Back to top

A bécsi légi közlekedéssel ismerkedtek

Publikálva: 2018, június 5 - 14:19
A Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idegenforgalmi szolgáltatások és hotelakadémia tanulmányi szakán tanuló diákjai szaktanáraik kíséretében egy felejthetetlen légi „ utazáson” vettek részt Európa legnagyobb repülőterén, az ausztriai Schwechati légi állomáson.
A bécsi légi közlekedéssel ismerkedtek

Az idegenforgalom elengedhetetlen része maga a közlekedés, s ezért az elméleti oktatás mellett fontosnak tartjuk, hogy diákjaink minél nagyobb ismeretre tegyenek szert a szakmai, gyakorlati élet területéről is egyaránt.  A célja az volt, hogy a diákok minél több betekintést nyerjenek a reptér üzemeltetésébe, működésébe és minden egyes apró kis részletbe, amiről eddig csak az iskola falain belül hallhattak.

A kirándulást 10:30-kor kezdtük meg a check - in részlegen, ahol alaposan, mint egy valódi felszállás előtt, átnézték a csomagjainkat. Ezt követte a felszállás a busz fedélzetére, amely körbevitt minket egy közel 1,5 órás körúton. Itt bemutatták az egész repülőteret, annak munkafolyamatait és láthattunk életnagyságú repülőgépeket is. A busztúra után több különböző kisfilmet tekinthettünk meg német nyelven arról, hogy például hogyan jut el a csomag a repülőgépre, illetve a repülők karbantartásától az ellenőrző fázisig szinte mindenbe beleláttunk.  A nap fénypontja pedig a panoráma kilátó pompás élménye volt, ahol beláthattuk az egész repülőteret több méter magasból és a repülőgépek fel-, illetve leszállását is egészen közelről megtekinthettük.

A hangulat tökéletes volt, az élmény és a tapasztalat, amellyel mindnyájan gazdagodtunk, felejthetetlen marad.

Ferenczi Nikoletta, az iskola szaktanára

Ezt már olvasta?