Back to top

Befagyasztott áras élelmiszereket kínálnak az üzletláncok, némi javulás várható?

Publikálva: 2023, február 21 - 06:00
Ársapkás árakkal már nemcsak az energiaszolgáltatóknál találkozunk, hanem az üzletláncok kínálatában is. A Lidl például hosszú távon 1,99 euróért kínálja a vajat, közölte a SITA hírügynökségnek nyilatkozva a Lidl Szlovákia szóvivője, Tomáš Bezák, s a vaj szabott ára a 160 szlovákiai üzletük mindegyikében érvényes.
Befagyasztott áras élelmiszereket kínálnak az üzletláncok, némi javulás várható?

„Annak ellenére, hogy az infláció bennünket és minden beszállítónkat egyaránt érint, úgy döntöttünk, hogy hosszú távra jelentősen csökkentjük egyes keresett árucikkek árát“ – nyilatkozta a Lidl társaság ügyvezetője, Martin Nagy.

A Lidl több tucatnyi élelmiszer árának tartós, legkevesebb 10 százalékos csökkentését vezeti be. Az árcsökkentett termékek közé tartozik majd a literes kiszerelésű napraforgó- és repceolaj, a sajt, a tejföl, a virsli és a sonka is.

Kedvezőbb árakkal száll versenybe a vásárlók kegyeiért a COOP Jednota is, mely elsősorban a saját termékeire irányítja rá a figyelmet. Mint a SITA hírügynökségnek Jana Kuklová szóvivő elárulta, a COOP Jednota saját termékei terén több mint 90 beszállítóval és saját márkák 85 százalékával biztosítja a hazai eredetű árucikkek dominanciáját.

Képviselői elmondták, hogy minden partnerükkel szoros kapcsolatot ápolnak a korrekt kereskedelmi feltételek biztosítása érdekében. „Annak köszönhetően, hogy Szlovákiában több mint 2 ezer üzletünk van, állandó nagy volumenű értékesítési lehetőséget garantálunk beszállítóinknak. Ezért vagyunk képesek velük saját termékeinkre vonatkozóan előnyös árakban megegyezni, amit vásárlóink a jelenlegi helyzetben egyre inkább értékelnek“ – tette hozzá Kuklová.

Az élelmiszerek árának a közeljövőben várható alakulását az üzletláncok szerint a jelenlegi helyzetben nehéz megjósolni. „Nagy szerepe lesz ebből a szempontból a kormány végső döntésének arra vonatkozóan, miként szándékozik megoldani az energiaválságot az egyes gazdasági ágazatokban, hiszen ennek függvényében alakul majd az árak stabilitása, illetve instabilitása“ – zárta mondanivalóját Kuklová.

A SITA hírügynökség az élelmiszerárstop témájában kíváncsi volt a Kaufland és a Billa üzletláncok álláspontjára is, melyek még nem nyilatkoztak az ügyben.

(NZS/Felvidék.ma/SITA)

Ezt már olvasta?

Cookies