Jelenlegi hely

Bock Sylvia: „Egy többnapos síelés akár hónapokra is feltölt energiával”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 15 - 08:36 | Színes
A koronavírus-járvány első hónapjait a profi és amatőr sportolók egyaránt megsínylették, hiába szakadt a nyakukba váraltanul egy csomó szabadidő. Bezártság, korlátozások, óvintézkedések – sorolhatnánk a tényezőket, melyek miatt elmaradtak az edzések és a versenyek. Volt azonban egy másik csoport is, akiknek pont a vírus miatt fikarcnyi idejük sem maradt arra, hogy a sportoláson gondolkodjanak. Ők voltak az első vonalban dolgozók: ápolók, nővérek, orvosok, járványügyi szakemberek, egészségügyi ügyvezetők. Utóbbiak közé tartozik Civil a pályán rovatunk e havi vendége is. Bock Sylviát, a Svet zdravia társaság által fenntartott dunaszerdahelyi kórház és rendelőintézet igazgatónőjét egyebek mellett arról kérdeztük, mennyi ideje jutott a sportra a mögöttünk álló hónapokban.
Bock Sylvia: „Egy többnapos síelés akár hónapokra is feltölt energiával”

Gondolom, nagyon sokan tettek fel Önnek az elmúlt hetekben, hónapokban a vírusjárvánnyal és a kórház felkészültségével kapcsolatos kérdéseket. Mennyire volt megterhelő ez az időszak egy kórházigazgató számára, és milyen hatással volt a pandémia a sportéletére?

Egyik napról a másikra lezárták a határokat, és mivel én a Duna túloldalán lakom Komáromban, nem léphettem át Magyarország területére. Az első két hónapot végig itt töltöttem Dunaszerdahelyen, egy panzióban. Ez az időszak szinte másról sem szólt, mint a rengeteg munkáról.

A kórházat fel kellett készítenünk a járványra, ami mindnyájunkat új feladat elé állított, így a sportolásra sajnos semmi időm és energiám nem maradt. Szinte csak aludni jártunk haza. Az óvintézkedések sem kedveztek semmilyen szabadidős vagy sporttevékenységnek a pandémia elején.

Kiss Balázs interjújának folytatását a KlikkOut weboldalán itt olvashatják el!

Címkék: KLIKKout