Back to top

Bartol Barišić a Dinamo Zágrábból igazolt a DAC-hoz

Publikálva: 2023, szeptember 6 - 20:50
A zágrábi Dinamo húsz esztendős neveltje négyéves szerződést kötött a DAC-al.
Bartol Barišić a Dinamo Zágrábból igazolt a DAC-hoz

Folytatjuk a csapat megerősítését: a 20 éves támadó, Bartol Barišić lett a DAC játékoskeretének legújabb a tagja. Klubunk vezetősége megegyezett a Dinamo Zágrábbal a horvát utánpótlás-válogatott átigazolásáról, aki ezt követően négy évre szóló kontraktust írt alá.

Bartol Barišić (szül. 2003. január 1-jén) Zágrábban született és az ottani Dinamo neveltje. A zágrábi óriásklub akadémiája történetének a legjobb góllövője már tizenhét esztendősen bemutatkozhatott a felnőttcsapatban. A Dinamo tartalékcsapatában 10 gólt szerzett a II. ligában. Az UEFA Ifjúsági Liga a lisszaboni Benfica elleni negyeddöntőjében a 19 éven alatti együttesnek is a segítségére volt. A tavalyi szezont az NK Istra együttesénél kezdte kölcsönjátékosként, augusztustól azonban a szlovén NK Domžale színeiben futballozott, ahol a bajnokságban 25 mérkőzésen 7 gólt ért el, a kupában pedig 2/2 volt a mérlege. Az U14-től egészen az U20-as (ahol jelenleg is szerepel) korosztályig képviselte Horvátországot, összesen több mint 30 alkalommal lépett pályára. Remélhetőleg mostantól a mi színeinkben bizonyítja majd a gólszerzési képességeit.

„Remek érzések vannak bennem, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen csodálatos klub részesévé válhattam. Egy minőségi bajnokságba és kiváló környezetbe érkezem, amely mindent képes megadni, amire csak egy korombeli futballistának szüksége van a fejlődésre. Várom már a pályafutásom új fejezetét, szeretném gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot. Bízom benne, hogy sok örömet okozok majd a szurkolóknak. Gólra éhes vagyok, a mentalitásom szerint minden mérkőzésen és edzésen száz százalékot nyújtok” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően együttesünk új támadója, aki a világ legszebb mezén a 11-es számot hordja majd.

„Bartol egy tehetséges futballista, akiben minden megvan ahhoz, hogy termékeny csatár váljon belőle a jövőben. Van érzéke a gólszerzéshez, ezt pedig egész pályafutása alatt bizonyította is az akadémiai szinttől, a Dinamo Zágráb második csapatán át egészen a szlovén élvonalbeli kölcsönjátékáig. Egy mozgékony ékről van szó, remek befejezéssel. Egyúttal keményen dolgozik és az aktív játékfelfogásával folyamatos nyomást fejt ki az ellenfél védelmére. Nálunk lehetősége és ideje is lesz fejlődni, továbbá már megmutatta, hogy felnőtt szinten is képes jól teljesíteni. Sok sikert és gólt kívánok neki a DAC színeiben” – mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Bartol, üdvözölünk a DAC-ban és sok sikert kívánunk!

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies