Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Zsolna 2:1 (0:0)

Publikálva: 2024, március 17 - 06:47
Egy hektikus meccsen tartotta itthon a három pontot a Zsolna ellen a DAC. A VAR mindkét csapattól elvett egy-egy gólt, de még így is maradt belőlük annyi, ami elég volt a sárga-kékek egygólos győzelméhez.
Beszámoló: DAC 1904 - Zsolna 2:1 (0:0)

Két héten belül másodszor gördült be a sárga-zöld zsolnai autóbusz a MOL Aréna parkolójába. Na, ezúttal sem kirándulni jött Jaroslav Hynek csapata, hanem hogy keményen megküzdjön a három pontért. Tizennégy nappal ezelőtt 1:1-gyel zártuk a meccset. „Akkor az volt egy hét leforgása alatt a harmadik összecsapásunk, most frissebbek leszünk. Bízom benne, hogy ez a pályán is megmutatkozik” – nyilatkozta a találkozót megelőzően Xisco Muñoz vezetőedző, akinek a sérült Barišićen kívül mindenki a rendelkezésére állt a keretből.

A kezdő sípszó előtt Andzouanát köszöntötte a klubvezetés, csapatkapitányunknak ugyanis ez volt a 100. mérkőzése a szlovák élvonalban. Az első szabadrúgást Vitális végezte el az 5. percben, de a magyar játékos lövése nemcsak az öttagú sorfal, hanem a kapu fölött is elszállt. Válaszként a vendégek megtették azt a szívességet, hogy a 12. percben kihagytak egy százszázalékos helyzetet. Bile Kacharaba mellett adott középre, Jambor viszont elvétette a ziccert, és mellé gurított.

Az újabb támadásnál Trusát illeti a dicséret, aki előtt hatalmas szabad terület nyílt a bal szélen. Jól be is futotta, a Konénak szánt visszagurítása viszont már pontatlanra sikeredett. A 20. percben a vendégek hálójában táncolt a labda. Marhefka játékvezető először a középkezdéshez irányította a játékosokat, de közben a VAR-szobából kapott egy fülest, amely azt jelezte, hogy Koné szabálytalankodott a gól előtt. A bíró a pálya szélén visszanézte az esetet, majd érvénytelenítette a találatot.

Aktív játékot játszott a Zsolna, volt dolga a védelmünknek a fürge Gidivel és társaival, de ha a hátvédsoron túljutott a labda, még mindig ott volt Popović. A 27. percben viszont Herc ment el középen, majd finoman adta át a labdát Andzouanának, aki megpróbálkozott egy emeléssel, de sajnos nem tudott túljárni Belko eszén. Két perccel később maga Herc fejezett be egy támadást, de túlságosan alányúlt a labdának, majd Trusa akart nullás szögből gólt rúgni, de ismét a léc fölött suhant el a labda. A szünetig aztán már csak a vendégek kerültek helyzetbe, de egyik alkalommal sem találtak a kapunkba.

Gyors góllal indult a második játékrész, csakhogy a zsolnai találat után ismét feladatot kapott a VAR-szoba, amely akárcsak az első félidőben Koné találatánál, ezúttal is visszavonta a gólt. Az indoklás szerint lesről született a találat. Annyira belejöttek a videózásba a mérkőzés bírái, hogy az 53. perctől ismét a monitorokra tapadtak. Nagyjából az 59. percben aztán megszületett a döntés: Brunetti fejesgólja már érvényes volt – 1:0. Egy sarokrúgást követően talált be a brazil védőnk, s noha Belko kiütötte a kapujából a labdát, az előtte már áthaladt a gólvonalon, és egyéb szabálytalanság sem előzte meg a gólt.

Sokáig azonban nem örülhettünk a vezetésnek, mert a vendégek csapatkapitánya, Minárik egy jobb külsővel a bal oldali kapufa mellé helyezett lövéssel becsapta Popovićot – 1:1. Negyedszer rezdült a háló, de először nem kellett várni a videószoba döntésére. Cserék következtek mindkét oldalon, majd felváltva jöttek az újabb támadások. A 75. percben a kispadról beálló Goure növelhette volna az előnyt, de fejese elhalt Belko kezei közt. Pár pillanattal később viszont oroszlánrészt vállalt az újabb hazai gólból: Giditől vette el a labdát, majd Trusát hozta kihagyhatatlan gólhelyzetbe, aki higgadt megoldást választva növelte az előnyünket – 2:1.

A mérkőzés alatt csendben maradt szurkolók ekkor már gyakrabban csapták össze tapsra a tenyerüket, hiszen többször is sikerült lövéssel vagy fejessel befejezni egy-egy támadást, csak sajnos az irányzékkal adódott egy kis gond. Marhefka játékvezető végül 9 percet pakolt rá a rendes játékidőre, az eredmény viszont már nem változott.

Fontos győzelmet arattunk, a három pontnak köszönhetően pedig közelebb kerültünk a dobogóhoz. Most kéthetes szünet következik a válogatott mérkőzések miatt, majd nagypénteken lépünk pályára a Rózsahegy otthonában.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Jó teljesítményt nyújtottuk a Niké Liga egyik legjobb csapata ellen. Örülök a fiúknak, mert ennek a folyamatnak a során, amely alatt szeretnénk alkotni valamit, egyáltalán nem könnyű győzni. Ez már a play-off, erős ellenfelekkel. A győzelem nagyon fontos a játékosoknak, a csapatnak és a klubnak is.”

Jaroslav Hynek (Zsolna): „Látható volt, hogy a DAC tanult a két héttel ezelőtti játékunkból. Odafigyeltek ránk. Mi is reagáltunk a játékukra, de ezt nem tudtuk kihasználni az első félidőben. Az első nagy helyzetünket Jambor hagyta ki a 12. percben, amikor egyedül állt szemben a kapussal. Ha az bemegy, más lehetett volna a meccs képe, nyugodtabban játszhattunk volna. Így egyes esetekben hiányzott a pontosság és a gyorsaság. Mindkét félidőt jól kezdtük, a második elején egy szép támadást követően vette el tőlünk a gólt a VAR. Rögtön utána kaptuk a gólt, de nagyon jól reagáltunk, mert gyorsan kiegyenlítettünk. Igyekeztünk megfordítani az eredményt, de ez végül a DAC-nak sikerült. Gratulálok a győzelemhez.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖVETÍTÉS

DAC 1904 - MŠK ŽILINA 2:1 (0:0)
Niké Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 3. 16., 17:30
Játékvezetők: Marhefka - Bednár, Kmec
Nézőszám: 4638
Gólszerzők: 53. Brunetti, 77. Trusa, ill. 63. Minárik
Sárga lap: 41. Koné, 70. Dimun, 76. Borbély Balázs (segédedző), 90. Xisco Muñoz (vezetőedző), ill. 65. Belaník (a kispadon ülve)
DAC 1904: Popović - Andzouana (K), Csinger, Kacharaba, Brunetti, Mendez (68. Yapi), (82. Kaša) - Herc, Dimun, Vitális (96. Káčer) - Trusa, Koné (68. Goure)
Zsolna: Belko - Minárik (C), Stojchevski (78. Adang), Ndjeungoue - Ďatko (88. Hranica), Gidi, Sauer, Javorček - Iľko (71. Saka), Jambor, Bile (88. Essomba)


A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 34% : 66%
Lövések: kapura: 5:3, mellé: 5:8
Szabadrúgás: 13:10
Szöglet: 5:5
Les: 0:2

dac1904.skEzt már olvasta?

Címkék: DAC, Niké Liga
Cookies