Back to top

Az ünnepeket várva megújul Dunaszerdahely díszvilágítása

Publikálva: 2021, december 4 - 11:43
Megújuló, a város több területére kiterjedő díszvilágítást kap városunk az ünnepek előtti időszakban.
Az ünnepeket várva megújul Dunaszerdahely díszvilágítása

Dunaszerdahely városa kedvesebbé, meghittebbé, színesebbé szeretné tenni a város lakóinak, és a városunkon áthaladók mindennapjait, így a karácsonyra készülődve megújult díszvilágítás fogadja a város több pontján a közlekedőket, sétálókat.

Új világító díszítőelemek kerültek fel, illetve kerülnek fel a közeljövőben a közvilágítás oszlopaira, a már meglévők mellé közel 100 darab új elemet vásárolt városunk. A díszvilágítás egy része már a helyén, így a város központi részén ezek fénye teszi kedvesebbé a kora estéket.

További újdonság az advent második hétvégéjétől működő, a városháza tornyát, illetve a Csaplár Benedek VMK épületét, valamint az előtte elterülő teret megvilágító kedves projekciók.

A közelgő karácsony hangulatát emeli az összesen mintegy másfél kilométernyi, fákat díszítő led-fény, melyből már most ízelítőt kaphatnak a Vámbéry térre, vagy a Bartók Béla sétányra látogatók. A Vámbéry tér további újdonsága a Szent György-templom melletti szökőkútba a napokban elhelyezett fénygömb, melyet kicsik és nagyok egyaránt megcsodálnak.

Egy-egy kora esti egészségügyi séta alkalmával látogassanak el a Bartók Béla sétányra, a Vámbéry térről indulva eljuthatnak a szintén megújult városi adventi koszorúhoz, amely közepén a korábbi évek „karácsonyfái“ után ezúttal angyaljelmezbe bújva várja a három grácia a látogatókat.

Reméljük, az országos lezárás már nem tart sokáig, és szabadon csodálhatjuk majd a város ezer fényét.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies