Back to top

Borbély Balázs visszatért a DAC-hoz

Publikálva: 2022, június 22 - 13:17
A DAC neveltje, az A-csapat, a tartalék- és az ifjúsági együttes egykori játékosa és edzője hat év után tér vissza a DAC-hoz, ahol Adrian Guľa vezetőedző segítőjeként dolgozik majd.
Borbély Balázs visszatért a DAC-hoz

Borbély Balázs hazatér! A DAC negyvenkét esztendős neveltje mától a sárga-kékek felnőttcsapatának (régi)új asszisztense lesz. A szerződése három évre, tehát 2025. május 31-ig érvényes, és Adrian Guľa vezetőedző jobbkezeként tevékenykedik majd. Balázs majdnem hat esztendő után tér vissza a DAC-hoz.

Dunaszerdahely szülötte 1998 és 2000 között 42 mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben az első- és másodosztályban. Ezt egy nagyon sikeres ligetfalui időszak követte, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében való szerepléssel csúcsosodott ki, ahol Borbély csapatkapitányként vezette az együttest. Az aktív pályafutása során a német Kaiserslautern, a román Temesvár és a ciprusi AEL Limaszol gárdájában is futballozott. A szlovák válogatottban tizenöt alkalommal kapott lehetőséget, pályára léphetett a 2008-as Eb és a 2010-es vb selejtezőiben is. Több hosszantartó sérülést követően Somorján és Nyékvárkonyban is szerepelt, ahol játékosedzőként idő előtt szögre akasztotta a stoplist. Fokozatosan vette át a vezetőedzői szerepet, majd sorrendben a tartalékcsapatunknál és az ifjúsági együttesünknél is dolgozott. A 2014/15-ös és a 2016/17-es szezonban a felnőttcsapatunknál volt segédedző: először Tomislav Marić, majd Németh Krisztián munkáját segítette. Ezt követően az akadémiánk együttesei mellett dolgozott, később átvette a ligetfalui felnőttcsapat irányítását, amelyet 2018 tavaszán feljuttatott a II. ligába. A legutóbbi három esztendőben a budapesti Ferencvárosnál pallérozódott, ahol az U17-es és U19-es korosztály után a legutóbbi idényben a klub NBIII-as tartalékcsapatát vezette, amellyel kilencedik helyezést ért el.

„Három nagyon szép évet töltöttem a Ferencvárosnál, a munka és a feltételek is magas színvonalúak voltak. Így nem volt egyszerű a döntés, de kíváncsivá tett a DAC ajánlata, és végül a hazatérés mellett döntöttem. A felnőttcsapatnál dolgozhatok, tehát ez egy nagy előrelépés és egyúttal komoly kihívás. A tulajdonos úrral és a sportigazgatóval tisztáztuk az irántam való elvárásaikat. Nagyon várom már a jólismert környezetben való munkát” – jelentette ki Borbély Balázs a klubunkkal kötött szerződése aláírását követően.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a klubunkban köszönthetjük Balázst. Játékosként a DAC-ban és az európai kupasorozatokban, majd az elmúlt három évben edzőként is megtapasztalta a labdarúgás oldalait, segítve a Fradi felemelkedését. Komoly megszerzett tapasztalattal és tudással tért vissza klubunkhoz. Meggyőződésem, hogy a jelenléte nagy lendületet ad a klub profi és az akadémiai részlegének is” – üdvözölte az edzői stáb új tagját a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies