Back to top

Bemutatta új címerét a DAC

Publikálva: 2021, július 16 - 09:44
A 2021/22-es szezon kezdete előtt logót váltott a DAC labdarúgóklub. Az új jelkép a klub hagyományait, valamint a modernitást és fejlődést jelképezi egyszerre.
Bemutatta új címerét a DAC

A már két éve betervezett logócsere célja, hogy a klub ismét megújuljon, és ezzel is megmutassa, hogy egy innovatív és győztes csapatról van szó. Több hónapnyi összetett munka eredménye az új jelkép, amely az elmúlt évek folyamatos fejlődésére tesz pontot.

„Az utóbbi hét évben új akadémiát hoztunk létre, hogy tanítsuk és neveljük a jövő generációit. Modern stadiont építettünk, ahol – ha engedik - együtt élvezhetjük a foci örömét. A korszerű edzőközpontunk nemzetközi szintű hátteret biztosít a labdarúgóink számára. Bajnokesélyes csapat vagyunk, ott vagyunk a nemzetközi porondon. Így hát a növekedésünk és fejlődésünk velejárója, hogy a 2021/22-es szezontól a címerünk is megújuljon.” – mondta el Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

A címert július 15-én, egyszerre több helyen, egy időben lehetett megtekinteni, pontosan 19:04 órakor. A MOL Arena nézői az Újpest elleni barátságos mérkőzés után, a csapat tagjaival közösen nézhették meg első alkalommal a stadion kivetítőjén. Ezzel egyidőben az interneten is megjelent a címert bemutató új imázsvideó.

A klub ezzel szeretné megmutatni az értékeit: az elszántságot, a harcosságot és az összetartozás erejét. A csapatot szívós harcosok alkotják, akiket a csapatszellem és a küzdeni akarás jellemez, akár a csallóközi embereket.

A címer több fő elemből áll: a pajzs a harcosok hű társa a küzelembem, hiszen egyszerre védelmez és erőt ad. A sárga-kék szín megmaradt, ez továbbra is a két csallóközi őselemet, a napot és a vizet szimbolizálja. Az összefonódó három betű, a D-A-C, a közösség egységét és az összetartást jelképezi. A letisztult megjelenés pedig egyszerre modern és tisztelgés a múlt előtt.

„Pajzzsal vagy pajzson.”

A spártai anyák a fenti szavakkal búcsúztak el fiaiktól, amikor harcba bocsátották őket. Vagyis térjenek vissza győztesen, vagy haljanak meg méltósággal, más opció nem létezett. A pajzs tehát a bátorság és a hősies harc jelképe is, ez a klub hitvallása.

A logó tervezője a világ egyik legnagyobb reklámügynöksége, a milánói Interbrand volt, vezető dizájner pedig az a Davide Bignotti, aki többek között a Juventus új lógóját tervező csapat tagja volt.

Az új címer megjelenésével egyidőben elindult egy új aloldal is, ahol minden fontos információ megtalálható a címerről és az azt övező hitvallásról.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies