Back to top

Bemutatták az olimpikonokról szóló kötetet

Publikálva: 2016, február 24 - 19:44
Szerda koraeste a Vermes-villában mutatták be városunkban Kmeť Vladislav A csallóközi olimpikonok arcképcsarnoka című kötetét.

A Csallóköz hetilap főszerkesztőjét Rajkovics Péter, portálunk főszerkesztője kérdezte a kiadvány születéséről, s mint kiderült, több éven keresztül jelentek meg a regionális hetilap hasábjain az interjúk a Dunaszerdahelyi járásból száramzó olimpiai résztvevőkről, míh végül szerkesztett formában megjelentek.

A szerző kitért arra is, milyen egyéni történeteket ismert meg a munka során és arra is, a folytatásban szeretné megírni a Komáromi járás olimpikonjait bemutató részt is, amelyben a paralimpikonokra is kitérne. A rioi idei olimpia kapcsán megjegyezte, öt szlovák éremben bízik és már most biztos, hogy lesz csallóközi résztvevő is. A sport szlovákiai támogatási helyezetét ugyanakkor elszomorítónak tartja, bár bízik a törvényi változás hozta fejlődésben.

A kötetben szereplő sportolók közül Bátky Attila és Schwendtner József is megjelent a bemutatón. A szerző pedig megígérte, a dunaszerdahelyi asztalitenisz sikerkovácsaként idén elkészíti a helyi nyolcvan éves sportegyesület krónikáját is.

További képeink Képgalériánkban.

Ezt már olvasta?

Cookies