Back to top

Beszámoló: Trencsén-DAC 0:1 (0:1)

Publikálva: 2021, november 27 - 18:25
Kettőből kettő – ez a portugál edző mérlege a DAC kispadján. Balić villámgyors gólja döntött a három pont sorsáról. A trencséniek mindent megtettek az egyenlítésért, de nem tudták bevenni a 100. bajnokiján védő Jedlička hálóját. Igazi csapatjáték volt a mai, az élboly pedig egyre közelebb a számunkra.
Beszámoló: Trencsén-DAC 0:1 (0:1)

Jól sikerült Joao Janeiro bemutatkozása egy héttel ezelőtt a Szenice ellen, az újabb győzelem reményében pedig Trencsénbe utazott a csapat. Mi a negyedik, Peter Hlinka védencei a hatodik helyről várták a mérkőzést, melyet az újonnan elrendelt lockdown miatt nézők nélkül lehetett csak megrendezni. Csapatunkból sérülés miatt hiányzott Lamkel Zé, Schäfer, Kalmár, Njie és Szendrei, Krstović pedig családi okok miatt kért szabadot az edzőtől. Ezen a héten sokat gyakoroltunk a MOL Akadémia műfüves pályáján, hogy a még mindig felújítás alatt álló trencséni stadion játéktere ne okozzon meglepetést.

Balićnak egész biztosan feküdt a talaj, mert már a 4. percben bevette Kukučka kapuját. Vera szerezte meg a labdát az oldalvonal mellett, majd bökte tovább Veselovskýnak, akinek volt ideje felmérni a kapu előtti helyzetet. Balićot választotta, a horvát pedig kapásból vágta azt a háló közepébe, esélyt sem adva Kukučkának – 0:1. Innentől kezdve a Trencsénnek vált fontossabbá a gólszerzés, de eltartott pár percig, míg eljutottak a tizenhatosunkig. Aztán jött Tučný, célzott, majd lőtt, Jedlička azonban számított a csípős löketre, és szögletre tolta ki a labdát. A sarokrúgás után Letenay ugrott a legmagasabbra, de mellé fejelt.

A 12. percben Jedlička ismét megmutatta, nem véletlen, hogy már a századik bajnokin védi a DAC hálóját. Ghali ültette be a hintába Verát, majd Hollý fejére emelt, a bólintást azonban kapusunk hihetetlen reflexszel kitolta a léc alól – Jedlička je jednička! – szólt volna szurkolóinktól a dicséret, ha beengedték volna a nézőket a stadionba. A lelátói buzdítás elmaradt, de a játék így is folytatódott, méghozzá támadószellemben.

A portugál mester vezetése alatt másodszor is kezdő Veselovský sarokrúgása után Davis elé pattant a labda. Rá is készült a lövésre, amely végül nem az elképzelései szerint sült el, mert a kapu mögötti védőhálóban lelte halálát. Egyik vezetőedző sem ült a kispadon. Joao Janeiro és Peter Hlinka is az oldalvonal mellől adta az instrukciókat. Hol kiabálás, hol taps színezte az utasításokat mindkét oldalon. A játék ekkor sok pontatlansággal zajlott a pályán. A 23. percben ismét Jedličkának kellett koncentrálnia, hogy ki tudja öklözni a pontrúgásból beívelt labdát.

Utána Balić indított gyors támadást, és nagyjából 18 méterre a kaputól el is vállalta a lövést, de a labda a védelmi falról lepattant. Szerencsénkre Andzouana be tudta gyűjteni, és jöhetett az ő próbálkozása, amely ugyancsak egy trencséni játékoson akadt fenn. Néhány eseménytelen perc következett, a labdabirtoklási arány pedig 72:28 volt a hazaiak javára a statisztika szerint. Túlzónak tartottuk ezeket a számokat, de a lényeg, hogy a kijelzőre tekintve mi voltunk a boldogabbak. Tučný gyenge próbálkozása sem módosította az eredményt a 40. percben, akárcsak Ciganiks tekerése négy perccel később a másik oldalon. Végül egygólos előnnyel vonultunk be az öltözőbe.

A szünetben csak a hazaiak cseréltek, Joao Janeiro még nem nyúlt bele a csapatösszeállításba. A Trencsénnek kellett futnia az eredmény után, ez pedig a pályán is megmutatkozott, mert agresszívabban kezdte a második játékrészt a Hlinka-legénység. A csapatkapitány, Lavrinčík távoli lövését magabiztosan fogta Jedlička, s még szinte abban a percben egy levegőben úszó beadást is levadászott a kapusunk. Lendületben voltak a fehér mezesek, Azango Verát lehagyva centerezett, de Kružliak önfeláldozóan vetődött bele a lövésbe. Később Letenay forgolódott a védőink gyűrűjében. A lövés is összejött neki, de kissé kifordulva adta azt le, így nem volt elég pontos.

Davis teker, Dimun ível, a fejes a kapu fölé száll, a gól elmarad – írtuk az élő közvetítés során a meccs 65. percében, majd a másik oldalon következett egy pontatlan fejes, ezt Ghali küldte fölé, Jedličkának nem kellett rámozdulnia. Hatalmas esélyt szalasztott el a Trencsén a 69. percben, mi pedig a remek napot kifogó "századosunknak", Jedličkának köszönhetjük, hogy elmaradt az egyenlítés. Hollý kapuba tartó labdáját védte remek mozdulattal. Edzőnk kettős cserével igyekezett javítani a játékon: Ciganiksot Sharani, a gólpasszt jegyző Veselovskýt pedig Fábry váltotta.

Elpattanó labdák, pontatlan indítások, apró szabálytalanságok jellemezték a játékot a meccsnek ebben a fázisában, de Muhamedbegović mentése nagyon kellett ahhoz, hogy Slávik ne tudja kapu elé tenni a labdát. Az utolsó tíz percre Moumou és Nicolaescu is játéklehetőséget kapott, Andzouanát – aki röviddel előtte meccslabdát rontott – és Hahnt hívta le a pályáról Janeiro. Sokat volt a levegőben a labda, a trencséniek pedig egyre idegesebbé váltak. Olyannyira, hogy Glova játékvezető egy heves reklamálás után még a hazai masszőrnek is kénytelen volt kiosztani egy sárga lapot. Mi viszont nyugodtak és koncentráltak maradtunk, és örömmel nyugtáztuk, hogy 93 percnyi játék után második győzelmünknek tapsolhattunk Joao Janeiro vezetése alatt.

A lockdown megálljt parancsolt a nézőknek, de a focinak szerencsére nem, s biztos, hogy Balić villámgólja minden DAC-drukkert megörvendeztetett azok közül, akik az interneten követték a közvetítést. Két meccset hoztunk le zsinórban kapott gól nélkül, Jedličkának nem is végződhetett volna jobban a 100. bajnoki mérkőzése. 27 pontot gyűjtöttünk, és a negyedik helyen állunk. Ebben a naptári évben még háromszor lépünk pályára, legközelebb otthon, a MOL Arénában, ahol jövő szombaton a Pohronie együttesét látjuk vendégül.

Edzői értékelés:

Joao Janeiro (DAC): „Nehéz mérkőzés volt, de tudjuk, hogy ebben a bajnokságban egyik meccs sem könnyű. Minőségi csapat ellen játszottunk. Sokat próbálkoztunk, néhány helyzetet sikerült is kidolgozunk. Jó lett volna, ha lövünk még egy gólt. Megvolt rá a területünk, de nem használtuk ki. Nagy harciszellemről tettünk tanúbizonyságot. Boldog vagyok, hogy sikerült begyűjtenünk a három pontot.”

Peter Hlinka (Trencsén): „A mérkőzés már az elején eldőlt. Elvesztettük a labdát, és máris 0:1 volt az eredmény. Az első félidőben két lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Később kezdtük elveszíteni a hitünket, hogy megfordíthatjuk a meccset. A második félidőre pályára küldtük Azangot. Színvonalasabb lett a játékunk. A statisztikai mutatók számunkra kedveztek, de pontot mégsem szereztünk. Egyértelműen a hatékonyság volt a döntő. Nem emlékszem, hogy a gólon kívül a vendégeknek lett volna nagy helyzete. Nem voltunk rosszabb csapat, de valamin változtatnunk kell. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.”
 
AS TRENCSÉN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:1 (0:1)
Fortuna Liga, 16. forduló, Štadión na Sihoti, Trencsén 2021.11.27., 15:00
Játékvezetők: Glova - Poláček, Košecký
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 4. Balić
Sárga lap: 54. Letenay, ill. 82. Nicolaescu
DAC: Jedlička - Vera (52. Blackman), Kružliak (K), Muhamedbegović, Davis - Balić, Veselovský (70. Fábry), Dimun - Andzouana (79. Moumou), Hahn (80. Nicolaescu), Ciganiks (70. Sharani)
Trencsén: Kukučka - Slávik, Jovičić, Stojsavljević, Madu - Lavrinčík (K) - Tučný, (46. Azango), Hollý (77. Ibrahim), Zubairu (87. Kupusović), Ghali (77. Gaži) - Letenay (59. Jendrišek)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 68% : 32%
Lövések: kapura: 5:2, mellé: 8:2 
Szabadrúgás: 18:11
Szöglet: 8:4
Les: 2:0

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies