Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Szakolca 1:0 (0:0)

Publikálva: 2024, február 11 - 10:48
Sovány, de annál fontosabb győzelmet aratott a DAC a tavaszi szezonnyitón. Brunetti fejesgólja ezúttal aranyat, pontosabban három pontot ért a csapat számára.
Beszámoló: DAC 1904 - Szakolca 1:0 (0:0)

62 nap után visszatért a Niké Liga a MOL Arénába, ahol ezúttal a Szakolca együttesét fogadtuk. Ellenfelünk a kilencedik, míg mi az ötödik helyen teleltünk. Xisco Muñoz három, télen érkezett játékost is kezdőként küldött pályára, és a 4-3-3-as hadrendet választotta. „120 éve együtt” – hirdette egy hatalmas drapi a B-közép előtt kifeszítve klubunk kerek születésnapjára emlékezve.

Szép felvezetéssel kezdődött a találkozó, még a magasugrás világrekordere, Javier Sotomayor is megtisztelt bennünket egy ünnepélyes kezdőrúgással. A kapura rúgások száma viszont kezdetben elmaradt a várttól. A 19. percben kapitányunk, Andzuana aztán egy emberes lövéssel vette célba a kaput, de Junas szögletre mentett. Mintegy vesszőcsapásra megszaporodtak a lehetőségeink: Ramadan egy cselsorozat végén mellé gurított, majd az újonc Jürgens bombája pattant ki a kapusról.

A másik oldal is veszélybe került, mikor a 23. percben gyorsan átjátszotta a középpályát a Szakolca, Smékal pedig gólhelyzetbe került, de Popović jó kimozdulásának köszönhetően nem rezdült a hálónk. Megpróbáltunk azonnal válaszolni az ellenfél helyzetére. Jürgens és Trusa összjátéka után előbbi vállalta el a lövést, kicsivel később pedig Ramadan talált az oldalhálóba. Ezt követően kissé leült a mérkőzés, alábbhagyott a lendület, és a lehetőségek száma is visszaesett. A 43. percben viszont robbanhatott volna a lelátó: Trusa ajtó-ablak helyzetben Junasba lőtte a ziccert.

A szünetben csak mi cseréltünk, az újonc Dolčeket Mendez váltotta. Gólhelyzettel kezdtük a második félidőt, de Trusa túl soká kivárt, s végül ez lett a veszte. Az 52. percben Ramadan nyesett túlságosan alá a labdának; jó szögből próbálkozott, de 2-3 méterrel kapu fölé durrantott. Picivel később Vitális hasonló módon cselekedett a tizenhatos vonaláról, két védő szorításában.

Körbelőttük már a kaput, amikor elérkeztünk a mérkőzés 69. percébe, ami meghozta a várt áttörést. Vitális a hosszú oldalra adott be egy szögletet, ahol Brunetti fejéről a hálóba pattant a labda – 1:0. Sikerült végre feltörni az erdőhátiak szívós védelmét. Mindkét edző több alkalommal is cserélt már, amikor az ugyancsak a kispadról beálló Goure erőtlen gurítása kötött ki Junas kapus kezében. A hátralévő időben töredezetté vált a játék, a ráadás perceiben még egy kis csetepatéra is sor került a játékosok között, de az eredményen már semmi sem változtatott.

Tudtuk, hogy ha meg akarunk kapaszkodni a felsőházban, mindenképp szükségünk van erre a győzelemre. Nem ment gyorsan, de azért csak összejött: egy góllal legyőztük a Szakolcát, és itthon tartottuk a rendkívül fontos három pontot. A jövő héten Nagyszombatban vendégszerepelünk. Aki csak teheti, kísérje el a csapatot a vasárnapi rangadóra!

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Néhányan csak most játszottak először egymással a csapatban. A kezdet így nem volt egyszerű, de az első félidőben így is akadt néhány lehetőségünk, és volt egy óriási helyzetünk is, ami nem ment be. Éreztük a szünetben, hogy hozzá kell adni valamit a játékunkhoz. A második félidőben aztán már fölényben futballoztunk, voltak helyzeteink, pontrúgások után is. A gólt is egy szögletből szereztük. Sok lövésünk volt, kapura is, mellé is. Tudom, hogy van még hová fejlődnünk. Pár játékosunk még csak néhány napja érkezett, így az elsődleges célunk a három pont itthon tartása volt. Ez sikerült, és most van előttünk egy hét, hogy a következő mérkőzésre készüljünk. Türelmesnek kell lennünk, főleg az új játékosokkal. A mérkőzéseken hosszabb ideig kell kontrollálnunk a játékot. Ma a 90 percből nagyjából 10 alakult az elképzeléseim szerint. Lépésről lépésre haladva arra törekszünk, hogy ez legközelebb 25, 35, majd 45 percre emelkedjen, végül pedig az egész meccsen az ellenőrzésünk alatt tartsuk a játékot. Mindehhez időre van szükség, hiszen ez egy folyamat. A lényeg ma a három pont volt, amivel egy újabb lépést tettünk előre.”

Pavol Majerník (Szakolca): „Vegyes érzések kavarognak bennem a mérkőzés után. Az első félidő a részünkről még rendben volt. Szervezetten játszottunk, a támadásba való átmeneteink is működtek, két veszélyes helyzetünk is volt. Trusa ajtó-ablak helyzeténél a kapusunk mentett meg bennünket. Úgy érzem, az első félidő után megérdemelt volt a döntetlen. A második félidőben viszont passzívak voltunk. Minden, ami az első játékrészben még működött, az a másodikban már csődöt mondott. A hazaiak nyomását éreztük, sokszor rögzített helyzetekből veszélyeztettek, s a végén egy ilyen pontrúgásból be is találtak. Ezt követően már nem tudtunk kezdeni semmit az eredménnyel.”

DAC 1904 - MFK SZAKOLCA 1:0 (0:0)
Niké Liga, 19. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 2. 10., 15:00
Játékvezetők: Kráľovič - Pozor, Štofik
Nézőszám: 4836
Gólszerző: 69. Brunetti
Sárga lap: 72. Gruszkowski, 83. Gore, 91. Herc, ill. 91. Krčík
DAC 1904: Popović - Gruszkowski, Kacharaba, Brunetti, Andzouana (K) (84. Oddei) - Vitális, Dimun, Jürgens (78. Herc) - Dolček (46. Mendez), Trusa, Ramadan (68. Goure)
Szakolca: Junas - Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek- Nagy (K), Hollý (74. Mášik) - Morong, Gaži (82. Matejov) - Haša (74. Vlasko), Smékal (62. Sobczyk)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 52% : 48%
Lövések: kapura: 5:2, mellé: 8:2
Szabadrúgás: 14:19
Szöglet: 9:2
Les: 1:2

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies