Back to top

Beszámoló: Slovan-DAC 3:1 (1:0)

Publikálva: 2022, április 11 - 07:04
Nem hozott szerencsét a 13-as szám Joao Janeirónak, a portugál tréner 13. bajnoki meccsén 3:1 arányú vereséget szenvedett a DAC a Téglamezőn.
Beszámoló: Slovan-DAC 3:1 (1:0)

Az első félidőre nem lehetett panasz, de a szünet után kapott gyors gólt követően már csak az eredmény után futottunk. A szépítésre a meccs végéig kellett várnunk, egyetlen találatunkat Sharani szerezte.

A Fortuna Liga rájátszásának félidejéhez érkeztünk, s ezúttal a címvédőhöz, ősi riválisunkoz látogattunk a pozsonyi Téglamezőre. Vladimír Weiss csapata az egész szezonban megingathatatlanul menetelt az újabb bajnoki cím felé, de a Slovan ellen minden körülmények között plusz motivációt jelent játékosnak és szurkolónak egyaránt. Joao Janeiro kezdőjében ezúttal három magyar játékos is helyet kapott Veszelinov, Balogh és Szánthó személyében, akik közül korábban még senki nem lépett páyára a bajnok otthonában.

Épp Szánthó volt az, aki elsőként próbálkozott gólszerzéssel a meccsen – méghozzá fejjel. Ciganiks magas labdáját próbálta Chovan háta mögé juttatni, de a Slovan hálóőre számított rá. Pár pillanattal később Pinto is próbára tette a hazai kapust, Chovan csak kiütni tudta a portugál szélső éles szögből eltalált labdáját. Nem kezdtük rosszul a meccset!

A két szurkolótábor jó hangulatot teremtett, már a mérkőzés elején bemelegítették a hangszálaikat, mindkét oldalon szóltak a dobok, s hol az egyik, hol a másik tábor volt hangosabb. Joao Janeiro végig a vonal mellől adta az utasításokat, de a 10. percben már Vladimír Weiss is felállt a kispadról. Nyilván nem volt ínyére, hogy még nem került helyzetbe a csapata. Zmrhal megszívlelte a tréner szavait, villámgyorsan elnyargalt a jobb oldalon, ám beadása pontatlannak bizonyult: Ciganiks lábáról pattant Veszelinov kezébe.

Egy ellenkező irányú támadásnál Krstović szaporázta a lépteit, Kashia pedig csak lapot érően tudta megállítani őt. A megítélt pontrúgást Verlinden végezte el, megpróbálta egyből kapura tekerni a szabadot, de a labda a kapu fölé szállt.

Lendületesen, elszántan játszottunk, és Veszelinov óriási védése is erőt adott a csapatnak. Weiss hozta gólhelyzetbe Šaponjićot, aki célba is vette a kapunkat, de a mindössze második bajnokiján védő magyar kapus hatalmasat mentett. Éreztük, hogy zavarba lehet hozni a Slovan védelmét. Ezt igazolta Balogh rámenős labdaszerzése is a 25. percben, amely után Szánthóval játszott össze, de amíg eljutottunk volna lövésig, addig már korrigáltak hátul.

A mérkőzés első találatára a 27. percig kellett várni. Rabiu tizenhatosba ívelt labdáját Szánthó fejelte vissza rossz helyre, mert Zmrhal azonnal lecsapott rá, és kapásból a bal kapufa mellé helyezett – 1:0. Ennél a lövésnél tehetetlen volt Veszelinov, aki a második bajnokiján megkapta első gólját a Fortuna Ligában. A 36. percben kis szerencsével összejöhetett volna az egyenlítés. Balogh hozta gólhelyzetbe Verlindent, s ha a belga jobban céloz, már 1:1-et mutatott volna az eredményjelző.

Vesztésre álltunk ugyan, de megvoltak a lehetőségeink. Ciganiks próbálkozása az egyik védő lábán megpattanva hullott Chovan kezébe, és Szánthó helyzeténél is a Slovannak volt nagyobb szerencséje. Az eredmény a félidőben így már nem változott, de a mutatott játékkal ezúttal nem lehettünk elégedetlenek.

Térfélcserét követően azonban gyorsan elszállt a remény. Egyszerűen bent maradtunk az öltözőben, az égszínkékek pedig ezt kihasználva azonnal gólra váltották az első helyzetüket. Mustafić elszaladt a jobb szélen, felnézett, majd visszapasszolta a labdát a hosszúra, ahol Rabiu előbb ballal levette, majd ugyanazzal rárúgta – 2:0. Mindez még a 46. percben, a második félidő legelején történt. Nyeregben érezte magát a bajnokaspiráns. Szinte minden elveszett labdát begyűjtöttek, és nyugodtan szövögethették a támadásaikat.

Az 58. percben pedig háromgólossá hizlalták az előnyt. Rabiu a félpályánál kapott labdát, amelyet akadálytalanul vitt el a tizenhatos vonaláig. Ott laposan gurított középre az érkező Mustafić elé, aki megszerezte a harmadikat is – 3:0. Míg az első félidő egész tetszetős játékot hozott a részünkről, a másodikban nem igazán tudunk érvényesülni.

A 63. percben adódott ismét lehetőség a szépítésre, de túlcifráztuk. Balogh szinte a kapu torkában állva a passzt választotta a lövés helyett – oda is lett az akció. Mindkét edző cserékkel operált, a hazai közönség pedig közben azt énekelte: „Titul je náš!”, azaz „Miénk a bajnoki cím!”. Matematikailag azonban még nem nyerték meg a bajnoki címet Weissék. Legalább ennek örülhettünk, meg annak is, hogy a 71. percben nem szerezték meg a negyedik gólt. Mustafić átadása utánŠaponjić a felső lécet találta el. Egy perccel később a Slovan is Fortunának adott szerencsét, amikor a csereként beállt Sharani próbálkozása gurult el a gólvonal előtt.

A 76. percben újra Sharani próbálkozott egy erős, ám rosszul irányzott bombával, majd Ciganiks külsővel igyekezett kapura kanyarítani a labdát – eredménytelenül. A 80. percben ugyancsak a lett szélső előtt adódott nagy lehetőség, de a szépítés ezúttal is elmaradt. Erre egészen a ráadás pillanatáig kellett várnunk. A 92. percben Dimun a tizenhatos vonaláról zúdította kapura a labdát, amely Sharani lábán irányt változtatott, s végül a kapuban kötött ki – 3:1.

Elmaradt a Slovan bajnoki ünneplése, de ez csak részben nyújt vigaszt a számunkra, hiszen pont nélkül kellett távoznunk a Téglamezőről. Az első 45 percben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, mégis a hazaiak kerültek előnybe, a második félidőben azonban már nem nekünk állt a zászló. Sharani utolsó pillanatban szerzett találatával sikerült szépítenünk. Köszönjük a csapatot elkísérő 113 drukkernek a kitartó buzdítást. A tabella nem hazudik, továbbra is negyedik helyen állunk 39 ponttal, és jövő héten mindent meg kell tennünk azért, hogy hazai pályán felülmúljuk a hatodik zsolnaiakat. A mérkőzés szombaton 18.00-kor kezdődik a MOL Arénában.

Edzői értékelés:

Joao Janeiro (DAC): „Nagyon jó meccs volt. Az első játékrészben sok lehetőségünk adódott, de vétettünk egy hibát, amit az ellenfél megbüntetett. Ez azonban hozzátartozik a futballhoz. Az 1:0-s félidei eredmény csalódást keltő volt a számunkra. A második játékrész nagyon rosszul indult a számunkra. Nálunk volt a labda, mégis jött a gyors gól. Nyílttá vált a mérkőzés, lehetett volna 4:0, 4:2, de akár 5:2 is. A Slovan nagyon jól élt a lehetőségeivel. Megbüntetett minket a hibáinkért és a kihasználatlanul hagyott helyzeteinkért.”

ŠK SLOVAN POZSONY - DAC 1904 3:1 (1:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló, Téglamező, Pozsony, 2022.04.10., 17:00
Játékvezetők: Marhefka - Hancko, Vorel
Nézőszám: 6134
Góllövők: 27. Zmrhal, 46. Rabiu, 58. Mustafić, ill. 90+1. Sharani
Sárga lap: 14. Kashia, 53. Lovat, 63. Weiss, 66. Rabiu, 72. Zmrhal, ill. 48. Kružliak
DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Ciganiks (84. Moumou) - Verlinden (68. Brunetti), Nebyla, Dimun, Balogh - Szánthó (46. Andrezinho), Krstović (60. Sharani)
Slovan: Chovan - Hrnčár, Kashia (80. Abena), Božikov (K), Lovat (65. Čavrić) - Kankava (65. Holman), Mustafić - Zmrhal (90. De Marco), Rabiu (80. Green), Weiss - Šaponjić

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 56% : 44%
Lövések: kapura: 6:4, mellé: 3:10
Szabadrúgás: 14:16
Szöglet: 3:6
Les: 0:1

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies