Back to top

Bízom benne, hogy az átadás időpontját nem befolyásolja majd

Publikálva: 2016, augusztus 15 - 14:54
A DAC stadion építése körül kialakult helyzetről Csápai Bernadettet, a DAC Aréna, a.s. elnökségének alelnökét kérdeztük.

A médiában olyan hírek láttak napvilágot, hogy egy szervezet fellebbezést nyújtott be az építkezésük kapcsán. Miről is van pontosan szó?

Igen, a hír igaz! Ahogy arról a Nový Čas napilap már beszámolt, egy bizonyos „Združenie domových samospráv” nevű szervezet Marcel Slávikkal az élén folyamatosan fellebbezi az éppen aktuális projekteket Szlovákia szerte. Sajnos nem kerülte el figyelmét a dunaszerdahelyi stadion sem.

Mindez késlelteti a munkálatokat?

Az első fázis esetében a kanalizáció/csatornázás engedélyeztetéséhez küldött hozzászólást, így az ügy Dunaszerdahelyről a nagyszombati kerületi hivatalhoz kerül felülvizsgálatra. Míg nem születik döntés, mindenképpen várnunk kell a kanalizáció építésével, rákötésével a vízhálózatra. Ez eredményez némi késést – bízom benne, hogy az átadás időpontját nem befolyásolja majd.

Mit tudnak tenni az ügyben?

Sajnos tehetetlenek vagyunk ez ügyben, a hivatalok kötelesek foglalkozni a beérkezett hozzászólásokkal és elbírálni azokat. Megfelelni azonban a fellebbezésekben feltüntetett elvárásoknak szinte lehetetlen.

Talán az egyetlen, amit tehetünk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét, hogy milyen sokan érintettek ez ügyben, rámutatunk a szervezet tevékenységére és annak a projekthez nem illő elvárásaira, melyek kísértetiesen hasonlítanak, bármilyen beruházásról van szó.

Mit lehet egyébként elmondani az építkezés eddigi szakaszáról?

Az építkezés eddig teljesen terv szerint halad, fokozatosan épülnek a lelátók és készül a pálya is. 

Ezt már olvasta?

Cookies