Back to top

Bemutatkoznék, DAC-szurkoló vagyok – Gulázsi Attila

Publikálva: 2021, április 23 - 08:54
Aktuális beszélgetőtársam, Gulázsi Attila szavaival kezdeném a riport szövegét: „Azt szoktuk mondani, ha nyer a Gödör, és ha nyer a DAC, jó a hétvége, akkor boldogok vagyunk! Ha a férfiember mifelénk megszületik, és megkedveli a focit, normális, hogy a DAC-ot a szívébe zárja” - idézi Gulázsi Attilát Bögi Róbert, a cikk szerzője.
Bemutatkoznék, DAC-szurkoló vagyok – Gulázsi Attila

A riportból az is kiderül, miért vagyunk különleges helyzetben mi, magyarok itt a Felvidéken, és ebben mi a szerepe a focinak, valamint a lokálpatriotizmusnak. Talán csak egyvalamivel tartozom kiegészítésképpen a kedves olvasóimnak, azoknak, akiknek a csallóközi szlenghez kevésbé szokott a fülük. A Gödör, az nem csupán egy sima gödör, hanem Királyfiakarcsa focipályájának neve. A Gödör Aréna tudniillik egy laposban található, ahonnan az ellenfél csapata csak nagyritkán távozik győztesen.

Vágjunk bele a beszélgetésbe, ahogy általában szoktuk, a kezdetektől. Foci, DAC, Karcsa, mi jut eszedbe róla? Persze a sorrendet te határozod meg.

Sportcsaládban nőttem fel, nyugodjék apám jó focista volt, a Csallóközben sok helyen ismerték. Öcsém, Olivér és én is gyerekkorunkban kezdünk el odahaza focizni, így szerettük meg ezt a sportot.

DAC-meccsre ’84-től járok rendszeresen, miután leszereltem és lett saját autóm. Előtte persze gyerekként is megfordultam párszor a DAC stadionjában, ha valaki a faluból elvitt magával, vagy busszal ugortam be a városba.

SZNL-t játszottunk, aztán felkerültünk a ligába, jobbára itteni játékosok vitték a prímet. Később jöttek az erősítések, jobb csapat lett a DAC.

A karcsai haverokkal jártam, miután lejátszottuk falun a meccsünket, autókba ültünk és jöttünk be Szerdahelyre. Összeszokott a társaság, a régi falazott óra alatt álltunk, nem messze volt a büfé. Jelenleg az AB sarokba szól a bérletünk, közel van a B-közép, jó a hangulat, ha langyosabb a meccs, őket is figyeljük, ahogy szurkolnak.

Királyfiakarcsai vagyok, azt azért tegyük hozzá, mert nem mindegy, vagy „gödörkarcsai”, kinek hogy tetszik. A Gödörben az elejétől fogva a sport körül tevékenykedek, ez volt az első szerelem. 9 éves koromtól mint játékos, míg 34 évesen „ki nem ment” a térdem.

Jelenleg csapatvezető vagyok és szponzor is, lokálpatrióta. Valójában úgy van, hogy mindenki a saját környezetét támogatja, faluhelyen megvan rá a kollektíva, együtt kezdtük gyerekkorunkban, most pedig az egyesület segítői lettünk.

Nagyon várjuk, hogy újrainduljon a bajnokság! Második helyen a szívekben ott a DAC. Azt szoktuk mondani, ha nyer a Gödör, és ha nyer a DAC, jó a hétvége, akkor boldogok vagyunk!

Válogatott szinten a hollandoknak szurkolok, ’74-ben megfogtak a vb-n Cruyffék, az olyan csapat volt, olyan focit játszottak, hogy azóta is – Magyarország mellett -, holland szurkoló vagyok.

Klubszinten a Gödör, meg a DAC, ez egyértelmű.

A cikk folytatását elolvashatják a KlikkOut honlapján.

Klikkout / Bögi Róbert

Ezt már olvasta?

Címkék: Klikkout