Back to top

Barista tanfolyammal bővítik szakmai tudásukat a diákok

Publikálva: 2023, október 25 - 09:55
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola megalakulása óta fő profiljaként vendéglátó-ipari szakmákat és tanulmányi szakokat oktat. Több olyan végzőssel is büszkélkedhet, akik ma már főszakácsként, főpincérként, mestercukrászként, vagy épp vendéglátó-ipari egység üzemeltetőjeként dolgoznak.
Barista tanfolyammal bővítik szakmai tudásukat a diákok

A diákok a duális képzés rendszerében oktatott szakmák magasfokú elméleti tudásanyagát minősített szakképzési helyeken, a gyakorlatban kamatoztatják.

Az iskola az oktatási programok előírt tananyaga mellett olyan továbbképzési lehetőségeket kínál belföldön és külföldön is, melyekkel a diákok gyakorlati készsége fejlődik. Egy ilyen, a napokban zajló barista képzés Vass János baristával, aki a vendéglátós diákjainknak latte art kávétanfolyamot tart. A résztvevők a kurzus során megismerkednek a kávétermesztés és a kávéfőzés története mellet a legalapvetőbb barista tudnivalóktól kezdve a különféle újkeletű trendekkel. A gyakorlatban ki is próbálhatják magukat. A képek magukért beszélnek.

Vízkeleti László, igazgatóhelyettes

Ezt már olvasta?

Cookies