Back to top

Balesetveszélyes helyzetben segítettek a sofőrön a városi rendőrök

Publikálva: 2022, október 31 - 15:20
Az utastárs lélekjelenlétének és a városi rendőrség járőrei gyors reakciójának köszönhetően nem történt nagyobb baj – balesetveszélyes helyzetből mentették ki a sofőrt – tájékoztatta portálunkat Csiba Tibor, a városi rendőrség parancsnoka.
Balesetveszélyes helyzetben segítettek a sofőrön a városi rendőrök

Ma délután, a Fő utcán tűnt fel a városi rendőrség járőrének, Dohorák Tomáš főhadnagynak és Hakszer Tibor főtörzszászlósnak, hogy egy autó fura módon áll a forgalmas úton. Az autóból kiszálló utastárs elmondta nekik, arra lett figyelmes, hogy a sofőr kezd rosszul lenni, majd mivel a kérdéseire már nem reagált, a lábát lehúzta a gázpedálról, majd lekapcsolta az autó motorját.

A rendőrök kérdéseire szintén képtelen volt válaszolni a sofőr, ezért a biztonsági övét kikapcsolva az autó mellett stabil helyzetbe fektették, majd hívták a gyorsmentőket. A mentő kiérkeztéig a segélyvonal munkatársának utasításait betartva igyekeztek a lehetőségekhez képest a legjobban figyelni a hölgyre, majd a hordágyra helyezve a mentőautóba segítették a valószínűleg rohamot kapott sofőrt; a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházi kivizsgálásra szállították el.

A járőr tagjai kiemelték, az utastárs lélekjelenléte meghatározó volt az esetnél, de a környék járókelői is segítőkészségükről tettek tanúbizonyságot.

-rovin-
fotó: városi rendőrség

Ezt már olvasta?

Cookies