Back to top

Beszámoló: Szakolca - DAC 1904 0:1 (0:1)

Publikálva: 2023, szeptember 24 - 00:15
Szoros, de annál fontosabb győzelmet aratott a DAC Szakolcán! A mérkőzés egyetlen találata Čermák nevéhez fűződik, aki az első félidő végén szerzett góljával a végeredményt is beállította. Ezúttal közel 130 sárga-kék szurkolóval ünnepelték az újabb három pontot.
Beszámoló: Szakolca - DAC 1904 0:1 (0:1)

A múlt heti Slovan-verés után jó hangulatban készült a csapat a Niké Liga 8. fordulójára, amikoris a tabella 9. helyén álló Szakolca fogadott bennünket. „Kellemetlen stílusú és agresszív ellenfél vár ránk, amely képes minőségi gyors ellentámadásokat vezetni és a szervezettségük is jó szinten van” – mondta az erdőháti ellenfélről Adrian Guľa, aki a győztes csapaton ne változtass! – elvet követve ugyanazt a tizenegyet küldte pályára, mint múlt vasárnap.

Veszélyes hazai lövéssel indult a találkozó. Egy álmosnak tűnő támadás végén Rudzan tűzte kapura a labdát, Popovićnak pedig a kapufa is besegített abban, hogy megússzuk gól nélkül. A hazai helyzet után fokozatosan átvettük az irányítást. A szélsőjátékban bíztunk, jobbról Pinto, balról Andzouana mutatta magát, középen pedig Káčer és Čermák igyekezett fazont adni a játékunknak. Trusa harciassága mellett sem mehetünk el szó nélkül, sokszor hozták őt játékba a társai, és igyekezett jól megjátszani a labdákat, de a hazai védelem szorosan őrizte.

A fölényünk megvolt, mi voltunk a játékosabb csapat, de a támadásaink befejezésébe rendre hiba csúszott. A 22. percben is egy ilyennek lehettünk a szemtanúi, amikor Pinto remek érzékkel passzolta semleges területre a labdát, melyre Dimun csapott le, az átadása viszont már pontatlan volt, és elmaradt a gól. A hazai lelátó a 26. percben tapsolt a leghangosabban egy ígéretesnek tűnő akciónál, melyet végül szögletre mentettünk. A folytatásban Káčer centerét kifejelték, Kaša csípős bombájába pedig beleléptek a fehér mezesek. Káčer és Andzouana magas centerbe betett labdái pedig nem állították különösebb kihívás elé sem a hazai védőket, sem Junas kapust.

A 43. percben viszont góllá érett a fölényünk. Trusa az oldalvonal mellett kapta a labdát, zavartalanul megiramodott vele az ötös vonaláig, ahol laposan középre tálalt, Čermák pedig nem hibázott – 0:1. Az első félidőben másra már nem is igen maradt idő.

A két félidő közti szünetben csak a hazaiak cseréltek, Adrian Guľa nem változtatott a csapatösszeállításon. Lábról lábra pattogott a labda a mezőnyben, de mindig ellentétes színű játékoshoz. Távoli lövésekkel próbálkoztunk, ezeket azonban blokkolták a hazaiak. Az 58. percben már az edzőnk is úgy gondolta, hogy itt az ideje a cserének, mert kissé „beleültünk” az egygólos vezetésbe: Ramadant küldte fel a ma jól őrzött Goure helyére.

A 65. percben Čermák külsővel perdített Ramadan elé, de mielőtt jött volna a lövés, lendült a partjelző zászlaja, Smolák játékvezető pedig befújta a lest. A 67. percben a Szakolca nem tudta kihasználni a védelmi megingásunkat: Kaša labdavesztése után Kousal Yaot hozta gólhelyzetbe, de mellé célzott. Hosszú percekig a két tizenhatos között pattogott a labda, majd Ramadan előtt adódott lehetőség, de nem élt vele. Herc engedte át neki lövésre a labdát, s talán jobban jártunk volna, ha kapásból elrúgja, és nem tol még rajta egyet előtte.

A legutóbbi szakolcai vendégszereplésünkkor a ráadás pillanatában egyenlítettek a hazaiak, most azonban szerencsére elmaradt a dráma. Bár a hosszabbítás perceiben veszélyes helyről végezhettek el egy szabadrúgást, a jól felállított sorfalban elakadt a labda, és az eredmény már nem változott.

Egy góllal is lehet három pontot szerezni, s ezt ma be is bizonyítottuk. Čermák a Slovan után a Szakolcának is betalált, az újabb győzelemnek köszönhetően pedig egyre feljebb kapaszkodunk a tabellán, melyen most az ötödik hely illet meg bennünket. Jövő héten vasárnap egy újabb nagy meccs vár ránk: a kerületi rangadó a nagyszombati Spartak ellen. Töltsük meg a MOL Arénát! De előtte ne feledkezzünk meg a Felsőszeli elleni szerdai Slovnaft Cup meccsről sem!

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Jó és harcias meccset láttunk, melyen értékes győzelmet arattunk. Szerettük volna igazolni a Slovan felett aratott sikerünket és jó teljesítményünket. Nem született könnyen a győzelem, mert a Szakolca egy jól szervezett, szívós csapat. Az is fontos, hogy nem kaptunk gólt. Jól dolgozott a csapat, a cserék is jó energiákat és minőséget hoztak a meccsbe. Hiányzott talán a második gól, akkor nyugodtabb lett volna a játékunk. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolóknak a támogatást. Győzelmünket a tisztességes, becsületes teljesítményünknek köszönhetjük.”

Pavol Majerník (Szakolca): „Mi is tisztességes teljesítményt nyújtottunk. Egész héten felelősségteljesen készültünk az ellenfél játékára. Tudtuk, hogy mire képes a DAC, hisz ezt a Slovan ellen is megmutatta a múlt héten. Nem akartuk kergetni őket, hanem bíztunk a szervezett játékunkban, mindenekelőtt a középpályán és a saját térfelünkön. Arra kértük a játékosokat, hogy legyenek türelmesek, és várják ki, míg helyzetbe kerülünk. A mérkőzés elején volt is egy ilyen lehetőségünk, kár, hogy nem tudtunk élni vele. Az első félidő végén kapott gól kissé visszafogott bennünket. A második játékrészben a vendégek már kézben tartották a játék menetét, mi erőnket vesztettük, hiszen az első félidő sokat kivett belőlünk. Alábbhagyott a támadójátékunk minősége, a DAC pedig 1:0-ra megnyerte a mérkőzést.”

MFK SKALICA - DAC 1904 0:1 (0:1)
Niké Liga, 8. forduló, Mestský futbalóvý štadión, Szakolca, 2023.09.23., 18:00
Játékvezetők: Smolák - Pozor, Jánošík
Nézőszám: 2102
Gólszerző: 43. Čermák
Sárga lap: 7. Rudzan, 16. Alves, 90. Kousal, ill. 15. Pinto, 36. Gavrić, 60. Csinger
DAC 1904: Popović - Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana - Káčer, Dimun, Čermák (71. Herc) - Trusa (88. Brunetti), Goure (59. Ramadan), Gavrić (K) (71. Gruszkowski)
Szakolca: Junas - Krčík, Ranko, Palacios, Rudzan (80. Černek) - Nagy (K), Mášik (80. Moura) - Matejov (46. Morong), Alvés (59.Gaži), Yao - Smékal (61. Kousal)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 40% : 60%
Lövések: kapura: 1:3, mellé: 2:2
Szabadrúgás: 12:12
Szöglet: 2:5
Les: 0:1

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies