Back to top

Beszámoló: Zólyombrézó - DAC 1904 0:0

Publikálva: 2022, augusztus 8 - 07:03
Gólnélküli döntetlen az újonc ellen. Vasárnap este egy korábban még nem próbált összetételben lépett pályára a Zólyombrézó otthonában a DAC, ahol ugyan sok gólhelyzetet alakított ki mindkét csapat, de gól egyik oldalon sem esett.
Beszámoló: Zólyombrézó - DAC 1904 0:0

A jó formát mutató újonchoz, a Zólyombrézóhoz utazott Adrian Guľa együttese azzal a nem titkolt céllal, hogy folytassa a pontgyűjtést, és négy forduló után is a DAC nevével kezdődjön a bajnoki tabella. A felállításból arra lehetett következtetni, hogy vezetőedzőnk néhány játékost pihentet a csütörtöki, FCSB elleni Európa Konferencia Liga visszavágójára.

Mi kezdtük jobban a meccset, s már a 4. percben megszerezhettük volna a vezetést. Nebyla csinálta meg a ziccert Nicolaescunak, aki az ötösön belülről vehette volna be Ludha kapuját, de csak a kapust találta el. A Káčerrel szemben megítélt szabadrúgást Kalmár küldte kapura, lövése azonban szögletre pattant. Nem kellett hosszasan várni az újabb szép akcióra. Petráš kirúgását Káčer fejelte tovább, a labdával pedig Nicolaescu indult meg a kapu felé. Kalmár a bal szélen kísérte az akciót, és várta is a passzt csatártársától, aki végül úgy döntött, maga fejezi be a támadást. Talán, ha lepasszolja Kalmárnak, összejött volna a gól, de ezt már sosem fogjuk megtudni.

A kellemes idő és az attraktív ellenfél sok nézőt vonzott ki a Zelpo Arénába, a hazai csapat pedig a közönség szórványos buzdítására felbátorodott. A 14. percben Grešák lövése késztette tapsra a hazai publikumot. Szabadon kapta a labdát a tizenhatosban, a hosszút nézte ki magának, de pár centivel mellé célzott. Grendel szabadrúgásánál a sorfalban álló Kružliak fogta fel a lövést, nem sokkal később az első alkalommal kezdő Ramadan találta el az oldalhálót.

Nem volt unalmas a foci, de a befejezéseknél mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. Így volt ez Kalmár fejesénél is a 21. percben. Nicolaescu passzát Ramadan ívelte át a hosszúra a kapitányunkhoz, jó is volt a fejes, de a kapus is számított rá. Akárcsak Petráš a mi kapunkban, amikor Grendel csavarta rá a szabadrúgást. De még ennél is nagyobbat villantott a kapusunk, amikor Kuzma kapura törését állította meg remek ütemben kifutva a kapujából, szabályosan.

A 34. percben kontrából próbálkoztunk. Hazai lövés után pattant a labda Nicolaescuhoz, aki megtartotta, s ezúttal a jobb pozícióban érkező Káčerhez továbbított, aki végül a kapusba lőtt. Utána egy emeléssel próbálkozott a moldáv csatár, de sokkal több szerencsére lett volna szükségünk ahhoz, hogy az a hálóban kössön ki. A 37. percben pályára lépett Andzouana, aki a sárga lapos Njiét váltotta, és szinten rögtön góllal ünnepeltethette volna magát, de közelről csak a kapusba durrantott. Az első alkalommal kezdő Ramadan is leadott egy célzott lövést még a félidőben, Ludha azonban rajta volt a labdán. Az első játékrész végül Kuzma pontatlan kísérletével zárult.

A szünetben Guľa edző úgy döntött, hogy pihenteti Kalmárt a bukaresti találkozóra, így Balogh futott ki helyette a pályára. Andzouana lövése indította a második 45 percet, de a Káčer passzából kapott labdával csak a védőt találta el. Győzelemre játszott a Zólyombrézó is, Petráš újabb mentése kellett ahhoz, hogy ne rezdüljön a hálónk. Kuzma közeli próbálkozásánál mentett nagyot a kapusunk. Grendel későbbi veszélyes löketénél már nem kellett beavatkoznia, mivel az, ha kicsivel is, de elszállt a kapunk felett.

Harminc perc volt még hátra a mérkőzésből, amikor az eredményjelző még mindig 0:0-át mutatott, pedig a látottak alapján mindkét csapatnak több gólt kellett volna már szereznie. Kettős cserével próbálkoztunk, Krstović és Szánthó érkezett, Nicolaescu és Ramadan pedig elhagyta a pályát. Mégis egy zólyombrézói csere, Breznaník tüzelt, de Petráš erre is leért.

A második félidő legnagyobb hazai lehetősége a 69. percben érkezett. Lendületből támadott a Zólyombrézó, Kuzma került ajtó-ablak helyzetbe, s mi csak az őrzőangyalunknak köszönhetjük, hogy ezt a ziccert mellé küldte. A 2827 néző ekkor a fejéhez kapott, kivéve azt a 84-et, akik a vendégszektorban foglaltak helyet. Szaporodtak a pontatlanságok, fokozódtak az izgalmak, néha szinte kettészakadt a pálya, s hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. A 79. percben Grendel kapáslövése ment fölé, majd Brunettinek kellett kivágnia taccsra Breznaník centerét.

Öt perccel a vége előtt Balogh fejében maradt a gól. Szöglet után irányította a magas labdát a kapu felé, de kissé pontatlanul célzott. Az utolsó előtti percben még a hazaiak középhátvédje, Bakaľa próbálkozott távolról, de a remek napot kifogó Petrášnak ez csak csemege volt. A rövid, mindössze kétperces hosszabbításban már nem láttunk újabb helyzetet, így gólt sem, ezért második idegenben játszott bajnokinkon is be kellett érnünk a döntetlennel.

2 győzelem, 2 döntetlen a mérlegünk négy fordulót követően a Fortuna Ligában. Ezúttal az ügyeletes gólvágóinknak sem sikerült betalálni, így egy ponttal távozunk a vasgyáriak otthonából. A táblázatban pillanatnyilag a második helyen állunk, de most ennél is jobban foglalkoztat mindenkit, hogy csütörtökön sikerül-e ledolgoznunk az egygólos hátrányunkat az FCSB ellen Bukarestben, és továbbjutunk-e az EKL rájátszásába. A romániai találkozó után jövő héten vasárnap játsszuk a következő bajnokinkat odahaza, a MOL Arénában.

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „A mai találkozón a futball győzött. Paradox módon gól nem esett, de nagyon nyílt mérkőzés volt, mindkét csapat igyekezett konstruktívan játszani, és hajtott a győzelemért. A látvány diadalmaskodott az eredmény felett. Három pontért jöttünk, de senki ne feledje, hogy ebben a stadionban nem lesz könnyű a pontrablás.Rendkívül díjazom azt a munkát, melyet edzőkollégám itt végez. A csapatnak megvan a maga minősége és stílusa. Abban a ritmusban, melyben játszunk, szükséges, hogy már az első 30 percben döntésre vigyük az eredményt. Erre meg is voltak a lehetőségeink, csak sajnos kimaradtak. A második félidőben háromszor mentünk egyedül kapura. Voltak lehetőségeink, de a végső fázisban hiányzott a nagyobb agresszivitás, a koncentráció, és talán a frissesség is. A filozófiám az, hogy saját magunkkal foglalkozzunk, és meg tudjuk mutatni, hogy büszkén viseljük ennek a nagyszerű klubnak a mezét. A meccs előtt nem foglalkoztunk még az európai kupameccsel, csak a zólyombrézói találkozóra összpontosítottunk. Kilenc változás volt a kezdőkeretben. Mindez azért, mert szeretném látni a játékosaimat, milyen teljesítményt nyújtanak a nehéz meccseken. Olyan ellenféllel játszottunk, amelytől nem lenne meglepetés, ha a felsőházban végezne. El kell fogadnunk a döntetlent, és fel kell készülnünk a csütörtöki bukaresti visszavágóra, amely tükröt állít majd a Fortuna Ligának. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ide is elkísértek bennünket.”

Roman Skuhravý (Zólyombrézó): „Ma valódi futballt láthattunk, még ha az eredmény nem is ezt tükrözi. Ha azt veszem alapul, hogy honnan indultunk, akkor most pozitív benyomásaim lehetnek. A mai találkozó a futballról szólt. Amit a sors az előző találkozón Nagyszombatban adott, azt most elvette. A DAC nagyon jól felkészült a játékunkból, nagyobb nyomást fejtettek ki a sebezhetőbb játékosainkra, mégis úgy érzem, hogy a 30. perctől mi tartottuk kézben a játékot. A meccs előtt felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy a bajnokság legjobb formában lévő csapata látogat hozzánk. Bár gól nem esett, mindkét csapat nyerni akart. Ilyen energiákkal ritkán találkozunk a Fortuna Ligában. Bízom benne, hogy ilyen teljesítményre a jövőben is képesek leszünk. Az ellenfelünknek nagyon sok sikert kívánok az Európa Konferencia Ligában. Bízom benne, hogy Bukarestben sikerül kivívniuk a továbbjutást.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

FK ŽELEZIARNE ZÓLYOMBRÉZÓ - DAC 1904 0:0 
Fortuna Liga, 4. forduló, Zelpo Aréna, Zólyombrézó, 2022.08.07., 18:00
Játékvezetők: Kráľovič - Vorel, Vitko
Nézőszám: 2827
Sárga lap: 43. David, 45. Godál, 49. Paraj, ill. 23. Njie, 74. Muhamedbegović
DAC 1904: Petráš - Pinto, Kružliak, Brunetti, Muhamedbegovic - Káčer, Njie (38. Andzouana), Nebyla (77. Dimun) - Ramadan (62. Szánthó), Nicolaescu (62. Krstović), Kalmár (K) (46. Balogh)
Zólyombrézó: Ludha - Bartoš, Godál (K), Bakaľa - Grešák (89. Šikula), Grendel, Paraj, Ďatko (78. Bariš) - David (62. Breznaník), Kuzma, Pavúk

Labdatartás: 47% : 53%
Lövések: kapura: 3:4, mellé: 10:6
Szabadrúgás: 10:17
Szöglet: 1:9
Les: 3:0

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies