Back to top

Balogh Norbert: A menyasszonyomnak és a szurkolóknak ajánlom a gólomat

Publikálva: 2022, március 15 - 21:40
A magyar támadó először volt kezdő, és egyből feliratkozott a góllövőlistára. Pár másodperc hiányzott, hogy a találata három pontot érjen.
Balogh Norbert: A menyasszonyomnak és a szurkolóknak ajánlom a gólomat

„A csapat végig küzdött, az első perctől kezdve betartottuk az edzői utasításokat. Közvetlenül a lefújás előtt kaptunk egy gólt, így elúszott a győzelem. Nagyon csalódott vagyok, három másodpercen múlott a győzelem. Most mindenkinek fel kell emelnie a fejét, tovább kell dolgoznunk. Ilyen a futball. Együtt mozogtunk, betartottuk az edző által kérteket. Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani, hiszen a kezünkben volt a három pont. Már a következő mérkőzésre kell összpontosítani” – mondta a DAC-Nagyszombat (1:1) rangadó után Balogh Norbert, csapatunk góllövője, aki vasárnap az 58. percig játszott. „Levonuláskor az edző megölelt és megköszönte a teljesítményemet, én pedig neki a lehetőséget. Nagyon csalódott vagyok, másodperceken múlt a siker. Az utolsó támadásnál a legszívesebben én is berohantam volna a kispadról a kapu elé. Nehéz volt átélni. Sajnos többször is voltam már olyan csapat tagja, amely az utolsó másodpercekben kapott gólt. Most ez történt, azért kell dolgoznunk, hogy legközelebb magabiztosan jöhessünk le a pályáról. A hét folyamán ki kell elemeznünk a hibákat, és már a következő összecsapásra koncentrálni.”

Balogh harmadszor lépett pályára a Fortuna Ligában, de első alkalommal volt a kezdőcsapat tagja. Szlovákia az 5. ország, amelyben gólt lőtt – korábban a magyar, olasz, angol és ciprusi klubjaiban volt eredményes. „Kicsit keserédes érzéseim vannak az első DAC-gólom után, hiszen azt éreztem, hogy három pontot érhet a találat. Nagyon boldog lettem volna, ha így történik. Remek érzés volt kezdőként pályára lépni, már nagyon vártam, igyekeztem az első perctől kezdve a teljesítményemre koncentrálni. Az én gólommal szereztünk vezetést, ez még nagyobb pluszt adott, viszont nagyon csalódott vagyok, hogy végül így alakultak a dolgok. A meccs előtt megbeszéltük, hogy a szélsőknek és a csatároknak együtt kell mozogniuk, továbbá azt is, hogy a szélsők minél többször érjenek be az ellenfél tizenhatosába. A gólomnál ez be is jött, amit a menyasszonyomnak és a szurkolóknak ajánlok. Nagyon boldog lettem volna, ha sikerül három ponttal megörvendeztetni őket. Óriási köszönet jár nekik, amiért így buzdítottak minket, ez nagyon fontos a csapatnak. Sajnáljuk a pontvesztést, de küzdünk tovább” – mondta a DAC 179. labdarúgója, aki színeinkben gólt szerzett az élvonalban.

A 26 éves támadó február közepén érkezett Dunaszerdahelyre, szezonvégi kölcsönjátékra a budapesti Honvédtól, klubunk pedig átigazolási opciót is szerzett. Balogh 2 alkalommal szerepelt a magyar nemzeti tizenegyben is, igaz, az még 2017-ben volt. „Tisztában vagyok azzal, hogy a DAC-ból már többeknek is sikerült bekerülnie a magyar válogatottba, de jelenleg csak azzal foglalkozom, hogy minél jobban beilleszkedjek. Jól érzem magam, remek a kapcsolatom a csapattársaimmal és a stábbal, kiválóak a körülmények, minden adott a fejlődéshez, ami nagyon fontos egy futballistának. Arra koncentrálok, hogy jó teljesítményt nyújtsak Dunaszerdahelyen, és hogy boldoggá tegyem a szurkolókat. Szeretném minél jobb formába hozni magam. Ami a nemzeti csapatot illeti, majd a szövetségi kapitány eldönti, lehetőséget ad-e.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Balogh Norbert, DAC
Cookies