Jelenlegi hely

Bécsben jártak a szakközépiskolások

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 27 - 16:52 | Oktatás
December 20-án a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21. Szakközépiskolánk diákjai iskolai jutalomkiránduláson voltak Bécsben. Ennek kapcsán a kereskedelmi és információs szolgáltatások – nemzetközi kereskedelmi szakos tanulóinkat a Bécsi Magyar Nagykövetségen fogadták, ahol szakjuknak megfelelő információk, ismeretek birtokába jutottak.
Bécsben jártak a szakközépiskolások

Ezt követően a 250 éves múltú, Mária Terézia férje által alapított Bécsi Természettudományi Múzeumba vettük az irányt, amely napjainkra a világ egyik leggazdagabb gyűjteményével, a több mint 20 millió tárgyával rendelkezik. Út közben megcsodáltuk a parlament és a Hofburg épületeit is, ahol a 1997-ben megalakult, Diana Hercegnő által támogatott AP Mine Ban Convention angolul beszélő munkatársai megismertették diákjainkat az aknamentesítés technikai hátterével és elmagyarázták, hogy munkájuk mennyire szükségszerű a háború-súlytotta területeken élő emberek számára.

Megismerkedtünk a szervezet egy külföldön élő, magyar tagjával is, aki saját élményeit megosztva hangsúlyozta, hogy milyen fontos segíteni a rászorulóknak és hogy ebben mekkora jelentősége van az idegen nyelvek ismeretének. A többórás múzeumlátogatás után következett a bécsi adventi vásárok „felderítése“, ahol elvegyülhettünk a karácsonyi forgatagban. Magunkba szívhattuk a színes fényáradatban úszó utcák hangulatát és a roskadásig telt standok illatos különlegességeit. Szakközépiskolánk 43 diákja és 3 tanára együtt élvezhette a bécsi egynapos kirándulást, melynek közösségépítő szerepe is volt.

Bordás Sándor, Benyák Éva