Jelenlegi hely

A bélyegző is lehet érdekes – nem is akármennyire!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 10 - 15:54 | Színes
Ha meghalljuk azt a szót: bélyegző, akkor leginkább egy unalmas iroda képe rajzolódik ki lelki szemeink előtt, hiszen a bélyegzők alkalmazása leggyakrabban a céges világhoz vagy az állami szektorhoz kapcsolódik. Pedig a bélyegzők világa nagyon is érdekes, elég, ha csak a történelemben betöltött szerepükre, vagy a legmodernebb és legváltozatosabb bélyegzőcsodákra gondolunk. Ez utóbbiakból villantunk fel most egy csokorra valót.
A bélyegző is lehet érdekes – nem is akármennyire!

Inkognitóban maradva – bélyegzővel?

Igen, ma már ez is létezik! Az inkognitóbélyegző kitalálása egy nagyon is valós problémára született megoldás, tudniillik arra, hogy kidobásra ítélt dokumentumaink ne tárják fel az egész életünket az idegenek előtt. De miről is van szó tulajdonképpen? Mindannyiunk otthonában vannak olyan hivatalos papírok, amelyek egykor fontos információkat tartalmaztak, ám egy bizonyos idő elteltével szívesen megszabadulnánk tőlük. És itt jön a nagy dilemma: hová dobjuk ki őket? Akár szelektív gyűjtőbe visszük, akár a kommunális hulladékok közé dobjuk ezeket a papírokat, nem lehetünk eléggé nyugodtak afelől, hogy azok nem kerülnek illetéktelen kezekbe. Mert attól, hogy elavult információkat tartalmaznak, mégis számos információt juttathatnak rólunk idegenek kezébe. Ki szeretné ezt? Érvénytelenítésükre több lehetőségünk is adódna, ám ki tart az otthonában magáncélokra iratmegsemmisítőt, és ki az, aki fel szeretne darabolni, vagy összetépni több tíz vagy száz oldalnyi dokumentumot? Erre a célra kiváló tehát az inkognitóbélyegző, amelynek készítését bármelyik digitális nyomdában megrendelhetjük. Segítségével olyan jól eltüntethetők az azonosító adataink, hogy garantálható a teljes inkognitónk a kidobott irataink esetében.

Motiválásra – motivációs bélyegzők!

Szintén egy nagyszerű találmány a motivációs bélyegzők készítése, akár a tanároknak, akár a szülőknek, hogy ezzel motiválják nagyobb teljesítményre gyerekeiket. A motivációs bélyegzők kialakítása végtelen lehet, egy kedves állatfigura és egy ösztönző szöveg, mint amilyen az „Ügyes voltál!”, „Csak így tovább!”, „Szép munka!”, „Gratulálunk!”, stb. Szülőként és pedagógusként is tudjuk, hogy egyik legnagyobb feladatunk kihozni gyermekeinkből a legtöbbet, mindazokat a tulajdonságokat, tudást, ami adottságként velük született. A legfontosabb feladatunk tehát a folyamatos bátorítás és ösztönzés, hogy gyermekünk önmagába vetett hite megerősödjön és kivirágozzon. Ezek a bélyegzők is ehhez nyújtanak számunkra segítséget motivációs eszközként.

Egyre népszerűbbek azok a bélyegzők is, amelyek a népszerű közösségi oldalhoz hasonlatos kialakítású Like és Dislike feliratokat nyomtatnak.

Digitális fényképből bélyegző?

A technika fejlődésével egyre többet fényképezünk, és egy-egy jól sikerült fényképünket a legszívesebben több példányban is sokszorosítanánk. Hihetetlennek tűnik, de a bélyegzőtechnikának köszönhetően ma már ez is lehetséges! A bélyegző segítségével bármely digitális fényképről készíttethetünk bélyegzőt, amellyel az arra alkalmas felületekre „nyomdázhatunk”, így sokszorozva meg kedvelt képeinket.

Bélyegzőt készíthetünk saját magunk is!

Szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a bélyegzők, amelyeket házilag, saját magunk készítünk el, akár a gyerekek számára például krumpliból kifaragva, akár dekorációs célokra más technikákat felhasználva. Így készíthetünk egyedi csomagolópapírokat ünnepi alkalmakra, például egy kimustrált szösztelenítő henger alkalmazásával némi kreativitással. Garantáltan egyedi lesz!