Back to top

Beíratási időpontok

Publikálva: 2016, április 1 - 09:02
Dunaszerdahelyen az általánosan kötelező érvényű városi rendelet értelmében 2016. április 20. és 28. között lesznek a beíratások a város alapiskoláiban. Változik az óvodai beíratások időpontja is. A szülők az óvodába 2016. április 30. és május 31. között írathatják be gyermeküket.

Az alábbiakban tájékoztatjuk önöket arról is, hogy az egyes városi fenntartású alapiskolákban mikor lesz az ünnepélyes beíratás.

A Szabó Gyula Alapiskolában  az ünnepélyes beíratást április 26-án, kedden tartják 15.30-tól.

A Vámbéry Ármin Alapiskolában az idén nem tartanak ünnepélyes beíratást. Az elsősök beíratására április 20 - tól 28 – ig kerül sor, tanítási napokon 8 órától 16.30 - ig várják a szülőket és a gyerekeket.

A Kodály Zoltán Alapiskolában április 20-án, szerdán 15.00-kor kezdődik az ünnepélyes beíratkozás.

A Jilemnický utcai szlovák alapiskolában az idén nem tartanak ünnepélyes beíratást. Az elsősök beíratása április 20 - tól 28 – ig lesz, tanítási napokon 7.30-tól  15.00 - ig várják a szülőket és a gyerekeket.

A Smetana ligeti szlovák alapiskolában április 20 – án,  szerdán 16.30 – tól tartják az ünnepélyes beíratkozást.

Az idén az oktatási törvény módosítása következtében változik az alapiskolai beíratások időpontja: ez évtől már nem január 15. és február 15. között kell beíratni a leendő elsősöket, hanem csak áprilisban. A módosítást a pszichológusok és a pedagógusok véleményére alapozták, mert a szakemberek szerint ebben az életkorban a gyerek fejlődésében két hónap is sokat jelent.

A szeptemberben induló új tanévtől azok a gyermekek lesznek iskolakötelesek, akik 2016. szeptember 1-ig betöltik a 6. életévüket. A beíratkozást követő további időpontok és feladatok is módosulnak. Az iskolaigazgató az új törvény szerint június 15-ig dönti el, hogy a gyermek felvételt nyer-e az iskolájába, majd ezt követően június 30-ig kell elküldenie a felvett gyerekek jegyzékét a lakhelyük szerinti illetékes önkormányzatnak.

A beíratással kapcsolatban a szülők további részletes információkat olvashatnak az  egyes iskolák honlapján, illetve személyesen is érdeklődhetnek az iskola- és óvodaigazgatóknál.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: zápisy, beíratás
Cookies