Back to top

Birkózó EB-n Bacsfai Réka és Hakszer Balázs

Publikálva: 2016, július 24 - 13:50
Kedden a szabadfogású kadet fiúk versenyével vette kezdetét a kontinensviadal. Az 58 kg súlycsoportban 31 versenyző indult, köztük Hakszer Balázs is, aki a legjobb 16 közé jutásért az ukrán Borohannal mérkőzött.

Az ukrán versenyző az első félidőben 6:0-ra elhúzott, majd a második félidő elején Balázs egy mögékerüléssel 2 pontot szerezve szépített. Balázs tovább támadott és hajszál híján sikerült az újabb 2 pontos lábra támadás. Ezt követően az ukrán kontrázott, amiből újabb 6 pontot sikerült begyűjtenie és végül 12.2 arányban végződött a mérkőzés.  

Pénteken Bacsfai Réka lépett szőnyegre élete első kontinensviadalán, ahol súlycsoportjában 52 kg-ban 24 versenyző indult. A sorsolás alapján Réka a legjobb 16 közé jutásért az osztrák  Schedlerrel mérkőzött, aki felett nagy csatában 8:3 arányú pontozásos győzelmet aratott. Réka kétszer is tus helyzetben tartotta az osztrákot. A legjobb 8 közé jutásért a török Ciftci volt az ellenfél, aki az első félidő végére 8 pontos előnyre tett szert. Réka a második félidőben meglepte ellenfelét és egy 4 pontos csípődobással tushelyzetben tartotta a törököt, akinek a veszélyes helyzetből sikerült kijönnie. Ez után Réka egy fejlefogásos pörgetéssel próbálta meglepni a törököt, ami sajnos nem sikerült és alatta maradt ellenfelének. 

Réka végül a 11. helyen végzett, ami a Szlovák kadet birkózó lány válogatott legjobb helyezése lett.

Ezt már olvasta?

Címkék: birkózás
Cookies