Jelenlegi hely

Az U10-es kézis lányok sikeres és mozgalmas szezont zártak

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 15 - 14:43 | Sport
A HC DAC előkészítő csapatának edzője, Mészáros Ildikó értékeli kicsi kézisei szezonját.
Az U10-es kézis lányok sikeres és mozgalmas szezont zártak

Nagyon mozgalmas, eredményes szezont zárt U10-es (előkészítő) csapatunk – kezdte éves értékelését Mészáros Ildikó edző . – A sok-sok edzés mellett a lányok nagyon sok mérkőzésen és tornán tettek tanúbizonyságot ügyességükről, rátermettségükről, fejlődő kézilabdatudásukról. Az edzéseken nagyon lelkesen dolgoztak, ennél lelkesebbek már csak a mérkőzéseken voltak, mert a "meccs", ahogy ők mondják, az az igazi öröm számukra. A 2018/19-es szezonban Nyitra-Nagyszombat megye bajnokságában szerepeltünk, mégpedig nagyon meggyőzően. Ősszel a nyugati csoportban szerepeltünk, minden mérkőzésünket megnyertük, így az első helyről tovább jutva a tavaszt a felső ágon folytattuk. A tavaszi fordulókban 14 mérkőzést játszottunk a két megye legjobbjaival, és egy 1 gólos vereségen kívül szintén minden mérkőzésünket megnyertük, így azt hiszem, megérdemelten lettünk a 2 megye bajnokai.

De nem csak bajnoki mérkőzéseket játszottak a lányok, hanem több neves tornán vettek részt. Mindjárt szezonkezdésként a Budapest Fesztiválon, ahol nem találtak legyőzőre, jutalmul pedig aranyéremmel térhettek haza a magyar fővárosból. Folytatták a sort Veselí nad Veličkou-i tornán, ahol szlovák és cseh csapatokat legyőzve szintén az 1. helyen végeztek. Következett a Student Comfort Kupa Szombathelyen, ahol az ezüstérmet harcolták ki. Ezt követően a húsvéti ünnepeken Prágába utaztunk, ahol a nagy hagyományokkal rendelkező Prague Handball Cup résztvevői lehettünk, és a nagyon megérdemelt bronzéremmel térhettünk haza. Májusban Stompfán vettünk részt Szlovákia legnagyobb kispályás tornáján, ahol veretlenül a mezőny élén végeztünk. Eközben havonta részt vettünk a Stompfán rendezett kispályás valamint Győrben megrendezésre kerülő nagypályás UKB tornákon, melyek elsősorban a játékról szóltak.

Az én értékelésem: sok edzéssel eltöltött idő, nagyon sok mérkőzés, ami úgy gondolom, a lányok javára vált, és sikerek is, mert ez is kell a motivációhoz...és persze nagy szükségem volt a szülők támogatására is, mert e nélkül nem ment volna.”

Csapatnévsor: Bartalos Dóra, Bíró Rebeka, Cseh Viktória, Edmár Zoé Veronika, Gányi Kata, Kiss Rebeka, Komlós Eszter, Lábodi Vivien, Melicher Antónia, Méhesová Lucia, Mikolai Dóra, Molnár Barbara, Nagy Bianka, Nagy Flóra, Papik Zsóka, Somogyi Borsika, Tóth Emese

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda