Back to top

Baross Program – lehetőség a felvidéki kisvállalkozóknak

Publikálva: 2019, november 25 - 07:35
Múlt hét pénteken sokak várakozására megjelent a pályázati felhívás a felvidéki mikro-, kis- és középvállalatok, illetve mezőgazdászok eszközbeszerzéseinek támogatására, amit nevezzünk egyszerűen Baross Programnak. A felhívás kapcsolódik az eddigi kiírásokhoz, és céljaiban, lebonyolításában hasonló a 2017 szeptemberében kiírt első körhöz, mindössze kisebb módosítások történtek.
Baross Program – lehetőség a felvidéki kisvállalkozóknak

Tulajdonképpen két felhívásról van szó. Az egyik a mezőgazdasági termelőknek és feldolgozóknak szól, míg a másik a kis- és középvállalkozóknak (KKV). Utóbbinál külön kategóriába kerültek

a vendéglátóipari, szálláshely-szolgáltatási, kiskereskedelmi, sport- és szabadidős tevékenységet folytató vállalkozások (B kat.),

illetve a kreatív szolgáltató vállalkozások (A kat.), melyek az első körben még nem pályázhattak.

Az A és B kategória pályázatainál bizonyítani kell, hogy az elmúlt évek adóbevallásaiban a legnagyobb bevételt képező tevékenységi kör (NACE) kapcsolódik ahhoz a tevékenységhez, amelyre az eszköztámogatást kérik.

Maradt az alapfeltétel, hogy a projekt elszámolható költségeinek legalább 30 százalékát saját forrásból kell biztosítani – ami adott esetben lehet hitel is. A támogatást tehát maximum a projekt 70 százalékára nyújtják.

Ennek maximális összege 15 ezer eurónak megfelelő forint (november 15-i árfolyamon 334,61 Ft/EUR).

Akit bővebben érdekel a téma, a cikk folytatását elolvashatja a Ma7.sk honlapon (ITT), vagy a Magyar7 hetilap 2019/46. számában.

forrás: Ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies