Back to top

Bemutatták a vezetőedzőt

Publikálva: 2017, június 12 - 16:21
Hétfő délután sajtótájékoztató keretében mutatták be a Dunaszerdahelyen 2017. július 1-től létrejövő regionális kézilabdaközpont vezetőedzőjét, Renáta Hadasová-Jančárovát.

A Szlovák Kézilabda Szövetség alelnöke, Kelecsényi Ernő felidézte, hogy két hónapja, amikor szerződésben fektették le, hogy Dunaszerdahely is egyike lesz a nyolc utánpótlás-neveléssel foglalkozó regionális kézilabdaközpontnak, még bizonytalan volt a központ vezetőjének kérdése. A megfelelő szakember kiválasztása nem volt egyszerű feladat, de mind a szövetség, mind pedig a központ vezetősége úgy gondolja, hogy Renáta Hadasová-Jančárová személyében sikerült megtalálni azt a személyt, aki minden szempontból megfelelő, és képviseli majd azokat az értékeket, amelyeket szeretnének viszontlátni a regionális központon belül. Az alelnök úr elmondta, hogy 2017. július 1-től kezdődően két évre kötöttek szerződést a volt válogatott játékossal. „Nagy lehetőség ez a központnak, hiszen adott egy jó főedző, és a régióban adott egy jó alap - ezt láthatjuk mind a gyerekek számában, mind pedig a felkészültségükben. Erre éppen az elmúlt hétvégén láthattunk jó példát, amikor a helyiek szlovák bajnoki címet nyertek a 12 évesek kategóriájában. Ez öröm, de egyben kihívás és kötelezettség is a jövőre nézve.” - zárta szavait Kelecsényi Ernő.

A központ újonnan kinevezett vezetőedzője röviden beszámolt eddigi sportpályafutásáról. Renáta Hadasová-Jančárová kislányként kezdett komolyan foglalkozni a kézilabdával, ötvenszeres junior, illetve felnőtt válogatott is volt. Több hazai klubban játszott, majd 13 évet a magyar NB I-ben töltött, de Ausztriában és Olaszországban is megfordult játékosként. Az aktív időszaka után edzőként, tanárként dolgozott, de az oktatásügyi minisztérium égisze alatt Európai Uniós projektekben is részt vett. „Már aktív játékosként is foglalkoztam fiatalokkal, edzettem gyerekeket. A szövetség projektje, amely alapján nyolc központ jött létre, nagyon szimpatikus volt számomra, mivel hasonlóban dolgoztunk Magyarországon is. Úgy gondolom, hogy tudásomból és tapasztalataimból itt is fogok tudni felhasználni, és ezzel meg tudjuk alapozni a kézilabdaközpontban a fejlődést. Örülök, hogy itt fogok dolgozni, és bízom benne, hogy az eredmények is igazolnak majd.” - mondta el magyar nyelven a főedző.

Horváth Zoltán, városunk alpolgármestere, a Városi Sport Klub elnöke röviden összefoglalta a közelmúltban történeket. „A kézilabda utánpótlás nevelése az utóbbi időben két egységben zajlott, de amikor jött a regionális kézilabdaközpont kiépítésének lehetősége, szerencsére sikerült egy tető alá hozni a két szakosztályt. Vannak persze buktatói, de örömei is ennek a közös munkának, a legfontosabb azonban az, hogy mindenki előtt az a cél lebeg, hogy még sikeresebb legyen a dunaszerdahelyi kézilabda. Kihívásból van elég, de megnyugvás számunkra, hogy olyan valaki érkezik a központ élére, aki nemcsak aktív játékos volt, hanem példaképként is tekinthetnek rá a gyerekek, mint válogatott játékosra; van pedagógiai szakértelme és tapasztalata is.” - zárta a sajtótájékoztatót az elnök.

Ezt már olvasta?

Cookies