Back to top

Benjamin Gabe - Remek dunaszerdahelyi zene

Publikálva: 2016, február 3 - 14:37
A dunaszerdahelyi fiúk, Madari Gábor és Gerő János remek, könnyed zenéje igazán magával ragadja a zenekedvelőket. A srácokkal beszélgettünk.
Benjamin Gabe - Remek dunaszerdahelyi zene

Mikor indult a Benjamin Gabe és ki alkotja a zenekart?

Gábor: A zenekarban állandó tagként jómagam és Gerő János vagyunk jelen. A Benjamin Gabe koncepciója már pár éve érett a fejemben. Tervezgettünk sokáig, végül ennek a gyümölcse lett a tavaly áprilisban megjelent első dalunk, a Part of Me. Én ennek a dalnak a megjelenésére datálnám a hivatalos indulásunkat.

Honnan jött a névválasztás?

Gábor: Mindenképp egy olyan nevet szerettünk volna, ami megjegyezhető, és nem feltétlenül a könnyűsége miatt, hanem mert nem szokványos. Mindig felteszik a kérdést, hogy miért pont két keresztnévből áll a zenekar neve, ami azért jó, mert már ez is hozzásegít ahhoz, hogy valaki érdeklődjön utánunk.

Mióta foglalkoztok zenével?

Jani: Mindketten egész fiatalként, 10 éves korunk előtt ismerkedtünk meg ezzel a világgal, és azóta is aktívan benne élünk. Néha úgy érzem, hogy ha akarnám, sem tudnám elkerülni és kitörölni a zenét az életemből. A gitárt például nem tudom pár napnál hosszabb időre letenni. Egyszerűen hiányozni kezd. Ez a tudat segít megérteni, hogy ha olyasmit szeretnék csinálni az életben, ami boldoggá tesz, akkor ez a jó út számomra. Egyébként mindkettőnk felmenői között találhatók zenészek, szóval talán örökletes ez a kötődés a zenéhez.

Ahogy említettted, tavaly jelent meg az első dalotok. Milyen volt a fogadtatása?

Jani: Első dal lévén nagyon izgultunk, hogy vajon tetszik-e majd az embereknek, amibe belevágtunk, és azt kell hogy mondjam, kellemesen csalódtunk. Rendkívül sok pozitív visszajelzést kaptunk, és nem csak itthonról, hanem külföldről is, amihez szerintem jelentősen hozzájárult az angol nyelvű dalszöveg is. Mindenki nagyon aranyos volt, mi pedig örültünk a sikernek, mert hatalmas erőt és önbizalmat adott a folytatáshoz. Így már biztosan tudtuk, hogy megéri az a sok befektetett energia.

Hogyan képzelitek el a koncertes bemutatkozásotokat?

Gábor: Idén szeretnénk színpadra vinni a Benjamin Gabe-et.  Mivel ketten vagyunk alapfelállásban Janival, ezért a koncerteken az általunk kiválasztott és legjobbnak tartott személyekkel szeretnénk kiegészülni. Próbálunk mindent nagyon tudatosan felépíteni magunk körül, és ebben az esik számunkra a legjobban, hogy a visszajelzések is azt bizonyítják, hogy van értékelője az igyekezetünknek. Ezt a bizonyos tudatosságot szeretnénk átvinni az élő megjelenéseinkre is.

Milyen zenekarok hatottak rátok?

Gábor: Legnagyobb hatással rám a brit Placebo zenekar volt. Janival nagyjából azonos zenekarok és előadók vannak ránk hatással, ami megkönnyíti a közös munkát. Egyébként nálam nincs kötött stílus, amit hallgatok, azt azért hallgatom, mert szeretem. Azok a dalok vannak ránk nagy hatással, melyek rendelkeznek azzal a bizonyos megfoghatatlan plusszal, amivel a szívünkbe találnak.

Meséljetek az új dalotokról?

Jani: A „The L” igazából mindenkiről szól. Sokan azt gondolják, hogy egyedül vannak a gondjaikkal vagy épp az örömükkel, a céljaikkal és a buktatókkal. Ezzel a dallal arra próbálunk rávilágítani, hogy mindnyájunk életében vannak közös dolgok. Igaz, mindenki a saját útját járja, de ezek az utak sokszor nagyon hasonlítanak egymásra. A mi dolgunk csak annyi, hogy észrevegyük ezeket a hasonlóságokat, és egymás hitéből, bátorságából merítve könnyebben tudjuk majd megmászni az előttünk álló falakat.

Milyen terveitek vannak idénre?

Gábor: A közeljövőben egy új dalunk fog megjelenni, videoklippel együtt. Ez a dal egyfajta beharangozása lesz az ezt követő EP – nek. Várhatóak továbbá meglepetés-videók, illetve újabb epizódok a saját gyártású dokumentumsorozatunkból, a Realbackstage-ből. Nem utolsó sorban pedig fontos célunk az élő produkciónk kialakítása és fejlesztése.

Mit gondoltok a dunaszerdahelyi zenei életről?

Gábor: Kis város a miénk, ugyanakkor telis tele van tehetséges fiatallal, nem csak a zenei életben. Kívánom és szeretném, hogy a tehetséges fiatalok, valamint a szervezők egy közösséget alkossanak és támogassák egymást.

Mikor lehet a dalaitokból egy lemez?

Gábor: Egyelőre a publikus terveink egyike a hamarosan megjelenő EP, amiről annyit elárulhatok, hogy zenei kínálata reményeink szerint túlmutat majd egy átlagos kislemezen. Ha minden jól megy, hallhatóak lesznek rajta újragondolások, illetve remixek is. Szeretnénk a lehetőségeinkhez mérten a lehető legtöbbet nyújtani azoknak, akik meghallgatnak minket, hisz számunkra ez a legfontosabb.

Ezt már olvasta?

Címkék: Benjamin Gabe
Cookies