érdekességet tudhattak meg a borok világáról.

A másik rendezvény egy író-olvasó találkozó volt Vida Gergely költővel. A beszélgetést Fodor Angéla, V. K osztályos tanuló vezette, aki a vendéget az életútjáról, publikációs tevékenységéről, terveiről kérdezte. Ezt követte Vida Gergely publikációinak bemutatása. Mindkét rendezvényt ünnepélyes fogadás követett, ahol a hotelakadémiás tanulók azokat az ételeket szolgálták fel, amelyeket ők készítettek a rendezvények előtt. Egy későbbi időpontban az egész rendezvényről prezentáció formájában tovább folytatódik a vizsgájuk, ahol kiértékelik az egész munkafolyamatot.

Vízkeleti László

Ezt már olvasta?

Cookies