Jelenlegi hely

Betyár a Grundról 16.

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 22 - 09:23 | Sport
Voltak szép napok, az élet viszont nem áll le egyetlen fejezetnél. Elvesz és ad. Ha bezár egy ajtót, odébb kinyit egy ablakot, hogy kedvünkre ugrálhassunk egy ismeretlen térben, ahol talán az idők végezetéig megélhetjük álmainkat.
Betyár a Grundról 16.

A klub történetének legfurcsább három esztendejében megjártuk a poklot, és fürödtünk mennyországi magaslatokban. Majd hirtelen villámok cikáztak, és megnyíltak az ég könnyező fellegei.

2006/2007 – Az orrunk előtt ment el a kettes számú járat

Svájcban finom a csoki, éles a bicska, és különleges a labdarúgó-bajnokság rendszere. Miért ne lehetne a miénk is ilyen? A második liga tizenkét indulója közül az első négy helyezett a legfelsőbb osztály utolsó négy csapatával osztályozót játszik. A maradék nyolc a bennmaradásért küzd tovább. Ez így elég bonyolultan hangzik, mi ennél sokkal egyszerűbben estünk ki. Ezúttal a csoda sem segített rajtunk.

Milan Albrecht és Marian Novotný edzők csak a nyolcadik fordulóig maradtak, majd visszajött az osztrák sógor, Robert Pflug. Az őszi tizedik hely, amely egyben az alapszakasz végét is jelentette, elővételben megváltott jegy volt a harmadik osztályba. Tavasszal végét ért a „Pflúgos futam”, ismét előkerült a „Danke” molinó a lelátón, a DAC pedig repült a harmadik ligába. Repült, mint egy otthonról elszökött, életét addig fogságban leélő papagáj, ami az első száz méteren elpusztul.

Mentőövként ugyan képbe került egy esetleges fúzió a Szenc csapatával, de a Városháza nemet mondott a frigyre. Közben a csehszlovák kupagyőzelem huszadik évfordulójára emlékezve, a diadal hőseivel találkozhattunk egy kávé mellett. Ha jól emlékszem ekkor jöttek divatba a szurkolói találkozók. Ahova érdemes elmenni, mert mindig megtudhat az ember valami újat. Vagy csak egy pofa sört meginni a cimborákkal, és szidni az aktuális rosszfiút.

Olvassa tovább a KLIKKout-on!