Jelenlegi hely

Betyár a Grundról 19.

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 11 - 14:00 | Sport
Ugye Ti sem gondoltátok, hogy köszönés nélkül fejezem be a mondókámat?! Vannak nálam öregebb „rókák”, akinek ugyanúgy a szívükhöz nőttek a klub színei, a sárga és a kék… A három betű: DAC! Több mint harminc éve, hogy az életem része lett nekem is a dunaszerdahelyi foci. Igazából nem is köszönök el, csak egy viszontlátásra az, amit most az orrom alatt motyogok. Ez itt kérem a tizenkilencedik rész. Tizenkilencre majd lapot húzok, ha alsó lesz, ha nem, óriási megtiszteltetés számomra, hogy heteken keresztül megoszthattam kedves olvasóimmal a gondolataimat…
Betyár a Grundról 19.

2013/2014 – Tavaszra már „Világi” a klub!

Hogy milyen volt ez az idény? A leghosszabb, a legellentmondásosabb, a legbotrányosabb, a leg… Na jó, túléltük. Ahogy egy mondás tartja: ahhoz, hogy tudd, milyen a jó, először át kell élned a rosszat. Ahhoz, hogy a mennybe kerülj, a pokolban kell járnod!

A sörligában újoncok voltunk, Radványi Miki edzővel, segítői Jožko Olejník és Kantár Szilárd. A csapat kerete jelentősen megváltozott, de az első győzelemre a nyolcadik fordulóig kellett várnunk. Inkább csak „zakóztunk”, feltűnően sok volt az olyan mérkőzés, ahol négy gólt kaptunk.

Aztán robbant a bomba, pár játékosunk bundázott! Emlékszem, az egyik hazai mérkőzés után tíz perccel két, a bundában érintett spílerünk egy autónál gyanús alakokkal tárgyalt. Kérdeztem is magamban, hogy mi a túrót keresnek ezek itt ilyenkor „civilben”, hisz’ még a zuhany alatt lenne a helyük. Aztán mindenre fény derült, a delikvenseket kizárták a keretből. A szálak egy szingapúri fogadási csalásokkal foglalkozó bandához vezettek. Közben kiestünk a kupából, a sors furcsa fintora, hogy megint négy kapott góllal. A csapat kerete tovább fogyatkozott, megint az elmaradt fizetések miatt szedték a sátorfájukat négyen.

A 2008-as szurkolóverés ötödik évfordulóján mécseseket gyújtottunk, előtte Atosz barátom képkiállítását tekintettük meg. Ugyanott, a kultúrházban a DAC–Bayern meccs 25. évfordulója alkalmából gyűltünk össze. A bajnokságban az utolsó helyen teleltünk, igaz, csak rosszabb gólkülönbséggel.

Olvassa tovább a KLIKKout-on!