Back to top

Beíratási időpontok

Publikálva: 2016, április 1 - 09:02
Dunaszerdahelyen az általánosan kötelező érvényű városi rendelet értelmében 2016. április 20. és 28. között lesznek a beíratások a város alapiskoláiban. Változik az óvodai beíratások időpontja is. A szülők az óvodába 2016. április 30. és május 31. között írathatják be gyermeküket.
Beíratási időpontok

Az alábbiakban tájékoztatjuk önöket arról is, hogy az egyes városi fenntartású alapiskolákban mikor lesz az ünnepélyes beíratás.

A Szabó Gyula Alapiskolában  az ünnepélyes beíratást április 26-án, kedden tartják 15.30-tól.

A Vámbéry Ármin Alapiskolában az idén nem tartanak ünnepélyes beíratást. Az elsősök beíratására április 20 - tól 28 – ig kerül sor, tanítási napokon 8 órától 16.30 - ig várják a szülőket és a gyerekeket.

A Kodály Zoltán Alapiskolában április 20-án, szerdán 15.00-kor kezdődik az ünnepélyes beíratkozás.

A Jilemnický utcai szlovák alapiskolában az idén nem tartanak ünnepélyes beíratást. Az elsősök beíratása április 20 - tól 28 – ig lesz, tanítási napokon 7.30-tól  15.00 - ig várják a szülőket és a gyerekeket.

A Smetana ligeti szlovák alapiskolában április 20 – án,  szerdán 16.30 – tól tartják az ünnepélyes beíratkozást.

Az idén az oktatási törvény módosítása következtében változik az alapiskolai beíratások időpontja: ez évtől már nem január 15. és február 15. között kell beíratni a leendő elsősöket, hanem csak áprilisban. A módosítást a pszichológusok és a pedagógusok véleményére alapozták, mert a szakemberek szerint ebben az életkorban a gyerek fejlődésében két hónap is sokat jelent.

A szeptemberben induló új tanévtől azok a gyermekek lesznek iskolakötelesek, akik 2016. szeptember 1-ig betöltik a 6. életévüket. A beíratkozást követő további időpontok és feladatok is módosulnak. Az iskolaigazgató az új törvény szerint június 15-ig dönti el, hogy a gyermek felvételt nyer-e az iskolájába, majd ezt követően június 30-ig kell elküldenie a felvett gyerekek jegyzékét a lakhelyük szerinti illetékes önkormányzatnak.

A beíratással kapcsolatban a szülők további részletes információkat olvashatnak az  egyes iskolák honlapján, illetve személyesen is érdeklődhetnek az iskola- és óvodaigazgatóknál.

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: zápisy, beíratás
Cookies