Back to top

Balogh Norbert a DAC játékosa!

Publikálva: 2022, február 14 - 21:27
A sárga-kékek újabb erősítése, a 25 éves, válogatottbeli tapasztalatokkal is rendelkező támadó a budapesti Honvéd együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre.
Balogh Norbert a DAC játékosa!

Balogh Norbert hétfőtől a DAC futballistája. A klub vezetősége megállapodott a Budapest Honvéddal a kétszeres magyar válogatott szezonvégi kölcsönjátékában, emellett a DAC átigazolási opciót is szerzett a játékosra.

A 25 éves csatár (szül. 1996. február 21-én) Hajdúböszörményből származik, ahol a pályafutása is indult. Az ifjúsági éveit a szomszédos Debrecenben töltötte, ahol tizennyolc esztendősen bemutatkozhatott a magyar élvonalban, és 2016 januárjában innen igazolta le több mint 2 millió euróért az olasz Palermo. A jó felépítésű, 196 cm magas támadó a ciprusi APOEL Nicosia csapatánál és az angol Hull Citynél is megfordult. 2020 ősze óta a Honvéd Budapest futballistája volt.

A magyar NBI-ben 72-szer (ezeken 15 gólt szerzett), az olasz Serie A-ban 20-szor lépett pályára, a ciprusi élvonal 2018/19-es idényben 11 mérkőzésen szerzett két góljával járult hozzá a csapata bajnoki címéhez. Játszott az Európa-ligában is, ahol 7 találkozón két gól szerepel a neve mellett.

Balogh tagja volt az összes magyar korosztályos válogatottnak az U18-tól egészen az U21-es kategóriáig. 2017-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: az Oroszország és Andorra elleni találkozókon kapott szerepet.

„Az elmúlt évek során külföldön és otthon is sokat hallottam a DAC-ról és boldog vagyok, hogy a klub részesévé válhattam. Már alig várom a pillanatot, amikor pályára léphetek sárga-kékben, és remélhetőleg sok szép közös momentumot élhetünk át a szurkolóinkkal. Kalmár Zsolt és Hahn János sok szépet mesélt a klubról, a csapatról és főleg a szurkolókról. Nagyon boldog vagyok és bízom benne, hogy főleg gólokkal és gólpasszokkal segíthetem az új csapatom” – jelentette ki a szerződésének mai aláírását követően Balogh Norbert, aki a 11-es számú mezt választotta.

„Januárban lehetőségünk nyílt Norbi megszerzésére, de akkor nagyon összetett volt a helyzet. Az átigazolási időszak lejárta előtt azonban sikerült lezárnunk a tárgyalásokat. Egyelőre a szezon végéig kölcsönbe érkezett, és majd meglátjuk, hosszabbítunk-e vele. Bízunk benne, hogy egy olyan környezetet teremtünk itt neki, ahol jól érzi magát, és megmutatja a benne rejlő tehetséget” – üdvözölte Baloghot a klubunkban a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Balogh Norbert
Cookies