Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Zólyombrézó 2:1 (0:1)

Publikálva: 2023, április 15 - 07:02
A DAC isszatért a győztes útra! Milan Dimun két góljával a szezon során másodszor is legyőzte az újoncot, és a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztos, hogy megőrzi vezető pozícióját. A szakadó esőben a MOL Aréna közönsége ezúttal is szakadatlanul buzdította a csapatot.
Beszámoló: DAC 1904 - Zólyombrézó 2:1 (0:1)

Egy hosszúra nyúlt veretlenségi sorozat ért véget a Slovan otthonában, ám a csapat – és velük együtt a szurkolók is – abban reménykedtek, hogy a Zólyombrézó elleni hazai meccsel újabb győzelmi széria kezdődik. A vasgyáriakkal ebben az szezonban már kétszer is találkoztunk. A tavaly augusztusi idegenbeli 0:0-át egy októberi 2:1-es hazai győzelem követette. Az egymás közti harmadik összecsapáson Adrian Guľa vezetőedző ezúttal sérülés miatt nem számíthatott a Krstović és Gavrić alkotta balkáni duóra, Brunetti pedig sárga lapos eltiltását töltötte.

Barátságtalan, esős idő fogadta a pályára vonuló csapatokat, de a kezdést több kellemes esemény előzte meg: Krstović a Hónap legjobb játékosa díjat, Szánthó a Hónap gólja díjat vehette át, Kružliaknak pedig 100. bajnoki mérkőzése alkalmából szólt a taps. A 3. percben viszont nem volt okunk egymáshoz ütni a tenyerünket, mert a Zólyombrézó egy villámgóllal megszerezte a vezetést. Ďatko magas labdáját Pavúk csúsztatta fejjel a jobb oldali kapufa mellé – 0:1.

Nebyla előtt adódott lehetőség az egyenlítésre egy szép akció után. A támadás Risvanis mélységi indításával indult, majd Veselovský és Dimun munkája után került Nebyla elé a labda, de a befejezésnél pontatlan volt. A 9. percben gólt kiáltva felugrott az egész lelátó, de Smolák játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. A biztonság kedvéért a videószobában is megnézték az esetet, de végül maradt az egygólos vendégvezetés.

Az eső közben cseppet sem csillapodott, sőt, talán még jobban szakadt, mint a legelején. A B-közép azonban tántoríthatatlanul buzdította tovább a srácokat. Negyedórányi játék után kényszerű cserét kellett végrehajtanunk: Niarchos sérült meg, a helyére Ramadan érkezett. Aktívan szállt be a játékba a szír játékos, kivette a részét a támadásokból, csak épp a szerencsével állt hadilábon. A B-középben közben dübörgött a Mi vagyunk a sárga-kék, hej, hej!

A 25. percben jó szögből végezhettünk el egy szabadrúgást, de Ramadan tekerése a sorfalról végül szögletre pattant. Az újabb rögzített helyzetből érkező beadását pedig kivágták a védők. Félórányi játék után még nem volt kaput eltaláló lövésünk, és sajnos Andzouana tekerése sem minősült annak, mert labdája a kapufát súrolva suhant mellé. Megnyomtuk a félidő végét, és voltak még veszélyes próbálkozásaink, de a szerencse ekkor még nem állt mellénk.

Csak a vendégek cseréltek a szünetben, Adrian Guľa kivárt, noha a B-közép az első félidő végén már nagyon szerette volna a héten belázasodott Kalmárt is a pályán látni. Kis híján lemásolták az első játékrész elejét a vendégek, de Ďatko ajtó-ablak helyzetben megtette nekünk azt a szívességet, hogy fölé durrantott. A zólyombrézói együttes ordító helyzete után még Grešáknak is volt egy lövési kísérlete, de Petrášról nem jött ki a labda. Utána viszont rákapcsoltunk, és nyomás alá helyeztük ellenfelünket.

Ennek eredményeképp Faško a 49. percben begyűjtötte második sárgáját is, és idő előtt mehetett zuhanyozni. Az 58. percben már összejött az egyenlítés. A sokadik szögletünk után előbb Andzouana tűzte rá, da Ludha nagyot nyújtózva kipaskolta a labdát, szerencsénkre épp Dimun elé – 1:1. Ezt követőn beállt a magyar duó is Kalmár és Szánthó személyében. Előbbi Veselovskýt, utóbbi Nebylát váltotta. Szánthó ki is használt minden lehetőséget, hogy támadásba lendüljön, de a 65. percben a kapu fölé célzott.

A vendégek közben taktikusan húzták az időt, és olyan hosszasan végezték el a pontrúgásokat, amilyen hosszan csak lehetett. Mindezt nem díjazta a MOL Aréna 5548 fős közönsége, amely a kedvezőtlen időjárás ellenére is fantasztikus hangulatot teremtett a lelátón. Az eső továbbra is megállíthatatlanul ömlött, de a góleső is beindult, mert a 72. percben átvettük a vezetést! Szánthó labdáját Kalmár fedezte remekül a büntetőterületen belül, majd visszagurította lövésre Dimunnak, aki kapásból bebelsőzte – 2:1. Hatalmas kő esett le ekkor minden sárga-kék szívről. A feladat már csak az volt, hogy lehetőleg növeljük, de mindenképp megtartsuk az előnyünket a találkozó végéig.

A vendégek edzője cserékkel igyekezett felrázni a sajátjait, miközben a MOL Aréna B és C szektora épp a Ki a jobb? Dé-Á-Cé! kérdez-feleleket játszotta egymással. Ellenfelünk erejéből ekkor már nem futotta ellentámadásokra. A mi oldalunkon viszont adódott még néhány ígéretes lehetőség, de újabb találat már nem született. A felfokozott lelkiállapotba került publikum óriási tapssal és énekléssel köszönte meg a fiúknak, hogy a múlt heti vereséget követően visszataláltak a győztes útra, és begyűjtötték az újabb fontos három pontot.

Nem mosta el az eső a jókedvünket! Noha a találkozó nem a mi elképzelésünk szerint alakult a gyors vendégtalálat miatt, a végén minden jóra fordult. Dimun szenzációs napot fogott ki, hisz az ő két találatának köszönhetően tartottuk itthon a három pontot. Bárhogy is alakuljon a további mérkőzéseken az eredmény, biztos, hogy az első helyen tanyázva utazunk majd jövő vasárnap a nagyszombati City Arénába. Reméljük, akkor már a mainál sokkal kellemesebb tavaszi idő lesz, és ismét sokan elkísérik csapatunkat a kerületi rangadóra.

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Egy minőségi mérkőzés volt. Az időjárási körülményekhez képest remekül előkészített pályán és ismét fantasztikus szurkolótábor előtt játszhattunk, akiknek ezúttal is köszönöm a buzdításukat. Ők is segítettek abban, hogy megfordítsuk az eredményt, de természetesen ehhez a csapat minősége és jó mentalitása is kellett. Nem jól kezdtük a találkozót, és nemcsak a gyorsan bekapott gól miatt, hanem mert a pálya is túl szélesnek bizonyult a számunkra. A vendégek megleptek minket azzal, hogy a szélsőik teljesen a vonal mellett játszottak, és ezzel kikapcsolták a pressinget a játékunkból. A 25. perc után viszont megmutattuk a minőségünket, megmutattuk, hogy a nehéz helyzetekre is tudunk reagálni. Kalmár betegség után lépett pályára, sérülés miatt nem számíthattunk sem Krstovićra, sem Gavrićra, az elején pedig Niarchos is lesérült. Fontos volt, hogy azok a játékosok, akik eddig kevesebbet játszottak, mint például Veselovský vagy Nebyla, meg tudták mutatni a minőségüket. Ramadan, Kalmár és Szánthó is jól lépett be a mérkőzésbe. Káčer is kitűnő teljesítményt nyújtott a pálya közepén, és a kétgólos Dimun is rendkívül jó napot fogott ki. Ismét megmutatkozott a kiváló csapatszellem. Értékes és fontos győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak. Köszönöm nekik a remek teljesítményt, és természetesen a szurkolóinknak is köszönöm a támogatást, akik végig a csapat mellett voltak.”

Roman Skuhravý (Zólyombrézó): „Nagyon nehéz körülmények között kellett játszanunk, de úgy érzem, jó mérkőzés volt. Jól kezdtünk, és nagyjából a 25. percig a saját elképzelésünk szerint alakult a játék, aztán érthetetlen módon többször elveszítettük a labdát, és a pálya közepén próbáltunk játszani. Ezzel segítettünk a hazaiaknak, hogy visszatérjenek a meccsbe. A szünetben mondtunk néhány szót a srácoknak, és a második félidő elején máris volt egy óriási helyzetünk, amivel 2:0-ra alakíthattuk volna az eredményt. A másik fontos momentum a peches bekapott gól volt, amellyel a hazaiak kiegyenlítettek. Nagy pofon volt ez nekünk. A vendéglátónknál a minőség és a cserejátékosok beállításával érkezett plusz döntött. Rúgtak két gólt, és a végén már nem volt erőnk, hogy bármit is kezdjünk az eredménnyel. Úgy érzem, sokat tudunk tanulni ebből a mérkőzésből. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!” 

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

DAC 1904 - FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ 2:1 (0:1)
Fortuna Liga, rájátszás, 5. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2023.04.14., 17:30
Játékvezetők: Smolák - Vorel, Ferenc
Nézőszám: 5548
Gólszerző: 58., 72. Dimun, ill. 3. Pavúk
Sárga lap: 24. Paraj, 29., 49. Faško, 45+1. Bartoš
Piros lap: 49. Faško
DAC 1904: Petráš - Pinto, Risvanis, Kružliak (K), Andzouana - Káčer, Dimun, Nebyla (61. Szánthó) - Blackman, Niarchos (16. Ramadan), (89. Mendez), Veselovský (61. Kalmár)
Podbrezová: Ludha (K) - Bartoš, Bakaľa, Oravec - Ďatko (77. Kukoľ), Faško, Paraj, Grešák - Špyrka (62. Bariš), Kabongo (46. Sangare), Pavúk (77. Šikula)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 60% : 40%
Lövések: kapura: 5:3, mellé: 9:2
Szabadrúgás: 9:12
Szöglet: 13:4
Les: 2:0

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies