Back to top

Beszámoló: DAC 1904 - Aranyosmarót 3:0 (1:0)

Publikálva: 2022, augusztus 1 - 06:20
Csodás nyáreste a MOL Arénában! Kiváló teljesítményt nyújtva három pazar góllal szerezte meg a győzelmet a DAC az Aranyosmarót ellen, amelynek esélyt sem adtak a pontszerzésre.
Beszámoló: DAC 1904 - Aranyosmarót 3:0 (1:0)

Veselovský, Krstović és Kalmár remek találatával töltekezve, nagyszerű hangulatban készülhetünk a román FCSB elleni szerdai mérkőzésre.

„Legutóbb döntetlent játszottunk a bajnokságban, most egyértelműen a győzelem a cél” – jelentette ki a Víkingur Gøta elleni csütörtöki EKL-visszavágó után, az aranyosmaróti ViOn elleni bajnoki előtt Adrian Guľa vezetőedző. Fantasztikus formában kezdtük a szezont, az Európa Konferencia Ligában négyből négy meccset megnyertünk, a harmadik bajnoki forduló előtt pedig négy pontot gyűjtöttünk a megszerezhető hatból. Nicola Krstović ugyancsak szárnyal: hat tétmeccsen hét gólt vágott a vasárnapi mérkőzésig, sőt, ha a tavalyi szezonvégi találkozókat is beleszámítjuk, akkor sorozatban kilenc összecsapáson volt eredményes.

Krstović ráadásul azt is kiérdemelte, hogy a ViOn ellen csapatkapitányként vezethette ki az öltözőből a fiúkat, akik nem sokkal Glova játékvezető kezdő sípszava után máris támadásba lendültek. Mindjárt a 3. percben Balogh hagyott ki egy ordító lehetőséget: Szánthó Balant becsapva ívelt honfitársa elé, aki centikkel ugyan, de mellé küldte a labdát, pedig a közönség már gólt kiáltott.

A határozott kezdésnek Ján Kocian csapata öt védővel próbált ellenállni, a labda viszont alig érintkezett piros mezes játékossal. A 9. percig bírtak dacolni a lendületünkkel a vendégek, ekkor egy mesteri támadást váltottuk góllá. Káčer vonal melletti indítását Balogh „fogta be”, majd sarokkal továbbított Krstovićhoz, aki a lendületből érkező Veselovskýhoz passzolt. A labda az ő lövését követően landolt a bal kapufa mellett a hálóban – 1:0. Minden mérkőzésünket figyelembe véve a húszéves csatárunk találata volt a DAC 200. gólja a MOL Arénában.

Két perccel később akár a 201. is összejöhetett volna a meccsről meccsre jobb formába lendülő fiatal támadónknak, de a Balogh passzát követő közeli lövése végül szögletre pattant. A két tréner közül Ján Kocian tűnt nyugodtabbnak, Adrian Guľa megállás nélkül magyarázott a vonal mellől. A támadásépítések folyamatosak voltak részünkről, de eredményességben kissé elmaradtak attól, amit a 4243 fős közönség várt. A B-közép a „Még, még, még, ennyi nem elég!” – buzdítással jelezte is, hogy számít az újabb találatokra.

A 28. percben ismét nagyon közel kerültünk a gólhoz, de Lukáč kapus kipiszkálta a léc alá hulló labdát. Pintér fején váltott irányt Szánthó ívelése, így lett kis híján öngól. A félidő végére kissé visszaesett a kezdeti lendületünk, a ViOn pedig máris lövéshez jutott. Mondek vette célba a kapunkat, de Veszelinov nagyon magabiztosan fogta a labdát, holott végig a szemébe tűzött a nap. Két perccel később ugyancsak ő állta útját a labdának, ezúttal Sloboda próbálkozását követően.

A szünetben csak a ViOn cserélt. Pinte és Pintér jött le, Duga és Kyziridis pedig be. A dupla csere sem rémisztette meg a mieinket, Krstović ugyanolyan vehemensen igyekezett betalálni, mint az első játékrészben. Az 52. percben ismét nagyon közel került a gólhoz, de elhalt a próbálkozása. Nem sokkal a kimaradt ziccer után pályára lépett Kalmár, akit a publikum – akárcsak a csütörtöki EKL-meccsen – ezúttal is kitörő örömmel fogadott.

A folytatásban Balogh került gólhelyzetbe. Az egyik védőn megpattanó labda lett az övé, léc alá tartó löketét azonban bravúrral hárította Lukáč. Nagyon szűkreszabottan vezettünk, de az egész stadion érezte, hogy nem születhet más eredmény, mint hazai győzelem. Mi voltunk a jobb csapat, és igazából csak idő kérdése volt, mikor rezdül újra a vendégek hálója. Aztán elérkezett a 74. perc és a montenegrói gólgyáros tett róla, hogy fokozódjék a jókedv Dunaszerdahelyen. Krstović előtt kinyílt a terület, pár lépéssel lopta a távolságot, majd nagyjából 20 méterről tüzelt – 2:0. Soha korábban DAC-játékos nem produkált még ilyen sikeres sorozatot, mint Krstović. Az idény eddigi minden meccsén betalált!

Guľa mester a gólja és egy kisebb ütközés után le is cserélte őt, hadd spóroljon az erejével a románok ellen. Így sem kellett aggódnunk amiatt, hogy a meccs hátralévő perceiben ki fog újabb gólt rúgni. Tíz perccel a vége előtt szabadrúgáshoz jutottunk, a B-közép pedig azonnal Kalmárt követelte a labda mögé. Ekkor pedig megtörtént, aminek meg kellett történnie: egy káprázatos szabadrúgással a DAC kapitánya góllal tért vissza a Fortuna Ligába – 3:0. Csak remélni tudjuk, hogy Marco Rossi nem a mérkőzésünkkel egy időben zajló Paks-MOL Fehérvár találkozót nézte, vagy, ha mégis, akkor jelezzük a szövetségi kapitánynak, hogy adnák egy pontrúgót a magyar válogatottnak a szeptemberi magyar-olasz meccsre.

Nem volt még vége azonban a meccsnek! A végjátékban Blackman kergette az őrületbe a vendégek védelmét, majd Kalmárhoz gurított vissza laposan, aki ha kevésbé nyúl alá a labdának, másodszor is a mennybe megy. Így csak a kimaradt gólhelyzetek számát gyarapította. Ráfordultunk a hajrára, amikor Moumou fejelt össze kellemetlenül az ellenfél egyik játékosával, de szerencsére nem lett belőle komoly sérülés, és a maróti sem maradt maródi. Hogy maradjon egy kis izgalom a végére, Brenkus végzett el egy veszélyes szabadrúgást közel 30 méterről, de Veszelinov nagyon jól kiszámította a labda ívét, és leért a labdára. Kapusunknak így akárcsak csütörtökön a Víkingur ellen, most is érintetlen maradt a hálója.

Kiváló önbizalomnövelő mérkőzést látott a közönség, amelynek meccsről meccsre egyre több oka van mostanában az örömre. Veselovský első bajnoki gólja a MOL Arénában szerzett találataink kétszázadikja volt egyben, Krstović találata már-már kötelező ebben a szezonban, Kalmár pedig egy élményszámba menő szabadrúgásgóllal tért vissza a Fortuna Ligába a 16 hónaposra nyúlt sérülését követően. Ezek voltak a mérkőzés legemlékezetesebb pillanatai, de a lényeg, hogy jó hangulatban készülhetünk a szerdai összecsapásra, amikor a bukaresti FCSB látogat Dunaszerdahelyre. A következő bajnoki találkozóra pedig utaznunk kell, méghozzá jövő vasárnap az újonc Zólyombrézó otthonába. Három fordulón vagyunk túl a ligában, és ott vagyunk a tabella élén. Csak így tovább, fiúk!

Edzői értékelés:

Adrian Guľa (DAC 1904): „Az egész csapat jó teljesítményt nyújtott. Gratulálok a fiúknak, és köszönöm a szurkolóinknak a szüntelen buzdítást. Nagyon jól léptünk be a mérkőzésbe, gyors gólt adtunk, és volt még két másik helyzetünk is. Utána kicsit kiestünk az iramból, komplikáltabbá vált a játékunk, de a célunk, hogy a jövőben ezen dolgozzunk. A második félidőben Kalmár pályára lépésével pontosabbá vált a játékunk, ismét ellenőrzésünk alatt tartottuk a meccset. Nagyon örülök annak, hogy góllal tért vissza a bajnokságba. Kiváló a hozzáállása, mert az, hogy ma betalált, nem a véletlen műve. Az edzések után nem ül azonnal autóba, hanem „túlórában” gyakorolja a kapura rúgásokat. Az ilyen tapasztalt játékosnak is igazán édes fizetség, ha a saját szurkolótábora előtt eredményes. Krstović újabb góljának és Veselovský első bajnoki találatának is legalább ennyire örülök. Fontos győzelmet arattunk.”

Ján Kocian (Aranyosmarót): „Gratuláloka Dunaszerdahely győzelméhez. A mai eredménytől függetlenül szeretnék sok sikert kívánni a DAC-nak a szerdai mérkőzésen. Látszik, hogy elkapták a fonalat, és élvezik a játékot. A védelmünkön szerettünk volna változtatni. 5-4-1-es hadrendben kezdtünk, de már a 9. percben gólt kaptunk, így muszáj volt változtatnunk. A szünetben cserélnünk is kellett. Pintért a sárga lapja miatt vettem ki a játékból, és átálltunk a négyvédős szerkezetre. Ahogy sikerült kiküszöbölnünk az első játékrészben elkövetett hibáinkat, jött a második hazai gól. Ez szó szerint megölt minket, és innen már nem volt esélyünk. Ami a DAC előnye, az a mi hátrányunk: Kalmár és Krstović személyében olyan kulcsjátékosaik vannak, akikkel mi nem rendelkezünk, ezért nem csoda, hogy ilyen különbségű vereséget szenvedtünk.”

DAC 1904 - FC VION ARANYOSMARÓT 3:0 (1:0)
Fortuna Liga, 3. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.07.31., 18:00
Játékvezetők: Glova - Bednár, Kmec
Nézőszám: 4243
Gólszerzők: 9. Veselovský, 74. Krstović, 80. Kalmár
Sárga lap: 71. Krstović, 85. Moumou, 91. Kalmár, ill., 33. Pintér, 38. Niarchos, 79. Múdry
DAC 1904: Veszelinov - Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks - Káčer (77. Nebyla), Dimun, Veselovský (78. Ramadan) - Balogh (69. Nicolaescu), Krstović (K) (78. Moumou), Szánthó (59. Kalmár)
Aranyosmarót: Lukáč - Almeida, Bednár, Pintér (46. Kyziridis), Šuvalija - Mondek, Múdry, Sloboda (K) (60. Brenkus), Balan - Niarchos (70. Vestenický), Pinte (46. Duga)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 62% : 38%
Lövések: kapura: 5:5, mellé: 6:3
Szabadrúgás: 13:18
Szöglet: 7:1
Les: 4:0

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga
Cookies