Back to top

A birkózást népszerűsítették az alapiskolában

Publikálva: 2019, március 12 - 17:19
Toborzót tartott a Birkózó klub Dunaszerdahely kedd délelőtt a Szabó Gyula Alapiskola diákjainak.
A birkózást népszerűsítették az alapiskolában

Hakszer Roland klubelnök kérdésünkre elárulta, céljuk a sportág népszerűsítése a fiatalok körében, ezért ők maguk jöttek el a diákokhoz, s a mai napon az iskola 2-4.osztályos tanulóinak egy érdekes bemutatóval kedveskedtek.

A sportklub egyébként már 1970 óta működik, több olimpikonnal is büszkélkedhet, s napjainkban is a fiatal tehetségek kinevelését érzik elsőrendű feladatuknak. Nagy hangsúlyt helyeznek a fiatalokkal folytatott munkára, aktívan közel 50 sportolóval dolgoznak nap mint nap, s a bemutatók segítségével szeretnének további diákokat a sportághoz vonzani, így az ilyen kezdeményezések folytatása várható. Minden hétköznap négy órakor  pedig a Kodály Zoltán Alapiskola tornatermében  edzésekre várják az érdeklődő fiatalokat.

A Szabó Gyula Alapiskolában tartott toborzó nagy sikert aratott, a tanulók nagy érdeklődéssel figyelték az országos bajnoki címeket, hazai és nemzetközi sikereket maguk mögött tudó sportolók kedvcsinálóját, amelyben a birkózás alapjaival is megismerkedhettek. A végén maguk is a szőnyegre siettek, ahol kis ízelítőt kaptak a birkózás rejtelmes világából. A legügyesebbek pedig ajándékokban is részesültek.

Még több fotó ITT!

Ezt már olvasta?

Címkék: birkózás
Cookies