Back to top

Beszámoló: DAC 1904 – Zsolna 2:0 (2:0)

Publikálva: 2022, április 17 - 09:15
A DAC a Zsolna ellen megszerezte 300. győzelmét az élvonalban. Szánthó villámgólja megalapozta a jó hangulatot, Ciganiks remekbeszabott újabb találata pedig megnyugtató előnyhöz juttatta a csapatot, amely nagyszerű közönség előtt itthon tartotta a három pontot.
Beszámoló: DAC 1904 – Zsolna 2:0 (2:0)

A második felébe lépett a Fortuna Liga rájátszása. Nagypénteken a Slovan megvédte bajnoki címét, mi pedig nagyszombaton azt a Zsolnát láttuk vendégül a MOL Arénában, akivel négy héttel ezelőtt 2:2-es döntetlent játszottunk idegenben – ugye emlékszünk még Moumou utolsó utáni percben lőtt szépségdíjas találatára? A két csapat között a mérkőzés előtt hét pont volt a különbség. Joao Janeiro pedig sérülés miatt nem számíthatott a Kalmár, Szendrei, Ricardo, Hahn, Balić ötösre.

A mérkőzés nem is indulhatott volna jobban a számunkra, hiszen már az első támadásunkat gólra váltottuk. Verlinden balról érkező beadását Szánthó vágta a felső léc érintésével a kapuba – 1:0. Ez volt a Ferencvárostól kölcsönbe vett magyar játékos első bajnoki találata sárga-kék színekben. Lendületesen folytatódott a találkozó, de a következő helyzetet a vendégek jegyezhették: Myslovič próbálkozásánál azonban segítségünkre volt a kapufa. Elmaradt az egyenlítés, ezt pedig kitörő örömmel fogadta a B-közép, amely apait-anyait beleadva hajtotta a fiúkat. A kapu mögött álló srácok már a kezdő sípszónál begyújtott sárga-kék füstbombákkal jelezték, ezúttal nem spórolnak a hangerejükkel.

A pályán lévők rá is szolgáltak a buzdításra, hiszen a 13. percben már jött is második DAC-találat. Krstović passzát Ciganiks kapásból, gondolkodás nélkül bikázta kapura ballal – 2:0. Lett szélsőnk gólörömében egészen a kispadig rohant, ahol Joao Janeiroval együtt ünnepelte meg a valóban pazar találatot. A Hónap Gólja versenyben is nagy eséllyel pályázhatunk ezzel az elsőségre.

Gyorsan feladtuk a leckét Peter Černák csikócsapatának, melyből a nagy kedvvel játszó Ďuriš kétszer is megkísérelt szépíteni. Előbb lábbal küldött egy labdát a kapura, amely megpattant és Veszelinov magabiztosan lehúzta a levegőből, majd szöglet után fejjel próbálkozott, de szerencsénkre pontatlanul. Jambor távoli lövése nem okozott riadalmat, Myslovič pontrúgását pedig a védőink szépen eltakarították a kapu előteréből.

Már épp kezdte volna lendületét veszteni a mérkőzés, amikor kis híján harmadszor is „beköszöntünk” Belko kapusnak: Ciganiks balról érkező centerét Krstović fejelte centikkel fölé. Szögletet reklamáltunk, mondván, hogy a kapus még ujjheggyel beleért a labdába, de Kružliak bíró hajthatatlannak bizonyult. A közönség közben rázendített a „Ki a jobb? – Dé-Á-Cé!” buzdításra, és nem kellett volna hozzá sok, hogy kisvártatva újabb gólt kiáltson. A mérkőzés 41. percében Dimun egy lekészített labdát erőből kapura tűzött, amely a jobb kapufáról Verlindenhez pattant, de sajnos belga légiósunk sem tudta megrezgetni a hálót, mert szintén csak a kapufát találta el. Óriási lehetőség volt, hogy teljes kapitulálásra kényszerítsük Paurékat, de sajnos nem éltünk vele. A remek B-közép ennek ellenére is tapssal kísérte le a fiúkat a félidei szünetre.

Térfélcsere előtt egyik vezetőedző sem érezte szükségét, hogy belenyúljon a csapatösszeállításba. Ugyanaz a 22 játékos folytatta a harcot. S jobbára valóban csak harcot láttunk, mert a kapuk a második játékrész első perceiben ritkán forogtak veszélyben. Több volt a pontatlanság a mezőnyben, és igazából egyik gárda sem tudott túljárni a másik eszén. Az idő viszont a Zsolna csapatát sürgette.

Az 59. percben Krstović három védő szorításában is remekül fedezte a labdát, passza pedig Dimunt találta meg, aki a második hullámban érkezve vehette volna célba a kaput. Ezt meg is tette, de lövése nem volt pontos, és elhalt a nagyszerű hangulatot teremtő B-közép elé kifeszített védőhálón. Alig telt el 60 másodperc, amikor a zsolnaiak egyik legveszélyesebbje, Ďuriš tornáztatta meg Veszelinovot. A nemrég szerződést hosszabbító kapusunk kiváló érzékkel hárított. Ezután mindkét oldalon következtek a cserék, melyek kissé tagolttá tették a játékot. Davis bánta ezt a legkevésbé, mert pályára lépését igazi ováció fogadta.

A 79. percben ismét Veszelinov villantotta meg tehetségét. Gono módosította volna 2:1-re az eredményt, de hálóőrünknek köszönhetően nem változott a meccsállás. A vendégkapu mögött ekkor görögtüzek gyúltak, de igazából akkor lett volna felhőtlen az öröm, ha Krstović és Nebyla közös akciója is góllal végződik. Sajnos a védők ennél a támadásnál urai voltak a helyzetnek.

A mérkőzés lezárásához közeledtünk, amikor Davis állt a labda mögé, hogy elvégezzen egy jobb oldali szabadrúgást. A DAC „örege” parádésan csavart a kapu elé, ahol Balogh fejesénél védett nagyon Belko. Ez volt a párharc utolsó nagy lehetősége az eredmény megváltoztatására. Az utolsó percekben a B-közép már arra buzdította a MOL Aréna teljes közönségét, hogy állva tapsolva szurkoljon a záró sípszóig. A többiek pedig szót fogadtak.

Hárompontos húsvéti ajándékot kapott nagyszombat estéjén a DAC-család. A hideg, szeles idő ellenére sem spórolt hangerejével a szurkolótábor, a buzdítást pedig győzelemmel hálálták meg a fiúk. A végeredmény már a 13. percben kialakult, s ha néhány helyzetben jobban összpontosítunk a befejezéseknél, akár többet is rúghattunk volna. A tabellán továbbra is a negyedik hely illet meg bennünket, de a folytatásban is szükségünk van a pontokra, ha nyáron a nemzetközi porondon is szeretnénk megmutatni magunkat. Jövő héten a bajnokságot időközben már megnyerő Slovan lesz a MOL Aréna vendége. A találkozó április 24-én, vasárnap 19.30-kor kezdődik.

Edzői értékelés:

Joao Janeiro (DAC): „Az ellenfélhez hasonlóan nekünk is gondjaink adódtak az összeállításnál, de nagyon örülök a teljesítményünknek. A második gól után kétszer a kapufát is eltaláltuk. A második félidőben nem volt elég terünk, hiányoztak az utolsó passzok. Jobban kellett volna megjátszanunk a létszámfölényes helyzeteinket, de a legfontosabb, hogy győztünk, és nem kaptunk gólt, ami egy olyan csapat ellen, mint a Zsolna, nem kis fegyvertény. A fiúk megérdemelték a győzelmet az állandó kemény munkáért és a mai meccsen nyújtott teljesítményért. Örülünk, hogy megszereztük a klub 300. győzelmét az élvonalban. A különbséget a korábbiakhoz képest a hatékonyság jelentette. Az ellenfél felállítása nem volt meglepetés a számomra. Szánthó nagyon tehetséges játékos, de még nincs száz százalékos állapotban, hiszen az előző szezonban keveset játszott a magyar bajnokságban. Nagyon örülök a góljának, de annak még jobban, hogy itthon tartottuk a három pontot.”
 

DAC 1904 - MŠK ZSOLNA 2:0 (2:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 6. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.04.16., 18:00
Játékvezetők: Kružliak - Bednár, Poláček
Nézőszám: 2701
Góllövők: 2. Szánthó, 13. Ciganiks
Sárga lap: 38. Dimun, 68. Balogh, 86. Nebyla, ill. 19. Myslovič, 73. Paur, 85. Nemčík
DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks - Szánthó (65. Sharani), Nebyla, Dimun (83. Njie), Verlinden (74. Davis) - Krstović (83. Moumou), Balogh
Zsolna: Belko - Minárik, Paur (K), Nemčík - Ďuriš, Iľko (62. Sauer), Gono, Myslovič (62. Slebodník), Owusu - Kaprálik (78. Jánošík), Jambor

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 39% : 61%
Lövések: kapura: 3:2, mellé: 8:8
Szabadrúgás: 14:18
Szöglet: 1:5
Les: 2:3

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies