Back to top

Beszélgetés Csicsay Csaba rendőrkutya-kiképzővel - VIDEÓ

Publikálva: 2023, szeptember 4 - 06:57
Csicsay Csaba rendőrkutya-kiképzővel Tóth Tünde, a ma7 médiacsalád munkatársa beszélget. Csicsay Csaba neve mára megkerülhetetlen a kinológia színterén nem csupán országos vagy európai, de világszinten is. Az Amerikai Egyesült Államok vendége volt több ízben, ahol szaktudását ötvözték az ottani törvények adta lehetőségekkel.

A kutyákkal való munkának kétség kívül van egy ép ésszel fel nem fogható misztikuma. Kicsit vagy nem kicsit megszállottnak kell lenni, érteni a kutyák nyelvén, olykor az ő fejükkel gondolkodni. Nem hiába önálló szaktudomány a kutyákkal való munka, amelyhez egyre többen éreznek vonzódást. 

Ahhoz azonban, hogy eredményesek legyünk, nem elég az értelem, az érzelem, hangsúly, hanglejtés, fegyelem, következetesség olyan faktorok, amelyek elengedhetetlenek a sikeres kiképzéshez. 

Az egyébként városi rendőrként dolgozó Csicsay Csaba szakmai sikere külső szemmel megítélve mindenképpen abban áll, hogy harmincöt évnyi tanulás, megfigyelés, edzés után úgy érzi, még mindig van mit elsajátítania, hiszen ahogy mondta, ez egy véget nem érő tanulási folyamat. 

A tavasszal nyugdíjba vonuló rendőr egy hatalmas meglepetést tervez, amelyről részleteket csak a későbbiekben árul el.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Csicsay Csaba
Cookies