Back to top

Beszélgetés a két egykori DAC-játékossal

Publikálva: 2016, október 4 - 12:55
Október 3-án, a Vermes-villában került megrendezésre a Sportolunk.sk polgári társulás első beszélgető estje, mely során a DAC korábbi labdarúgóinak, Straka Gábornak és Szabó Ottónak a pályafutása volt a téma. Rajkovics Péter a dunaszerdahelyi.sk és Álló István a sportolunk.sk főszerkesztőinek vezetésével az érdeklődők betekintést nyertek a két játékos nemrég lezárult karrierjébe.

Straka Gábor a DAC-ban nevelkedett, kétéves pozsonyi kitérővel, majd a felnőtt csapat után a pozsonyi Artmedia és a lengyel Ruch Chorzow játékosa volt.

Szabó Ottó a bécsi Rapid akadémiáján nevelkedett, fiatal korában a Bajnokok Ligája selejtezőjében találta magát. Innét Magyarország felé vette az irányt, és megfordult az MTK, a Sopron, a Debrecen, a Vasas, a Győri ETO és a Lombard Pápa csapatainál. 2006-ban fél évre abbahagyta a futballt, ami egy fordulópont volt számára, hiszen újraindította labdarúgó pályafutását. Remek teljesítményének köszönhetően a Slovan és a szlovák válogatott látókörébe került. A légiós életet feladva hazatért és a DAC csapatában mindkét játékos másodvirágzását éli.

Straka Gábor az Artmediában és Chorzovban kis kiváló körülményeket talált, remek játékosokkal játszhatott együtt, csapataival az európai kupák selejtezőiben léphetett pályára.

Mindkét játékos számára nagyon sokat jelent az elmúlt évek során a DAC-ban való szereplés, hiszen a sárga-kékeknél is kiváló játékosokkal, fantasztikus közönség előtt remek mérkőzéseket játszottak.

A futball után is van élet, nincs megállás! Közösen egy sportoló képző központot nyitottak, ahol a fejlődni vágyó játékosoknak, sportolóknak egyéni képzést nyújtanak. Ez a módszer már nagyon elterjedt Európában és a Csallóközben is nagyon sok fejlődni vágyó sportoló van. Ezek mellett Szabó Ottó rehabilitációs edzőként dolgozik a DAC csapatánál, dunaszerdahelyi központjában pedig további rehabilitációs szolgálatokat nyújt. Straka Gábor a harmadik ligás bősi csapat vezetőedzőjeként is tevékenykedik, elmondása szerint szeretné magát kipróbálni ebben a szerepkörben.

Straka Gábor és Szabó Ottó fontos szerepet játszott a DAC életében, ezért a szurkolók számára mindig is emlékezetes személyek maradnak.

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Cookies