Jelenlegi hely

Bemutatkoznak a képviselőjelöltek: 1. választókörzet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, október 24 - 11:00 | Közérdekű
A mai napon portálunkon bemutatjuk a november 10-i önkormányzati választásokon a 21 képviselői helyért versengő jelölteket. Arra kértünk minden jelöltet néhány héttel ezelőtt, hogy küldje el válaszait a kérdéseinkre. A jelöltek válaszai abc-sorrendben kerülnek bemutatásra. Természetesen csak azok válaszait tudjuk közölni, akik válasza a múlt héten megérkezett. Amennyiben bármely hiányzó jelölt szeretné válaszait elküldeni a kérdésekre, mert erre eddig nem volt módja, kérjük október 28-ig tegye meg a press@perfects.sk címre, s válaszaival kiegészítjük ezt a cikket.
Bemutatkoznak a képviselőjelöltek: 1. választókörzet

A következő hat kérdésre kértük a jelöltek válaszait:

1. Honnan ismerhetik Önt a dunaszerdahelyiek? 

2. Milyen okból méretteti meg magát a novemberi helyhatósági választásokon?

3. Melyek azok a prioritások, amelyeket választási programjában célul tűzött ki?

4. Eddig mely területen tevékenykedett a város közéletében?  Ha ilyenben idáig nem vett részt, ezután miképp szeretne a város közéletének aktív részese lenni?

5. Mivel elégedett és mivel nem a városunk szintjén?

6. Mi az a fő cél, amit szeretne elérni, ha bekerül a testületbe?

 

3. Brunczvik Tünde

1. A városban születtem, az északi lakótelepen nőttem fel. Ide jártam óvodába, iskolákba, s Dunaszerdahelyen dolgoztam jó húsz évet a Szlovák Földalapnál, sok dunaszerdahelyi innen is ismer. De legtöbben talán kézilabda-edzőként ismernek, előbb a Talent, most pedig a városi sportklub kézilabdás lányai a szívügyem, életem…

2. Amikor négy évvel ezelőtt a lakosok szavazatainak köszönhetően képviselő lettem, kellemesen meglepett, hogy sokan megbíznak bennem, és azt érzik: értük lettem képviselővé.

Úgy érzem, hogy az eltelt időszakban valóban sok tapasztalatot gyűjtöttem mind a város működését, mind a képviselő-testület munkáját illetően is. Ezért is szeretnék, s úgy érzem, továbbra is tudok majd tenni az itt élőkért, hathatósan segítve őket – ahogyan az elmúlt négy évben is számíthattak rám.

Hogy mire is gondolok? Többek között ilyen kérésre, s így javaslatomra sikerült akkor megvalósítani, hogy az Észak 1 és 2 között lévő garázsoknál legyen rendes világítás, hogy az elhanyagolt szökőkút be legyen fedve, s körülötte parkosítva legyen a tér, a lakók örömére. Sikerült több parkolót is felújíttatnunk, és egyben így megoldódott a Rózsaliget és Fenyves között a vízelvezetők rendbe tétele is, amely már annyira mély volt, hogy a parkolókat nem is tudták arrafelé rendesen használni. De nem felsorolni szeretnék, hanem tudatosítani, hogy csakis közösen, együttes munkával lehet előre lépni. 

3. Több mindent szeretnék, ezek között sok olyan van, ami már a megvalósítás első fázisába lépett. Ilyen például, hogy a Sport utcát mindenképpen össze kell kötnünk a Kisudvarnoki úttal, vagyis az elterelőutat bővítenünk kell, hogy az tényleg hasznosan tudja majd szolgálni a választókörzetünket.

Támogatom a Dunaszerdahely területén elhelyezkedő alapiskolák tornatermeinek és külső pályáinak (kézilabda, kosárlabda, műfüves pályák) terjes rendbetételét, óvodáink játszótereinek felújítását és folyamatos karbantartását. Emellett úgy vélem, az EU-szabványoknak megfelelő, új játszótereket kellene még Dunaszerdahelynek ennek a részén is kialakítani.

Jó ötlet, és szerintem nálunk is megvalósítható, hogy a lakótelepeken a játszóterek mellett, de akár a parkokba, illetve a strandra is kültéri fitnesz és sporteszközök legyenek kihelyezve.

Bővítenünk kell a Thermálparkot is, és azon a véleményen vagyok, s prioritásként is fogom kezelni, hogy a dunaszerdahelyiek számára itt nagyobb kedvezményt tudjon majd nyújtani a város.

Dunaszerdahely sokkalta több számomra mint lakóhely. Életem színtere, otthonom is, így mindenképpen azon fogok dolgozni, hogy városunkat virágosabbá, zöldebbé és élhetőbbé tegyük polgáraink számára.

Még több mindent fel tudnék sorolni, de egyet mindenképpen ki szeretnék emelni. Nem hunyhatjuk be ugyanis a szemünket a problémák láttán. Ilyennek tartom azt, hogy mai világunkban egyre több fiatal nyúl a kábítószer után. Sok esetben sem ők, sem szüleik se tudják, kihez fordulhatnak segítségért. Úgy vélem, önkormányzatunknak ebben is lépnie kell, lehetőséget, teret kell biztosítani az együttgondolkodásra. Ebben is tenni kívánok.

4. Azt hiszem, ha valaki szereti a sportot, biztosan találkozhatott már a nevemmel. És ahogyan fentebb is említettem, nem csak a sportban tevékenykedem aktívan.

5. Alapvetően úgy látom, maga a világunk sem tökéletes, tennivalót így mindig és mindenhol talál az ember. Azt azért látnunk kell, hogy Dunaszerdahely szépen fejlődik, épül és szépül. Ha valamit azonban kiemelnék itt, akkor az az, hogy a lakóövezeteket is szeretném még élhetőbbé, szebbé és vonzóbbá – mondjuk így: otthonosabbá tenni.

6. Azt hiszem, a fő vonalakat már felsoroltam. Ami a legfőbb célom, egy gondoskodó önkormányzattal sportosabbá, biztonságosabbá, otthonosabbá tenni Dunaszerdahelyt. Mert a város valóban a mindenem!

8. Katona Henrietta

1. Dunaszerdahelyen születtem, nőttem fel, alapítottam családot és élek. Városunk életében mindig is meghatározó szerepet játszott a sport. Személyi edzőként dolgozom, tehát én is a sport területén tevékenykedem. Több neves versenyen vettem részt. Sokkal jobban örülök viszont annak, hogy sok polgárunknak segítettem megtalálni a helyes utat az egészséges és fit élet felé. Ügyfeleimmel viszont nem csak sportról beszélgetünk, hanem sok városi téma, közügy is napirendre kerül. Így pontosan tudom, melyek a polgárok legégetőbb problémái. Ezekben is szívesen segítettem, amennyiben módomban állt. 

2. Mindig is éreztem magamban a tenni akarást. Ahogy életben minden feladathoz, a képviselőséghez is fel kell nőni. Úgy érzem, hogy nálam most jött el ez idő. Szeretek segíteni az embereken, erről szól a munkám is, erről kellene szólnia a képviselőségnek is. 

3. Szakmámból kifolyólag az egészséges életmódra és sportra összpontosítanék. Ezzel egy meglehetősen tág problémakört ölelnék fel: kezdve a gyermekek és fiatalkorúak elhízásának megelőzésétől egészséges a sport támogatások effektív elosztásáig. Hiszem és vallom, hogy a következő generációk helyes felnevelése közügy és ebben a rendszeres mozgás segítségünkre lehet. Hiszen a sport nem csupán az egészségünk megőrzése miatt fontos, hanem az emberi jellemet is fejleszti. 

4. Szeretném az embereknek bebizonyítani, hogy a képviselet valóban róluk szól. Városi képviselőként továbbra is a párbeszédre helyezném a hangsúlyt, hiszen munkámból kifolyólag tudom, hogy csakis ezáltal tudjuk megtalálni a megoldást a problémákra – legyen szó sportról vagy közéletről. Meggyőződésem, hogy kitartással és alázattal bármit el lehet érni az életben és ez nemcsak a sportra értendő.

5. Úgy érzem, hogy az elmúlt években nagy fejlődésnek indult Dunaszerdahely. Szépen alakul városunk, ez köszönhető a felújított épületeknek, a korszerű körforgalmaknak, és az új utak létesítésének Az irány tehát jó. Össztársadalmi probléma viszont a gyermekek mozgáshiánya. Ez magával hordozza a civilizációs betegségeket. Ez alól sajnos városunk sem kivétel. Ezen mindenképp javítanunk kell. Kiskoruktól kezdve kell a gyermekeket a sport felé nevelni, megszerettetni velük a mozgást és az egészséges táplálkozást. Több sportolási lehetőség kialakításán szeretnék dolgozni. 

6. Őszinte, tisztességes és becsületes képviselet a cél. Hiszem, hogy a képviselő a polgár meghosszabbított keze és ezáltal közösen alakíthatjuk városunk jövőjét. Célom, hogy városunk élete minden téren fellendüljön, hogy az emberek fittebbek, egészségesebbek es boldogabbak legyenek. Szóval az én mottóm "Fitten városunkért "

9. Nagy Krisztián

1. 2006 és 2010 között voltam a városi képviselőtestület és a városi tanács tagja, illetve az oktatásügyi bizottság elnöke. Az iskolák környékének a biztonsága volt már akkor is az egyik fő prioritásom, ezért is szorgalmaztam az óvodák és alapiskolák közelében lévő figyelmeztető táblák elhelyezését.

A Nemzetközi Szent György Lovagrend lovagja, a Bíró Márton Polgári Társulás és a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet alapító tagja vagyok. Ezen szervezetek mindegyike, úgy vélem, fontos és hasznos munkát végez a városban.

Emellett ötödik éve mint a DAC futballklub PR-menedzsere és sajtófőnöke dolgozom.

2. A gólya hozott ebbe a városba, amely az otthonom és a szívügyem. Nem közömbös számomra, hogy milyen körülmények között éljük napjainkat, hol nőnek fel a lányaim.

Aktív képviselői időm alatt úgy vélem, sok mindent sikerült elérnem a magam elé tűzött célokból. Az akkor megkezdett munkát szeretném folytatni, hiszen mindig van tennivaló.

3. A városi önkormányzat képviselőtestületében végzett munkámmal szeretném segíteni a szociálisan hátrányosabb helyzetben lévő családokat, az ifjúságot, illetve városunk történelmi egyházait, továbbá az oktatásügyi intézmények környékén növelni a biztonságot, folytatni az épületek és sportpályák állagának javítását, anyagi támogatást nyújtani a hátrányos szociális helyzetben lévő tehetséges gyermekeknek, és díjazni a kimagasló tanulmányi, pedagógiai, illetve nevelői eredményeket.

Ugyanakkor szívügyemnek tekintem városunk sportklubjainak a sorsát is.

4. Közösségben végzem a munkám, ahol azt látom, nagyon fontos a csapatjáték. A fentebb említett szervezetekkel is ilyen tevékenységekben vettem, veszek rész – ha csak a városi ünnepnapok, a Szent György-napok szervezésében való részvételt említem, vagy például mi voltunk azok, akik elindítottuk az első világháborús katonatemető kitisztítását.

5. Mivel a folyamatos fejlődésben hiszek, úgy tapasztalom, mindig van mit és hol tenni. Fontos észrevenni a hibákat, és fontos azokat szakértői módon oldani és javítani. Azt látom, ez a járható út – magyarán Dunaszerdahely fejlődését tovább segíteni, a megkezdett munkát hasznosan folytatni.

12. Péntek István

1977-ben kerültem Dunaszerdahelyre. A Városi Művelődési Központ osztályvezetőjeként kezdtem el dolgozni, ahol eléggé aktívan bekapcsolódtam a város kulturális életébe. Innen a Járási Nemzeti Bizottság Kultúrügyi osztályára kerültem, mint a Polgári Ügyek Testületének titkára. Innen a Lőrincz Gyula Galériába kerültem, mint az intézmény igazgatója.Igaz, hogy innen egyenes út vezetett a vállalkozás területére, ami úgy tűnt, hogy visszavonultam a közéletből, de mégis ez volt az a munkakör, ami a legrégibb hatást tette rám.

Vállalkozásom mellett már 8 éve szervezek családom és Dolán György akadémikus festőművész hathatós segítségével - nemzetközi festőművész szimpóziumokat (évente egy tavaszi és egy őszi) amin a világ szinte minden tájáról vesznek részt hivatásos festőművészek (Franciaország, Németország, Svájc, Amerikai egyesült Államok, Irán, Mexikó, Jordánia, stb.,stb.)Az itt született alkotásokat minden év szeptemberében a Kortárs Magyar Galéria termeiben állítjuk ki nem kis sikerrel.Nem hiszem hogy szerénytelenség, amikor azt mondom, hogy ennek a rendezvénynek már arculatformáló hatása van városunkra.

Tekintettel arra, hogy a fürdő melletti panziónk, ami lassan három évtizede működik és fejlődik, számomra nagyon fontos, hogy a város vezetősége mindent megtegyen a hazai és nemzetközi turizmus további fejlesztéséért. Szeretnék odafigyelni arra,hogy az egyre színvonalasabb szolgáltatások nyújtásába minél több kisvállalkozó kapcsolódjon bele, ezzel is elősegítve, hogy városunk vitán felül fürdővárossá alakulhasson.

Terveim fontos része az is, hogy mindent megtegyek azért, hogy anyanyelvünket büszkén használhassuk és ezt nemcsak mi, hanem unokáink is.

16. Šándorová Klára

1. A helyi állami nyelviskola igazgatónőjeként dolgozom, azt gondolom sok helyi polgárral ismerjük egymást, hiszen tősgyökeres dunaszerdahelyi lakos vagyok.

2. A családommal már 42 éve az Észak ll-es lakótelepen lakom, így mondhatom, hogy nagyon jól ismerem az ottani körülményeket, a lakosság gondjait és problémáit. Ezért szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy lakótelepünk élhetőbb és szebb legyen.

3. Azokat a problémákat szeretném a lakossággal közösen megoldani, amelyek igazán számítanak, és az életünket nehezítik. Hadd soroljak fel néhány fájó pontot, mint például a hiányzó játszótér a gyerekeknek, a kutyafuttató hiánya, a hulladéktárolók környékének tisztán tartása, a járdák rendbehozása, az iskolák és óvodák körüli rend fenntartása, valamint egy esetleges kulturális központ létrehozása.

4. Pedagógus vagyok, ezidáig leginkább ezen a téren tevékenykedtem, de nem idegen számomra a környezetünk szépítése és rendben tartása sem. A nyelviskola megalapításának tervét 20 évvel ezelőtt dolgoztam ki, és kérvényeztem az iskolaügyi minisztériumnál a létrehozását. Azóta évente több mint 300 diák látogatja az iskolánkat. Az intézmény megalapításával sok helybelinek nyílt lehetősége elfogadható áron, magas színvonalon idegen nyelvet tanulnia, illetve  letenni a legmagasabb szintű nyelvvizsgát, ami egyik feltétele az érvényesülésnek.

5. Elégedett vagyok a közbiztonsággal, a körforgalom kivezető sávjainak megépítésével, a fürdő szolgáltatásaival és fejlesztésével, továbbá tetszik a hűségkártya ötlete. Véleményem szerint  viszont több figyelmet kellene fordítani a lakótelepekre, több kulturális rendezvényt kellene biztosítani, hogy városunk polgárai jobban megismerjék egymást, és ezáltal összetartóbbak legyenek.

6. Mivel az Észak l-es és Észak ll-es lakótelep képviselőjelöltje vagyok, az egyik célom, amit feltétlenül szeretnék elérni, hogy az ott lakóknak mindenük meglegyen, ami a kényelmes élethez szükséges, és lakótelepünk a legszebbek közé tartozzon a városban.