Back to top

Beszámoló: Zsolna-DAC 3:3 (3:3)

Publikálva: 2021, április 4 - 20:29
Hat gólt és egy pontot hozott a húsvéti nyuszi. Az első félidőben szalagon szállították a gólokat a csapatok, a második viszont már nem hozott újabb találatot, így pontosztozkodással végződött a találkozó.
Beszámoló: Zsolna-DAC 3:3 (3:3)

A vébéselejtezős szünet nem tett jót a csapatnak. Két alapemberünk, Schäfer András és Kalmár Zsolt is térdsérülést szenvedett, ami miatt hosszabb időre harcképtelenné váltak. Kalmár esetében az első vizsgálatok még biztatónak tűntek, de egy újabb analízis rossz hírt hozott: elszakadtak az oldalszalagok a térdében. Ez pedig nemcsak a részben hazai rendezésű Eb-re készülő magyar szövetségi kapitánynak, Marco Rossinak okozott fejfájást, hanem Bernd Storcknak is, hiszen a rájátszásban már biztos, hogy nem számíthat Kalmár játékára. A német mester ezúttal olyan játékosokat is nevezett a kezdőbe, akiknek korábban kevesebb játékperc jutott. Például Sommer, Andzouana vagy Nebyla.

Ramirez viszont biztos nem volt ismeretlen a fiatal zsolnai játékosok számára. Venezuelai csatárunk már a 2. percben betalálhatott volna, de erős lövését védte Petráš. A másik oldalon Kaprálik helyezett labdája centikkel kerülte csak el a kapunkat. A hazaiak mindössze 19 éves játékosát Davis és Balić sem tudta feltartóztatni. Mindkét említett kísérlet jó alapot adott ahhoz, egy remek meccs kerekedjen, és a folytatásban ez be is bizonyosodott. Remek tempóban folyt a játék, mindkét csapat szurkolóbarát játékkal rukkolt elő. Egyik helyzet követte a másikat, a védelemben viszont mindkét oldalon voltak hibák. A hazaiaknál Fazlagikj próbálkozásánál tett ki magáért Jedlička, a másik oldalon Ramirez és Balić próbálkozásánál győzött a kapus.

Blackman, Andzouna és Nebyla is kivette a maga részét egy-egy támadásból. Mindegyikükben benne volt a bizonyítási vágy, és már csak idő kérdése volt, hogy a kiváló támadófutball mikor hozza meg a maga gyümölcsét, és születik az első gól. Nos, erre a 22. percig kellett várni: Ramirez Andzouanától kapta a passzt a leshatáron, és ezúttal Petráš már verve volt – 0:1.

Két perccel később Blackman máris növelhette volna az előnyt, de lapos lövése centikkel gurult el a hosszú sarok mellett. Nebyla még ennél is nagyobb helyzetből találhatott volna be, amikor az Andzouanától kapott labdát csak a felső lécre fejelte – centiken múlott a gól. Ehelyett jött a fociban oly sokszor látott „nem adsz, kapsz” – szabály. Ďurišt hagytuk őrizetlenül hat-hét méterre a kapunktól, aki egy jobbról érkező labdát vágott könnyedén a hálónkba – 1:1.

Innentől kezdve a félidő végéig viszont már nem volt megállás. Attraktív, ellentmondást nem tűrő támadófutballt láttunk mindkét oldalon, és ennek megfelelően jöttek a gólok is. Elsőként a miénk: Balić kapta meg a labdát a tizenhatos sarkánál és egy parádésan helyezett lövéssel mattolta Petrášt – 1:2. Találatát joggal nevezhetjük majd a Hónap góljáért zajló versengésbe.

Amilyen gyorsan jött a fordítás, olyan gyorsan jött az újabb egyenlítés is hazai részről. Davis a 35. percben szabálytalanul állította meg Kaprálikot, Smolák játékvezető pedig anélkül mutatott a 11-espontra, hogy igénybe vette volna a most debütáló VAR segítségét. A büntetőt a lengyel Kurminowski értékesítette – 2:2. 

Négy gól egy félidő alatt: nem gyakori jelenség a honi élvonalban, de itt még nem volt vége a gólgyártásnak. A 41. percben jött az ötödik találat, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a Zsolna jutott előnybe. Ďurišnak sikerült a duplázás, aki Sommer fölé magasodva tudta Jedlička mellett a kapuba fejelni a labdát – 3:2. De hiába gondolták azt a „sosonok”, hogy előnnyel mennek majd az öltözőbe, mert jött Ramirez, és ő is belőtte a maga második gólját – 3:3. Blackman volt az, aki két ember szorításában pontosan tálalt a társa elé. Az első félidő minden futballt szerető számára remek játékot hozott.

A második félidő Kaprálik gyors elfutásával indult, de Davisnek még az utolsó pillanatban sikerült belepiszkálnia a labdába, mielőtt nagyobb lett volna a baj. Így csak szöglet lett az akcióból, a sarokrúgásból viszont már nem tudott helyzetet teremteni a hazai gárda. Az 54. percben Jedlička tartotta meg a csapatot Gono erős bombáját követően.

Továbbra is nagy kedvvel futballoztak a játékosok, de a védelmek is összeszedettebbé váltak, így tévedett, aki azt hitte, hogy az első félidőben látott gólzápor folytatódik. Azért így sem maradtunk ígéretes helyzetek nélkül: A 61. percben a végig bátran és lendületesen játszó Andzouana használta ki a sebességét a bal szélen, majd ösztönösen tette középre a labdát. Ramirez vette azt birtokba, de lövésébe beleért az egyik zsolnai védő lába.

A bal oldal után a jobb oldalon is próbálkoztunk: ezúttal Blackman csinálta meg magának a helyzetet azzal, hogy betört az ellenfél tizenhatosába. Ez még sikerült is, de a lövésnél már Petráš mellé szegődött a szerencse. Mindkét edző cserékkel igyekezett új lendületet adni a játéknak. Hosszú kihagyás után ma ismét pályára lépett nálunk Friede, s ekkor olyan helyzet alakult ki, ami korábban soha: három német játékos volt egyszerre a pályán, miközben egy magyar sem. Sőt az élvonalban ma bemutatkozó Moumou beállításával már négyen voltak a német légiósok. A gólok számán ez viszont már nem változtatott.

Az első játékrészben szinte minden gól lett, amit kapura küldtek. Mindkét oldalon. Ramirez kezdte meg a gólgyártást, és ő is fejezte be, mintegy keretet adva annak az attraktív és eredményes támadófutballnak, amelyet az első félidő második fele hozott. Fordulás után már jobban összpontosítottak a védelmek, és volt még ugyan néhány ígéretes próbálkozás, de a labda már nem került a hálóba egyik oldalon sem. Az eredmény azt jelenti, hogy nem került közelebb hozzánk a Zsolna. Jövő héten a Slovant fogadjuk a bajnokságban, de előtte még vár ránk egy kupameccs a Rózsahegy ellen, szerdán.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Érdekes mérkőzést játszottunk, kár, hogy nem lehettek jelen a nézők. Jó teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben lehettünk volna szervezettebbek, de így is uralmunk alatt tartottuk a játékot. Sikerült szép gólt rúgnunk, majd megvolt a lehetőségünk arra, hogy 2:0-ára módosítsuk az állást, de kimaradtak a helyzeteink. Könnyű hibát vétettünk, melyből kiegyenlített az ellenfél. Az első gólunkat egy baloldali hiba előzte meg. Utána jött Balić gyönyörű találata, de az ellenfél ismét kiegyenlített büntetőből. Utána kissé elveszítettük a koncentrációnkat, ezt a hazaiak ki is használták, és újabb gólt szereztek. Az öltözőbe viszont Ramirez szép találata után vonulhattunk be. A folytatásban mindkét csapat győzelmi szándékkal futott ki a pályára, de az első játékrészhez képest szervezettebb volt a játék. Az egy pont mindkét fél számára elfogadható.”

Pavol Staňo (Zsolna): „A mai meccs a szurkolók számára biztos érdekes volt. A hat gólon kívül több kihagyott helyzetnek is szemtanúi voltunk mindkét oldalon. Engem edzőként a védelem teljesítménye lepett meg. Mindkét csapat képes ennél jobb teljesítményre is. Nyílt és gólratörő meccset játszottunk. A döntetlen megérdemelt, egyik csapat sem érdemelt volna vereséget. A pontot optimizmussal fogadjuk, hiszen egy erős Dunaszerdahelynek tudtunk három gólt rúgni. A védekezésünkön azonban van még javítanivaló. A fiúkat meg kell dicsérnem a teljesítményükért, a hibáinkat pedig ki kell elemeznünk. Elégedett vagyok a mai meccsel.”

MŠK ZSOLNA - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 3:3 (3:3)
Fortuna Liga, rájátszás, 3. forduló, Štadión pod Dubňom, Zsolna, 2021.04.04., 16:00
Játékvezetők: Smolák - Štrbo, Pozor
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 30., 41. Ďuriš, 36, Kurminowski, ill. 22., 45+1. Ramirez, 33. Balić
Sárga lap: 58. Nebyla, 64. Ramirez, 81. Müller
DAC: Jedlička - Sommer, Müller, Kružliak (K), Davis - Blackman (84. Moumou), Christie-Davies, Balić, Andzouana (76. Divković) - Nebyla (69. Friede), Ramirez
Zsolna: Petráš (K) - Rusnák, Kopas, Kiwior, Sluka - Gono (82. Myslovič), Fazlagikj, Bernát (62. Slebodník) - Kaprálik (76. Goljan), Kurminowski (82. Jibril), Ďuriš

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% : 47%
Lövések: kapura: 6:6, mellé: 2:3
Szabadrúgás: 16:15
Szöglet: 6:4
Les: 0:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC