Back to top

Beszámoló: Zsolna - DAC 1904 0:1 (0:0)

Publikálva: 2023, május 14 - 08:33
A múlt héten elszenvedett vereség után nyertesként hagyta el a zsolnai pályát a sárga-kékek csapata. Kiegyenlített volt a játék, a lelátói versengést viszont KO-val nyerte, mert a 185 vendégdrukker végig hazai környezetet teremtett a csapatnak, amely a győzelemnek köszönhetően jó hangulatban készülhet a jövő heti szezonzáróra.
Beszámoló: Zsolna - DAC 1904 0:1 (0:0)

Nem volt egyszerű megemészteni a Slovantól elszenvedett vereséget a múlt heti ki-ki meccsen, de a bajnokság még nem ért véget. Az utolsó előtti fordulóban Zsolnán kellett bizonyítanunk, hogy csapatként képesek vagyunk túltenni magunkat minden fájó vereségen. Még akkor is, ha a szezon végére eléggé megfogyatkozott a csapat a sérülések és a sárga lapos eltiltások miatt. Gavrić és Risvanis felépülése több időt vesz igénybe, Kalmár és Pinto pedig az összegyűjtött sárga lapos figyelmeztetések miatt nem húzta ma magára a sárga-kék mezt. Sajnos Szánthó, Ramadan és Andzouana sem tudta vállalni a játékot, mindhárman kisebb sérüléssel bajlódnak. Adrian Guľa így aztán olyan játékosokat is jelölt a kezdőbe, akik korábban a kispadról beszállva erősítették a játékunkat.

3-5-2-es hadrendben álltunk fel a mérkőzésre, a Zsolna a 3-4-3-as felállást választotta. A hazaiak nagyon erősen kezdtek, a 2. percben előbb Petrášnak kellett nagyot védenie, majd pár másodperccel később a jobb oldali kapufának köszönhettük, hogy Gidi nem talált be. Rusnák is gyorsan szeretett volna feliratkozni a góllövőlistára, megpattanó lövését Petráš megfogta a vonal előtt. A 10. percben mi is ziccerig jutottunk: Krstović az alapvonalig vitte a labdát, még egy pimasz csel is belefért, de lapos visszagurítását Leginusnak nem sikerült Belko háta mögé juttatni.

A vendégszektort megtöltő 185 sárga-kék szurkoló közben jövőbe tekintően így énekelt: Harcoljunk egymásért, és bajnokok leszünk! Krstović azonban még ennyire nem tekintett előre, ő ezen a meccsen akart gólt rúgni, de újabb próbálkozása fennakadt a betömörült védőfalon. Helyzetek és különösebb izgalmak nélküli periódusába lépett a mérkőzés, mígnem a 21. percben egy gyors támadás során Niarchoz Dimunhoz, ő pedig Krstovićhoz passzolt. Lövéssel fejeztük be az akciót, de labda csak a kapu mögötti védőhálót mozgatta meg.

A zsolnaiak lábán járt körbe a labda, ám a támadóharmadban már tanácstalannak bizonyultak Jaroslav Hynek fiai. Szurkolóink közben remek futballhangulatot teremtettek, a dobpergést még a stadion fölé magasodó Dubeň-hegy kilátóján is biztosan hallani lehetett. A pályán zajló események nem szolgáltattak sok izgalommal. Az utolsó percek egyikében Krstović szerette volna megszerezni szezonbeli 17. találatát, de ballal ellőtt labdája gyengének bizonyult. Az ellenkező oldalon Ďuriš előtt adódott lehetőség, Petráš azonban számított a labdára.

Egyik edző sem látta szükségesnek a szünetben, hogy belenyúljon a felállásba. Nem is változott sokban a játék képe az első félidőben látottakhoz képest. Sauer távoli lövése fölé ment, majd ismét hosszabb percek következtek komolyabb gólhelyzet nélkül. Fél óra volt még hátra a meccsből, amikor Krstović védője szorításában célba vette a kaput. Belko jó helyen várta a labdát, de amely pár érintés után Dimun elé került lövésre. A sárga lapos eltiltásából visszatért középpályás lőtt, de győzni sajnos nem győzött, mert Belko ezt is hárítani tudta. A mérkőzés 66. percében a 66-os számú Káčer tekerte be a sarokról a labdát, melyet Krstović fejjel a hálóba juttatott, megszerezve ezzel 17. szezonbeli találatát – 0:1. Montenegrói csatárunk két góllal vezeti a góllövőlistát.

A gólöröm során ismét maximumon szólt a dob a vendégben, de hátradőlni még nem lehetett, hiszen hátra volt bő 25 perc a találkozóból. A Zsolna futott az eredmény után, és cserékkel próbálkozott új lendületet hozni a pályára. A 76. percben mi is változtattunk, a megsérült Káčer jelezte, hogy nem tudja tovább folytani a játékot. Helyén Riquelme állt be, Brunettit pedig Davis váltotta, akit – akárcsak legutóbb a Slovan ellen – ezúttal is nagy tapssal fogadott a szurkolótáborunk.

A hajrára a hazai lelátón is megélénkült a hangulat. Szeretett volna kiegyenlíteni a Zsolna, de rutinos játékkal tartottuk egygólos előnyünket. Izgalom viszont még így is maradt a végére, mert a ráadás utolsó pillanataiban Muhamedbegović szabálytalan szerelése után szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Petráš hattagú sorfalat állított, amely mögött Blackman a földön fekve biztosított. Jambor pontrúgását követően mégis eljutott a kapunkig a labda, de Petráš remekül védett, és megtartotta számunkra mindhárom pontot.

Nagyon nagy meglepetésnek kellett volna születnie ahhoz, hogy az utolsó fordulóra is megmaradjanak az esélyeink a végső győzelemre. Ez azonban nem történt meg, a Slovan biztos bajnokként, mi pedig biztos másodikként várhatjuk a szezonzárót. A besztercebányai katonacsapat látogat majd a MOL Arénába, ahol a fiaink nyakába kerül az ezüstérem. Legyünk ott minél többen!

Adrian Guľa (DAC 1904): „A szurkolóink számára fontos győzelmet arattunk, és természetesen magunk miatt is örülünk a megnyert találkozónak. Drukkereink az egész mérkőzés alatt buzdítottak bennünket, és belehajtottak minket a győzelembe. A sérülések és sárga lapos eltiltások miatt is a maximumot kellett nyújtanunk. Más felállásban léptünk pályára, de úgy gondolom, hogy így is működött a rendszer. A lassabbnak tűnő első félidő utána másodikbanKrstović kihasználta a szögletből adódó helyzetet, és nagyon fontos gólt szerzett. Ezután sikerült megtartanunk az előnyünket. Az ellenfélnek voltak jó pillanatai, de a meccs eleji kihasználatlan lehetőségein kívül nem került igazán nagy gólhelyzetbe. Köszönöm a fiúknak a játékot, a szurkolóinknak pedig ismételten a buzdítást. Ez a győzelem az övék.”

Jaroslav Hynek (Zsolna): „Köszönöm a szurkolóknak, akik eljöttek a bajnokságot hosszú ideig vezető csapat elleni meccsre. Remek hangulatot teremtettek. A meccsen mint támadó, mint védelmi szempontból úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Jól hatástalanítottuk a DAC fegyverét. Az eredményről egyetlen mozdulat döntött egy rögzített helyzetet követően. A fiúkat azonban dicséret illeti, ahogy reagáltak a helyzetre, sikerült nyomást helyeznünk a vendégekre, és a végén még egy ígéretes szabadrúgást is elvégezhettünk. Nem sikerült azonban az egyenlítés, ellenfelünk nagyon jól védekezett a végén, és semmit nem engedett meg a számunkra.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

MŠK ŽILINA - DAC 1904 0:1 (0:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló, Štadión pod Dubňom, Zsolna, 2023.05.13., 16:30
Játékvezetők: Kružliak - Hancko, Vitko
Nézőszám: 1852
Gólszerző: 66. Krstović
Sárga lap: 67. Stojchevski, ill. 87. Leginus, 89. Blackman, 94. Davis
DAC 1904: Petráš - Kružliak (K), Muhamedbegović, Brunetti (76. Davis) - Leginus, Káčer (76. Riquelme), Dimun, Veselovský (84. Blackman), Mendez - Niarchos (57. Nebyla), Krstović
Zsolna: Belko - Minárik (K), Stojchevski, Ndjeungoue - Rusnák (74. Javorček), Gidi, Sauer (67. Iľko), Bari - Kaprálik, Ďuriš (74. Essomba), Galčík (67. Jambor)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 50% : 50%
Lövések: kapura: 1:4, mellé: 9:5
Szöglet: 5:7

Hamarosan jövünk bővebb beszámolóval és az edzői értékelésekkel...

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies