Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Zólyombrézó 3:1 (3:1)

Publikálva: 2024, április 8 - 07:00
Nagyszerű diadalt aratott a DAC a Zólyombrézó fellett. A végeredmény már az első félidőben eldőlt, a három pont sorsa egyetlen percig sem forgott veszélyben. A győzelemnek köszönhetően a dunaszerdahelyi csapat feljött a tabella harmadik helyére.
Beszámoló: DAC 1904 - Zólyombrézó 3:1 (3:1)

Vasárnap esti vendégünk négy meccse tartó nyeretlenségi sorozattal érkezett a MOL Arénába. Nem szabadott ugyanakkor megfeledkeznünk arról, hogy Roman Skuhravý csapata még egy másik fronton is harcol, hiszen a Slovnaft Cup küzdelmeiben a döntőbe jutásért játszik. A Niké Liga rájátszás 4. fordulójának zárómeccsén viszont három pontért feszültek egymásnak a csapatok. Tudtuk, hogy győzelmünk esetén megelőzhetjük a Zsolnát, és felléphetünk a dobogó harmadik fokára. Motivációból tehát nem volt hiány.

Gyönyörű napsütésben, igazi koranyári időben adta meg a jelet a mérkőzés kezdésére Dohál játékvezető, aki talán maga sem gondolta volna, hogy szűk két perccel később ismét középkezdéshez hívja majd a játékosokat. Az 59. másodpercben Mendez beadását a senki által nem őrzött Koné juttatta a kapuba – 1:0. A villámgólt követően újabb lehetőségek következtek, de Csinger esésénél nem ítélt büntetőt a bíró, Mendez fejese pedig Rehák kezében halt el. A közönség élvezte a remek kezdést, szinte együtt lüktetett a stadion.

Az intenzív támadófutball eredménye nem is lehetett más, mint egy újabb gól. A 8. percben Kacharaba keresztlabdáját Andzouana ívelte az ötös felé, ahol Trusa egy akrobatikus labdaérintéssel megszerezte a második gólunkat – 2:0. A folytatásban Dimun vállalt el egy lövést, de nem tudta kellően leszorítani a labdát. A B-közép közben egyik szurkolótársunknak kívánt gyógyulást egy molinóval. Mindez még a harmadik gólunk előtt történt, mert a 16. percben ismét rezdült a vasgyáriak hálója. Herc vette el a labdát az elmélázó zólyombrézói védőtől, majd Trusát ugratta ki, aki a még nála is jobb helyzetben érkező Konéhoz továbbított, ő pedig az üres kapuba gurított – 3:0 – gólparádé a MOL Arénában! A játékvezető még a videóbíró segítségét is kikérte, de a felvételek is igazolták, hogy a harmadik találatunk is szabályos volt. „Még, még, még, ennyi nem elég!” – skandálta a B-közép, majd az egész stadion rázendít a „Ki a jobb? – Dé-Á-Cé!" kérdezz-felelekre. Nagyon jó érzés volt ilyen hangulatban szurkolni.

Félórányi játékot követően engedtük át a területet az ellenfélnek, de a vasgyáriak első kaput eltaláló lövésére így is a 38. percig kellett várni. Kabongo próbálkozására azonban számított Popović. A háromgólos vezetés tudatában a félidő utolsó harmadát átengedtük a Zólyombrézónak, ez pedig a hosszabbítás perceiben megbosszulta önmagát, mert Sanusinak összejött a szépítés – 3:1.

A vendégek edzője így is kettőt cserélt a szünetben, míg Xisco Muñoz ugyanazt a tizenegyet küldte ki a második félidőre is, mint a meccs elején. Elsőként Vitális jól helyezett szabadrúgásából veszélyeztettünk, de Rehák fogta a lövést. Majd Andzouana próbálkozott kiszorított helyzetből egy emeléssel, ami sajnos pontatlanra sikeredett. Közben ellenfelünk előtt is adódott lehetőség – Bajo előbb a felső lécre tette a labdát, majd egy fejessel faraghatta volna szűkebbre a hátrányt, de nem találta el a kapunkat.

Felváltva érkeztek a friss játékosok a cserepadról mindkét csapatban, de többnyire a két tizenhatos között folyt a játék. A 80. percben Kacharaba vélt kezezése után Dohál előbb befújt ellenünk egy tizenegyest, de miután visszanézte az esetet a pálya széli VAR-monitoron, visszavonta ítéletét – ukrán védőnknek nem a kezén, hanem a fején pattant meg a labda. A közel 5 ezer fős publikum ekkor már ünnepelte a fiúkat, és az sem szegte kedvüket, hogy a ráadás perceiben még Sanusinak és Galčíknak is volt egy-egy veszélyes lövése. A lényeg, hogy egyik után sem kellett bosszankodnunk.

Az első 16 percben három góllal vezetni nagyszerű érzés. A győzelemnek köszönhetően felállni a dobogó harmadik fokára, még felemelőbb. Reméljük a bajnokság végéig hátralévő hat fordulóban még sok ilyen érzésben lesz részünk. Jövő héten a címvédő Slovanhoz látogatunk Pozsonyba. Ha tehetik, kísérjék el szombaton a csapatot a Téglamezőre! Mi ott leszünk!

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Mindkét együttes részéről nagyszerű mérkőzés volt. Hihetetlenül jól kezdtünk, magas letámadással sikerült meglepnünk az ellenfelet. Ezt gyakoroltuk egész héten. Jók voltak a labdaszerzéseink, az átmeneteink. Pontosan ezt akartuk látni. Hazai publikum előtt ebben a stílusban kell futballoznunk. Tudtuk, hogy miben erős a Zólyombrézó, hogy mire képesek, ha náluk van a labda. Az első félidő mégis teljes egészében rólunk szólt. A második játékrészben már adódtak gondjaink, de ez már a rájátszás, erős ellenfelekkel. Köszönöm a fiúknak a mai teljesítményüket. Mindenki a maximumot nyújtotta. Minden meccsen ilyen játékkal szeretnénk örömet szerezni a szurkolóinknak, ezért holnap már el is kezdjük a felkészülést a következő fontos mérkőzésre.”

Roman Skuhravý (Zólyombrézó): „Veszítettünk ugyan 3:1-re, de nem szeretnék negatív lenni. Megérdemelten kaptunk ki az elrontott kezdés miatt. Tudom, milyen szakaszban vagyunk jelenleg, a vereség után pedig minden játékossal együtt tudok érezni. Tudom, milyen rossz érzés ez a gyorsan bekapott gólok miatt. Azért nem szeretnék túl kritikus lenni, mert a második félidőben jobbak voltunk, és helyzeteket is sikerült kialakítanunk. A hazaiak jól védekeztek, és ellenőrzésük alatt tartották a játékot. Gratulálok a 3:1-es győzelmükhöz.”

DAC 1904 - FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ 3:1 (3:1)
Niké Liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 4. 7., 17:30
Játékvezetők: Dohál - Ferenc, Roszbeck
Nézőszám: 4884
Gólszerzők: 1., 16. Koné, 8. Trusa, ill. 45+3. Sanusi
Sárga lap: 29. Vitális, ill. 30. Paraj, 48. Bakaľa, 55. Bartoš, 89. Talakov, 91. Chyla
DAC 1904: . Popović - Andzouana (K) (73. Redzic), Csinger, Kacharaba, Brunetti (81. Kaša), Mendez (61. Gruszkowski) - Herc (73. Káčer), Dimun, Vitális - Trusa, Koné (61. Goure)
Zólyombrézó: Rehák - Bartoš, Bakaľa (K), Mielke (92. Lajčiak) - Kováčik, Bajo, Faško (46. Chyla), Sanusi - Masaryk (46. Assinor), Paraj (77. Talakov), Kabongo (73. Galčík)


A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 37% : 63%
Lövések: kapura: 6:2, mellé: 3:5
Szabadrúgás: 11:6
Szöglet: 1:6
Les: 0:0

dac1904.sk


Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Niké Liga
Cookies