Back to top

Beköszön a tavasz

Publikálva: 2022, február 7 - 08:50
A kissé csapadékos, ámde nagyon szeles hétfő reggel után szinte hihetetlennek tűnik, hogy a héten – ugyan csak egy-két napra –, de beköszön a tavasz.
Beköszön a tavasz

Egyébként sem mondhatók télinek a héten várható nappali és éjszakai hőmérsékletek, mivel napközben 10 fok környéki, éjszaka pedig nagyrészt fagypont feletti értékek jellemzők. A hét első részében napról napra melegszik a levegő, szerdán, csütörtökön már 10 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Péntektől viszont hideg légtömegek érkeznek fölénk, ami eléggé lehűti a levegőt, ekkor éjszakai fagyokkal is számolni kell.

Az eléggé felhősen induló hétfő után egyre inkább a napsütés veszi át a főszerepet, a hét közepén – az előrejelzések szerint – kifejezetten napos, meleg idő várható.

A hét első részében, illetve a hétvégén kell csapadékkal számolni, amelynek az állaga nem megjósolható: lehet eső, havas eső, de akár hózápor is.

A szél viszont – legalábbis hétfőn – nagyon erős lesz. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet az egész napra figyelmeztetést adott ki miatta, a délelőttre pedig másodfokú riasztás érvényes az erős széllökések miatt.

Szép hetet kívánunk kedves olvasóinknak!

SHMÚ, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies