Back to top

Balogh Norbert: Nagyszerű mérkőzést játszottunk

Publikálva: 2022, április 26 - 06:52
„A szurkolók csodálatos hangulatot teremtettek, és szerencsére ezt a pályán viszonozni tudtuk.” Balogh Norbi góllal és gólpasszal járult hozzá a pozsonyi bajnokcsapat tegnapi legyőzéséhez.
Balogh Norbert: Nagyszerű mérkőzést játszottunk

„Nagyon boldog vagyok, amiért ilyen győzelmet arattunk odahaza. Úgy éreztem, hogy már az idegenbeli meccs is alakulhatott volna hasonlóképp. Egy nagyon jó első félidőt abszolváltunk Pozsonyban, de ennek ellenére is hátrányba kerültünk, majd a második játékrész legelején szerzett újabb Slovan-találat mély sebet ejtett rajtunk. Viszont sikerült visszaadnunk a kölcsönt, és elértük a célunkat. Nagyszerű mérkőzést játszott a csapat, mindenki százszázalékosan teljesített. Emellett a szurkolók is csodálatos hangulatot teremtettek, és szerencsére ezt a pályán mutatott teljesítményünkkel viszonozhattuk is. Már a stadionba vezető úton is éreztük a szurkolók támogatását, ami egy további lökést adott nekünk, és a pályán is komoly erőt meríthettünk a szurkolásból. Győztünk, és ezen az úton kell tovább haladni” – értékelte Balogh Norbert a tegnapi DAC-Slovan (2:0) rangadót, amelyen csapatunk kétvállra fektette a friss bajnokot.

Magyar támadónk oroszlánrészt vállalt a sikerből, gólt és gólpasszt is jegyzett a vasárnap esti derbin. „Mivel az első DAC-gólomat nem a B-közép előtt szereztem, most még nagyobb boldogság volt bennem, hogy előttük lehettem eredményes. Szerettem volna betalálni abba a kapuba, és ez össze is jött. Nagyon boldog voltam, amikor láttam az örömittas arcokat. A gól előtt Thibaud (Verlinden) szépen cselezte ki a védőjét, és egy remek beadást kaptam tőle. Krstović kiválóan érkezett a rövid sarokra, én pedig a hosszút támadtam, és szerencsére be is ment a fejesem. A vezetés megszerzése komoly löketet adott a csapatnak, és akkor hitte el mindenki végérvényesen, hogy otthon tartható a három pont. A második gólunk előtt pedig megvolt a szemkontaktus köztem és Krstović között. Tudtam, hogy ő is nagyon jól fedezi a labdát, és Moumou kapta a passzát, aki aztán elém tálalt az üres területbe, én meg beadtam. Ez egy gyors, mondhatni kispályás támadás volt, egy fontos találattal a végén, aminek köszönhetően meg tudtunk nyugodni.”

A Honvédtól kölcsönbe vett játékos a 38. percben is főszereplő volt, amikor a játékvezető a VAR segítségével ítélte meg esését a pozsonyi tizenhatosban. A felvételen látszik Bozsikov keze Norbi vállán… „A büntetőgyanús szituációnál felugrottam fejelni, de azt éreztem, hogy lehúztak. Fura helyzet volt, hiszen a játékvezető visszanézte az esetet, majd nem ítélt büntetőt, a játék pedig folytatódott, és majdnem kaptunk egy villámgyors gólt. Amint elhagyta a VAR-kijelzőt, rögtön engedélyezte is a játékot. Ez még egy felállt védelmet is meglepett volna. Szerintem nem született korrekt döntés, de szerencsére nem volt jelentősége. Rúgtunk két gólt, győztünk, így mindenki boldogan mehetett haza. Az életben is úgy van, hogy egy pofon után rögtön lábra kell állni, és így álltam hozzá a meg nem adott büntetőhöz. A következő helyzetemet gólra akartam váltani, és szerencsére sikerrel is jártam” – hangsúlyoztaBalogh, aki a 78. percben, nagy tapsvihar mellett hagyta el a pályát. Levonulásakor a szurkolók a nevét skandálták. „Már vasárnap reggel éreztem, hogy ez egy szép nap lesz. Volt bennem egy pozitív sugallat, és megmutattuk, hogy ott kellene állnunk a dobogó elején. Sajnos nem így alakult, de menni kell előre, meríteni a Slovan elleni sikerből és már a soron következő találkozóra összpontosítani. A taps jólesett, de ezeket a dolgokat tudni kell kezelni. Mondhatom, hogy 26 évesen megedzett az élet, sok mindenen átmentem már. Igyekszem csak a pozitív dolgokkal foglalkozni. A pályán és azon kívül is érzem a sárga-kék család támogatását.”

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Balogh Norbert
Cookies