Back to top

Beszámoló: Szered – DAC 1904 0:0

Publikálva: 2022, május 1 - 21:05
A City Arénában elért döntetlennel végérvényesen maga mögött tartja a DAC a Szeredet, vagyis végleg eldőlt, hogy a negyedik helyen zárja a dunaszerdahelyi csapat a bajnokságot.
Beszámoló: Szered – DAC 1904 0:0

A 0:0-s döntetlen egy pontja elég volt ehhez, de azt se felejtsük, hogy sorozatban harmadik meccse maradt érintetlen a hálónk.

A nagyszombati „albérletben” rendezett találkozó előtt ment a matek, hány pontot is kell gyűjtenünk a negyedik hely végleges bebiztosításához. Joao Janeiro a múlt hetihez képest mindössze egy helyen változtatott a kezdőcsapaton: Nebyla helyett Dimun kapott lehetőséget. Az üres City Aréna látványa, valószínűleg nem tüzelte fel egyik gárdát sem a kezdésre, a bennünket elkísérő 58 sárga-kék szurkolót mégis három óriási gólhelyzettel hozta lázba az elején a csapat. De menjünk sorjában. A második percben Pinto adott be jobbról, Szánthó pedig szabadon fejelhetett, de a labda nem találta meg a – számunkra – helyes utat. Alig telt el két perc, jött az újabb, még nagyobb ziccer. Ezúttal Krstović adta a passzt, labdájára Szánthó és Balogh is rástartolt, s végül utóbbi lőhetett – mellé. Sebaj, majd a harmadik bemegy – gondoltuk. Nem így lett. Pedig Verlinden kiváló átadást kapott Szánthótól már a büntetőterületen belül, meg is célozta a kaput, de Chudý védett. És ekkor még csak a hetedik percben jártunk…

A mérkőzésen ezután viszont fordulat állt be, és az acélos kezdést felváltotta a kevesebb izgalmat rejtő mezőnyjáték. A hazai csapat a 14. percben tudott először lövéssel befejezni egy kontratámadást, Haša lapos gurítása azonban nem emelte magasabbra szurkolóink pulzusát. Két perccel később Šulek lőtt, a labdát viszont nem tudta kellőképp leszorítani, így Veszelinovnak nem kellett beavatkoznia.

A két tizenhatos között folyt tovább a játék, s a következő gólhelyzetig elég hosszú időnek kellett eltelnie. A 35. percben előbb Krstović és Balogh játszott össze, majd Verlinden kapta meg a labdát. Kinézte magának a bal alsót, célba is vette, de Chudý még leért az utolsó pillanatban. Más említésre méltó már nemigen történt az első félidőben, de Fábry utolsó percben megeresztett löketénél azért még szükség volt Veszelinovra. Az egyre több játékpercet és önbizalmat gyűjtő fiatal magyar kapus azonban magabiztosan szorította magához a labdát.

Mindkét oldalon cserével indult a második játékrész. Nálunk Szánthó hagyta el a pályát, Andzouana pedig lehetőséget kapott. Nem indult nagy rohamokkal a félidő, de az 50. percben egy Pinto lábáról lecsúszó beadás után eltaláltuk az oldalhálót. Teltek múltak a játékpercek, de igazából nagyon kevés kapu előtti helyzetet láttunk. A szerediek fájdalomküszöbe nagyon alacsonyan volt ezen a mérkőzésen, majdnem minden egyes ütközés után a földön maradt egy hazai játékos.

A 63. percben Baloghtól jött egy kísérlet, amely csak akkor érhetett volna találattá, ha erősebben és pontosabban lövi el a labdát. De közelebbről sem ment: 6-7 méterre a gólvonaltól három támadónk is rárúghatta volna, de sem Andzouana, sem Balogh, sem pedig Sharani nem tudta megrezegtetni a hálót. Az ellenkező oldali Fábry-löketben viszont volt elég kraft, ám szerencsére Brunetti kiváló blokkja után csak szögletig jutottak a vendéglátóink. A hangosbemondó közben jelentette, hogy 202 néző váltott jegyet a mérkőzésre. Egyikük sem lehetett igazán elragadtatva a látottaktól, ám a 76. percben Košťál fölé szálló próbálkozása így is szórványos tapsra késztette a maroknyi hazai publikumot. Szintén a csereként pályára lépő Košťál volt az, aki a hajrában eldönthette volna a mérkőzést, de a 87. percben Veszelinov kivédte a kapuba tartó lövését. Válaszként Sharani visszapasszát Verlinden bombázta az üres lelátóra. A találkozó így gólnélküli döntetlennel zárult.

A Szered ellen április 2-án is 0:0-át játszottunk, s most megismételtük ezt az eredményt. Az egy pont azonban így is elég ahhoz, hogy már ne tudjanak megelőzni bennünket a tabellán. Veszelinov viszont remek sorozatot fut: sorrendben a harmadik meccsen nem kapott gólt. Két forduló van még hátra a bajnokságból, utána pedig az lesz a kérdés, hogy az utolsó májusi héten sikerül-e kiharcolnunk az európai kupaszereplést. Legközelebb két hét múlva játszunk, méghozzá odahaza, a MOL Arénában, az ellenfelünk pedig a második helyért küzdő Rózsahegy lesz.

Edzői értékelés:

Joao Janeiro (DAC): „A mérkőzés pozitívuma, hogy a szükséges egy pontot megszereztük, ezáltal bebiztosítottuk a negyedik helyet, és a play-offban is hazai pályán játszhatunk az európai kupaszereplésért. A Szered ellen mindig nehéz a játék. Ha nem váltjuk gólra a helyzeteket, elkezd idegessé válni a csapat, az én dolgom pedig, hogy ezen változtassak. Két fontos feladata van egy edzőnek: megtanítani a csapatot, hogyan kerüljön helyzetbe, és hogyan ne kapjon gólt. A potenciális helyzetek számának tekintetében elsők vagyunk a bajnokságban, de ha nem rúgunk gólt, sajnos én nem mehetek be a pályára, hogy gólt rúgjak a játékosok helyett. A Szeredet ma semmilyen helyzetbe nem engedtük, és elégedettek lehetünk azzal, hogy nem kaptunk gólt.”

ŠKF SZERED - DAC 1904 0:0 
Fortuna Liga, rájátszás, 8. forduló, City Aréna, Nagyszombat, 2022.04.30., 18:00
Játékvezetők: Dohál - Hrmo, Ádám
Nézőszám: 202 
Sárga lap: 73. Košťál, ill. 63. Krstović, 70. Pinto
DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks - Dimun, Njie - Szánthó (46. Andzouana), Balogh (77. Adrezinho), Verlinden (88. Moumou) - Krstović (61. Sharani)
Szered: Chudý - Todoroski, Filho (K), Šulek, Popović - Gago - Haša (46. Košťál), Potoma, Fábry (77. Radić), Yao (90+1. Sanusi) - David (81. Silva)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 45% : 55%
Lövések: kapura: 4:4, mellé: 7:11
Szabadrúgás: 10:8
Szöglet: 3:8
Les: 2:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies