Back to top

Beíratás az óvodákba – online itt tölthetik ki

Publikálva: 2021, május 10 - 08:33
Dunaszerdahely városi fenntartású óvodáiba a beíratás 2021. május 10-től 21-ig tart.
Beíratás az óvodákba – online itt tölthetik ki

Beíratási lehetőségek:

1. Online beiratkozás - gmail-fiókra van szükség, mivel csatolni kell a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolást
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpCl2YTk-lCS9F7c5C_lIcJVNUoKuBR2faqsd8YTaMmxAeow/viewform

2. A város honlapjáról letölthető formanyomtatvány kitöltése, majd annak elektronikus úton történő továbbítása a kiválasztott óvoda e-mail címére (megtalálható a  https://dunstreda.sk/hu/varosi-intezmenyek-0 weboldalon).

3. A formanyomtatvány személyes benyújtása - a kitöltött űrlapot dobja a kiválasztott óvoda postaládájába, ill.személyesen adja le munkanapokon 8,00-16,00 között).

4. Postai úton történő elküldés - küldje el a kitöltött formanyomtatványt a kiválasztott óvoda címére (a címek megtalálhatók a  https://dunstreda.sk/hu/varosi-intezmenyek  
weboldalon).

                                                                                                                              

A formanyomtatvány elérhető a város weboldalán:

https://dunstreda.sk/files/felveteli_kerelem_az_ovodaba_a_2021_2022-es_tanevre.pdf

Hároméves kortól vesznek fel gyermekeket az óvodákba, kivételes esetekben kétéves kortól is. A gyermek az óvodába a tanév elején, valamint a tanév során is felvehető.

A gyermek felvételét az óvodába a szülő / törvényes gondviselő írásos kérelemmel kérvényezi. Az írásás kérelem elengedhetetlen része a gyermek egészségi állapotáról szóló igazolás, melynek tartalmaznia kell a kötelező oltásokról szóló információkat is.

A benyújtott kérelmek száma nincs korlátozva, az óvodába felvehető gyermekek száma az adott óvoda kapacitásától függ.

Az óvoda igazgatója határozza meg a gyermekek felvételének feltételeit. Az alapvető feltételek közzé vannak téve a város weboldalán (https://dunstreda.sk/files/podmienky_prijim_do_ms_2021.pdf ), a gyermekek felvételének egyéb feltételeiről a pedagógiai tanács döntése alapján rendelkeznek az igazgatók, s azt közzéteszik.

Azon gyermekek számára, akik 2021. augusztus 31-ig betöltötték az ötödik életévüket, az óvodalátogatás kötelező lesz.

A kötelező óvodai nevelést a gyermek az állandó lakhely szerinti önkormányzati fenntartású óvodában végzi, kivéve, ha a szülő másik óvodát választ a gyermek számára, s ennek az óvodának az igazgatója ebbe beleegyezik.

Dunaszerdahely Város Képviselő-Testülete meghatározta a dunaszerdahelyi állandó lakhelyű, óvodaköteles gyermekek részére az állandó lakhely szerinti önkormányzati fenntartású óvodák vonzáskörzeteit. A vonzáskörzetek megtalálhatók a város weboldalán (https://dunstreda.sk/files/spadovost_ms_material.pdf).

Minden szülőnek, akinek a gyermeke augusztus 31-ig betölti a 6. életévet, kötelező gyermekét beíratnia az alapiskola első évfolyamába. Az a gyermek, aki nem érte el az iskolaérettséget, a Pedagógiai-pszichológiai Tanácsadó és Prevenciós Központ és a gyermekorvos beleegyezése, illetve a szülő beleegyezése alapján köteles folytatni, ill.megkezdeni az óvodalátogatást.  Erről az óvoda igazgatója ad ki határozatot. A határozat kiadásáról a szülő tájékoztatja azt az iskolát is, ahol a gyermek beiratkozott a kötelező iskolalátogatásra.

 

Ezt már olvasta?