Back to top

Beszámoló: DAC-Zsolna 1:1 (1:0)

Publikálva: 2021, február 22 - 06:43
Két meccs, két pont – ez az eddigi tavaszi mérleg. Bár veszélyesebben játszottuk a forduló slágermeccsén, mégsem tudtuk itthon tartani a három pontot, mert Nicolaescu első félidőben szerzett szép akciógóljára válaszoltak a zsolnaiak. Az viszont már most eldőlt, hogy biztos a második helyen zárjuk az alapszakaszt.
Beszámoló: DAC-Zsolna 1:1 (1:0)

A múlt heti trencséni döntetlen után egy újabb attraktív, támadó szellemű csapat várt a Storck-legénységre, melynek kezdőjében volt némi változás a legutóbbi meccshez képest. A legnagyobb meglepetést Kalmár Zsolt hiánya okozta. Csapatkapitányunk kisebb izomsérülés miatt maradt távol. Balić pedig a Trencsén ellen begyűjtötte az ötödik sárgáját is, ezért nem számíthatott rá a német mester. Ezúttal a 4-3-3-as hadrendet választotta az edző, a kapitányi karszalagot pedig Dominik Kružliak viselte.

A még mindig szurkolók nélkül megrendezett mérkőzés első perceiben sikerült úgy eldugnunk a labdát, hogy Pavol Staňo fiatal csapata jóformán a felezővonalat sem tudta átlépni. Sokáig csak dédelgettük, járattuk lábról-lábra, de nem vállalkoztunk lövésre. Mígnem a 10. percben egy precízen kivitelezett támadást zártunk góllal. Schäfer kaparintotta meg a labdát a középpályán, majd Christie-Davieshez passzolt, ő pedig Nicolaescut hozta kihagyhatatlan helyzetbe – 1:0. Múlt héten is ez a duó hozta össze az első gólunkat. A walesi középpályás mesterien tálalt a moldáv csatár elé, a zsolnai védők tehetetlenek voltak.

Ramirez sem akart kimaradni a jóból: ő a gólt követő percben próbálkozott egy jobb kapufa tövébe helyezett lövéssel, erre azonban leért Petráš. A Zsolna fiataljai kissé bátortalanul próbálkoztak, a középpályánk és a védelmünk jól szűrte meg a kísérleteiket. Pavol Staňo védencei később a védővonalunk mögé belőtt hosszú labdákkal igyekeztek megzavarni bennünket, de egyik ilyen próbálkozásuk sem volt eredményes.

A 24. percben volt egy gólért kiáltó helyzetünk, de Nebyla egy méterre a gólvonalról nem tudta begyűrni a kapuba Ramirez pontos centerét. Jól kombinálunk a mezőnyben, de sok esetben a passzt választottuk a lövés helyett. Ezekben a szituációkban igazán jól jött volna a szurkolói segítség. Talán a lelátókról érkező önbizalomlöket másodjára is bejuttatta volna a labdát a kapuba. A hangszórókon ugyan zúgott a „Mindent bele!” buzdítás, de valahogy nem volt az igazi. A mérkőzést megelőzően egy stadionon kívül meggyújtott füstbomba szúrós szaga is beszivárgott ugyan a nézőtérre, de ez akkor lett volna igazán élvezetes, ha azt egyszerre több ezren tüdőzik le a lelátókon. Így csak a bent dolgozó személyzetisek és újságírók kísérhették szemmel a csapatokat az öltözőbe.

A vendégek vezetőedzője kettőt is cserélt a szünetben. Nem hisszük, hogy épp ez zavart volna meg bennünket a koncentrációban, de az biztos, hogy valami megzavart, mert a Zsolna a 47. percben kiegyenlített. Az egyik friss erő, Rusnák jobbról érkező beadását nem tudtuk ártalmatlanítani. Jibril közelről tette a kapunkba a labdát – 1:1. Jedlička ugyan még bele tudott érni a közeli lövésbe, de a kezéről mégis a vonal mögé pattant a labda.

Blackman válaszolhatott volna leghamarabb az egyenlítésre, ha az 52. percben az ellenfél tizenhatoságba való sikeres betörést után nem csak az oldalhálót találja el. A továbbiakban is megvoltak a lehetőségeink: Divković lövésébe azonban beleléptek a védők, Ramirez próbálkozása pedig a felső lécről vágódott le. Igaz, ennél az esetnél nem ért volna a gól, mivel Ramirez a lövést megelőzően szabálytalankodott Fazlagikjjal.

Fél óra volt még hátra, amikor kiváló szögből végezhettünk el egy pontrúgást, s mivel sem Kalmár, sem Balić, sem Davis nem volt a pályán, ezúttal Divković mutathatta meg, hogy vele is számolni kell a későbbiekben, ha szabadot ítél számunkra a játékvezető. A 18 méterről megeresztett bombát Petráš csak szerencsével tudta szögletre ütni. A másik oldalon egy szinte ugyanilyen mozdulatot kellett bemutatnia a mi kapusunknak is: Jedlička Bichakhchyan szabadrúgását öklözte ki a léc alól.

Az utolsó húsz percre Andzouana és Taiwo is lehetőséget kapott, a lehetőségeink pedig megszaporodtak. A 74. percben Ramirez hálóba tartó lövését fogta biztos kézzel Petráš. Három perccel ezután pedig Divković nagy helyzete maradt ki. Taiwo kiválóan kezelt le egy magas labdát, majd kiugratta vele a horvátot, aki laposan szerette volna begurítani, de a zsolnai kapus egy spárgázó mozdulattal hárítani tudott.

A vendégeknek is megvolt a lehetőségük az eredmény módosítására. Egy gyors kontra után Fazlagikj veszélyeztetett. Majd Kopas szabadrúgása után kellett ismét védenie Jedličkának. A szétugró sorfal között találta meg az utat a labda. Mindez már a mérkőzés hajrájában történt, de még ezt követően is változhatott volna az eredmény, méghozzá a javunkra. Divković bődületes erővel találta el a felső lécet, ahonnan levágódott a labda, de sajnos nem a gólvonal mögé.

Szerettünk volna visszavágni a Zsolnának az ősszel elszenvedett vereségért, de ez ma nem jött össze. Aminek örülhetünk: Christie-Davies második meccsén is gólpasszt adott, Nicolaescu pedig második tavaszi meccsén is betalált. Aminek viszont már nem örülhetünk: a Slovannal szemben hétpontosra hízott a hátrányunk. Jövő héten szombaton ismét hazai pályán játszunk, ezúttal a tőlünk legtávolabbi csapat, a Nagymihály lesz a MOL Aréna vendége. Reméljük, meglesz az idei első győzelem.

Edzői értékelés:

Bernd Storck (DAC): „Jobban koncentráltunk, mint egy hete Trencsénben, és jóval agresszívabbak is voltunk a párharcokban. Kevesebb helyet engedtünk az ellenfélnek. Nicolaescu szép találatával szereztük meg a vezetést, majd egy kisebb hiba után kaptuk a gólt. Szervezettebbek voltunk, mint legutóbb, harciszellem nem hiányzott. A védelem és a támadósor közti játékunk stabilabb volt. Meg kell azonban tanulnunk a labda nélküli játékot. Nyitott volt a mérkőzés, de még rámenősebbnek kellett volna lennünk ahhoz, hogy másodszor is betaláljunk. Divkovićnak volt két nagy helyzete a második félidőben. Most már a következő meccsre kell összpontosítanunk, és jövő héten le kell győznünk a Nagymihályt.

Pavol Staňo (Zsolna): „Egy bizonyos céllal érkeztünk a mérkőzésre, de a kapott gól után változtatnunk kellett, mert nem volt tip-top a játékunk. A harmincadik perc után jobban folytattuk. Éreztük, hogy feljavultunk, és van még kezdenivalónk a meccsel. Dinamikusan játszottunk, de hiányzott a jobb befejezés. El kell ismerni, a hazaiaknak megvolt a kellő lehetőségük, hogy maguk javára fordítsák a meccset, de mi jól védekeztünk. Az egy ponttal jelenleg elégedett vagyok, jó munkát végeztünk. Jól éreztük magunkat a pályán, szerettünk volna a nézők számára tetszetős futballal előrukkolni.” 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - MŠK ZSOLNA 1:1 (1:0)
Fortuna Liga, 20. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2021.02.21., 15:00
Játékvezetők: Smolák - Bednár, Poláček
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 10. Nicolaescu, ill. 47. Jibril
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak (K), Beskorovainyi - Schäfer, Christie-Davis, Nebyla (72. Andzouana) - Divković, Nicolaescu (72. Taiwo), Ramirez
Zsolna: Petráš (K) - Anang, Kopas, Kiwior, Javorček - Fazlagikj, Bichakchyan (75. Bernát), Gono (75. Slebodník) - Jibril (82. Kaprálik), Kurminowski (46. Ďuriš), Iľko (46. Rusnák)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 7:2, mellé: 4:5
Szabadrúgás: 13:24
Szöglet: 7:7
Les: 1:1

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Bernd Storck